کابل- ایرنا- بدنبال معرفی نامزدهای سه وزارتخانه دولت افغانستان توسط محمداشرف غنی رییس جمهوری این کشور، امروز سه شنبه اسدالله خالد نامزد وزارت دفاع، عباس بصیر نامزد وزارت آموزش عالی و فضل احمد معنوی نامزد وزارت دادگستری در مجلس حاضر شده و برنامه‌های کاری خود را ارائه کردند.

به گزارش ایرنا و به نقل از رسانه های افغانستان، «اسدالله خالد» از پشتون‌های استان غزنی افغانستان و نامزد وزارت دفاع ملی با حضور در مجلس نمایندگان در باره طرح‌های خود در پست وزارت دفاع گفت و افزود که با توجه به عملکرد طالبان و حامیان خارجی آن‌ها، هیچ نشانه ای از اراده آن گروه برای صلح و کاهش خشونت دیده نمی‌شود.

خالد گفت که طالبان از مذاکرات قطر سوءاستفاده کردند، اما گامی برای تامین صلح تا کنون برنداشته‌اند و من به نتیجه بخش بودن این مذاکرات اطمینان ندارم.

نامزد وزیر وزارت دفاع افغانستان اضافه کرد که نظرات وی به معنی مخالفت با مذاکرات صلح نیست اما تا کنون هیچ اراده ای در این گروه و حامیان بین‌المللی آنها نمی‌بینیم.

وی گفت که هنوز هم مراکز آن‌ها در کویته، میران‌شاه، کراچی، لاهور و راولپندی فعال است و منازل آنها در این شهرها وجود دارد و درمان زخمی های آنان نیز در بیمارستان های این شهرها ادامه دارد.

خالد همچنین تاکید کرد که اگر صلحی بوقوع بپیوندند جز ارتش افغانستان هیچ نیرویی از جمله طالبان نمی‌تواند حافظ آن باشد.

نامزد وزیر دفاع افغانستان همچنین در باره حضور نظامیان خارجی در این کشور گفت که همه از خروج نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان نگرانی دارند، اما وی تاکنون شاهد نشانه‌ای دال بر خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان نیست.

خالد تصریح کرد که امکان دارد شمار نظامیان خارجی در افغانستان کاهش یابد و همچنین امکان افزایش آنها نیز هست.

نامزد وزیر دفاع افغانستان گفت که در حال حاضر ۹۶ درصد عملیات‌ها در این کشور بطور مستقل توسط نیروهای افغان انجام می‌شود و تنها در چهار درصد حملات هوایی نظامیان خارجی با آنها مشارکت دارند.

وی تاکید کرد که نیروهای امنیتی افغانستان از جمله ارتش این کشور به تنهایی توان دفاع از خاک خود را دارند.

در حال حاضر حدود ۴ هزار و ۵۰۰  نظامی آمریکایی در افغانستان حضور دارند و انتظار می‌رود بر اساس دستور دونالد ترامپ این رقم به ۲ هزار و ۵۰۰ نفر کاهش یابد.

عباس بصیر نامزد وزیر وزارت آموزش عالی افغانستان و از هزاره‌های استان غزنی نیز برنامه کاری خود را ارائه کرد اما به علت پایان جلسه نتوانست به سوالات نمایندگان پاسخ دهد و این برنامه به بعد از ظهر امروز موکول شد.

«فضل احمد معنوی» که توسط عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحه ملی معرفی شده نیز برنامه‌های کاری خود را برای وزارت دادگستری ارائه کرد و گفت اگر وی موفق شود رای اعتماد نمایندگان را بدست آورد، برنامه ارتقاء آگاهی مردم در زمینه مسایل حقوقی را اجرا خواهد کرد.

روز گذشته نیز محمد حنیف اتمر نامزد وزارت امور خارجه، عبدالهادی ارغندیوال نامزد وزیر وزارت دارایی و مسعود اندرابی نامزد وزیر وزارت کشور برنامه های خود را برای نمایندگان مجلس ارائه کردند.

محمد حنیف اتمر نامزد وزیر وزارت خارجه افغانستان از حفظ و تداوم رابطه این کشور با شرکای جهانی سخن گفت و آن را به نفع مردم و دولت این کشور دانست.

اتمر همچنین گفت که احتمال قطع کمک کشورهای بین‌المللی برای افغانستان وجود دارد و در این صورت هم افغانستان به حفظ روابط خود با کشورهای خارجی نیازمند است.

اتمر بر مدیریت آب‌های کشور و عدم امتیازدهی به کشورهای همسایه در زمینه منابع آبی افغانستان تأکید کرد و گفت که اگر کسی چنین کند، خیانت ملی را مرتکب خواهد شد.

نامزد وزیر وزارت دارایی افغانستان هم گفت که اگر روند جمع آوری درآمد ملی بصورت شفاف صورت گیرد و درست مدیریت شود این کشور قادر است تا سال ۲۰۲۵ از کمک های خارجی بی نیاز شود.

روند ارائه برنامه های کاری چهار نامزد نامزد وزیران کابینه محمد اشرف غنی فردا نیز ادامه خواهد یافت و روز پنجشنبه مجلس افغانستان با توجه له برنامه های کاری آن‌ها به این نامزدها رای اعتماد و یا عدم اعتماد خواهد داد.

بیش‌ از یکسال از انتخابات ریاست جمهوری افغانستان می‌گذرد اما به دلیل اختلافات و ادعای تقلب بین محمداشرف غنی و عبدالله عبدالله کابینه دولت تاکنون موفق نشده است تمامی نامزدای وزارت را برای گرفتن رای اعتماد به مجلس معرفی کند.