احمد داوطلب روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از مجموع جمعیت دام پلاکگذاری شده، هفت میلیون و ۹۲۲ هزار و ۷۴۲ راس دام سبک و ۴۸۳ هزار و ۸۴۰ راس دام سنگین بوده است.
وی با بیان اینکه این میزان هویت بخشی دام در استان از زمان آغاز اجرای طرح در نیمه دوم سال ۹۸ تا ۲۰ فروردین ماه جاری است، ادامه داد: در ۲۰ روز فروردین امسال ۴۲ هزار و ۲۸۹ راس دام هویتگذاری شده است.
مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: آخرین آمار دام سبک و سنگین استان هشت میلیون و ۶۱۶ هزار و ۳۴۱ راس است که با احتساب پلاکگذاری انجام شده، معادل بیش از ۹۸ درصد جمعیت دامی استان هویت بخشی شده است.
وی خاطرنشان کرد: البته این رقم چندان دقیق نیست زیرا جمعیت دام مدام در گردش (ورود و خروج) است اما هویتگذاری ثابت و صرفا ورودی محاسبه شده و آمار خروجی از آن کم نمیشود.
داوطلب، علت این نقص را عدم ثبت کشتار، حذف و انتقال دام از استان در سامانه دامپزشکی اعلام کرد و گفت: اطلاعات ثبت شده در این قالب در صورت انتقال به سامانه هویتگذاری جهاد کشاورزی، امکان روشن شدن آمار واقعی دام زنده و دارای پلاک استان را فراهم میکند.
وی تاکید کرد: توزیع نهاده بر اساس شماره پلاک هر دام انجام میشود و به هیچ وجه بر اساس شمارههای ثبتی در سامانه نیست، بنابراین در توزیع نهاده مشکلی نداریم اما دقیق بودن آمار سامانه از حیث آمار دام زنده هویتگذاری شده دارای اهمیت و نشان از به روز بودن سامانه دارد.
وی با بیان اینکه این طرح از اسفند پارسال در همه استانهای کشور اجرایی شده است، ادامه داد: هدف طرح ملی پلاکگذاری دام، جلوگیری از سرقت و قاچاق، دستیابی به آمار واقعی دام، استقرار صحیح و کارآمدی بیشتر نظام بهداشتی دام، تسهیل در پردازش توزیع نهادههای دامی و کنترل بازار عرضه و تقاضاست.
۱۰ درصد جمعیت دامی کشور به ظرفیت ۱۵ میلیون راس متعلق به خراسان رضوی است.
سالانه ۷۶ هزار تن گوشت قرمز، ۱۵۳ هزار تن گوشت سفید و ۱۴۰ هزار تن تخممرغ در این استان تولید میشود.
نظر شما