«فرزاد کوهدانی» روزجمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: هفت کیلومتر شبکه های فرعی آبیاری نیز امسال از محل اعتبارات باقی مانده از سال قبل در شهرستانهای شازند، خنداب، ساوه، تفرش و محلات اجرا شد که ۱۹ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال هزینه در برداشته است.
وی لایروبی و مرمت قنوات با هدف افزایش آبدهی این سازهها را از دیگر اقدامات مدیریت آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی استان مرکزی عنوان کرد و گفت: ۲۶۳ رشته قنات با اعتباری بالغ بر ۲۲۰ میلیارد و ۵۱۷ میلیون ریال در نقاط مختلف استان برای تسهیل در روند استحصال آب لایروبی ومرمت شد
وی ادامه داد: ۲۰ کیلومتر جاده های دسترسی به مزارع نیز با اعتباری بالغ بر ۴۴ میلیارد و ۴۷۱ میلیون ریال در استان مرکزی احداث و مرمت شد.
وی اضافه کرد: اجرای سامانه آبیاری نوین در ۲ هزار و ۲۱۷ هکتار از اراضی کشاورزی این استان امسال آغاز شده و تاپایان سالجاری به بهره برداری می رسد.
وی افزود: اجرای طرح آبیاری نوین در اراضی کشاورزی استان مرکزی در راستای افزایش بهرهوری از آب کشاورزی، افزایش تولید محصول در واحد سطح، جهش و رونق تولید در بخش کشاورزی انجام می شود.
وی ادامه داد: ۲ هزار و ۲۲۱ هکتار از اراضی کشاورزی استان مرکزی سال گذشته در قالب ۵۷ طرح در بیشتر شهرستانهای این استان به آبیاری نوین تجهیز شدند.
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی مرکزی یادآورشد: ۹۸۳ میلیارد و ۵۴ میلیون ریال اعتبار آب و خاک در سال مالی گذشته به این استان ابلاغ شد که ۸۶۸ میلیارد و ۵۹۷ میلیون ریال این اعتبار به استان اختصاص یافت.
استان مرکزی با ۹۰ هزار بهرهبردار در زمره ۱۰ استان برتر کشور در فعالیتهای کشاورزی است.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد و یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.