تهران - ایرنا - دولت آرژانتین اعلام کرد به دنبال پیامدهای اجتناب ناپذیر شیوع شدید کرونا در این کشور آمریکای لاتین، حدود ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در بحران فقر و عدم امنیت غذایی قرار گرفته اند.

به گزارش سه‌شنبه ایرنا به نقل از روزنامه ال پائیس اسپانیا، بر اساس اعلام دولت آرژانتین شمار افرادی که در این کشور با معضل فقر و عدم امنیت غذایی مواجه بوده و نیازمند حمایت دولتی هستند از هشت میلیون نفر تا پیش از شیوع بیماری همه گیر به حدود ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر رسیده است. به این ترتیب ۶۲.۹ درصد جمعیت کودکان و نوجوانان آرژانتینی در فقر مالی و دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در فقر شدید به سر می‌برند.  

به دنبال شیوع ویروس کرونا در این کشور آسیب پذیر آمریکای لاتین، تخصیص بودجه ۸۵.۰۰۰ میلیون پزویی (واحد پول آرژانتین- حدود ۹۲۶ میلیون یورو) به سیاست های غذایی همچون اعطای کوپن غذایی به خانواده های فرودست از نخستین تدابیر و سرمایه گذاری‌های «برنامه آرژانتین علیه گرسنگی» از سوی دولت این کشور بود.

بانک غذایی بوئنوس آیرس اعلام کرد میزان درخواست کمک های غذایی در دوران شیوع بیماری همه گیر شاهد افزایش ۶۶ درصدی بوده است؛ به طوریکه شمار افراد نیازمند از ۱۶۸ هزار نفر در دوران پیش از گسترش بیماری به ۵۷۰ هزار نفر رسیده است. همچنین حجم توزیع مواد غذایی از ۶۲۵ تن در ماه مارس، در ماه های اخیر به یکهزار تن افزایش یافته است.

از هفته‌های نخست پیدایش ویروس کرونا در جهان، سازمان ملل متحد و بسیاری موسسه‌های مردم نهاد از پیامدهای اجتماعی ویرانگر گسترش بیماری همه‌گیر بر جمعیت ۶۳۰ میلیون نفری ساکن در آمریکای لاتین هشدار دادند؛ فاجعه انسانی که با کمبود مواد غذایی کشورهای حوزه آمریکای مرکزی، هائیتی، ونزوئلا، جزایر حوزه کارائیب، پرو، اکوادور، بولیوی و حتی مناطق فقیرنشین سائوپائولوی برزیل و بوئنوس آیرس آرژانتین را تحت تاثیر قرار خواهد داد.  

نخستین مورد ابتلا به ویروس کرونا در آرژانتین در روز سوم مارس (۱۳ اسفند) در این کشور شناسایی شد و به تدریج به آمار آنها افزوده گردید. براساس آخرین اطلاعات تا کنون بیش از یک میلیون و ۳۱۸ هزار نفر در این کشور آمریکای لاتین به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده و همچنین افزون بر ۳۵ هزار نفر جان خود را از دست داده اند. آرژانتین بعد از انگلیس در جایگاه هشتمین کشور درگیر در فهرست جهانی قرار دارد.

در حالی که همه گیری کرونا قدرتمندترین اقتصادهای جهان را نیز به چالش کشیده است، «برنامه جهانی غذا» سازمان ملل متحد (WFP) پیشتر با هدف تاکید بر زیان‌های گسترده ناشی از تعطیلی سراسری فعالیت‌های اقتصادی و تدابیر قرنطینه در آمریکای لاتین که حدود نیمی از جامعه آمریکای لاتین به اقتصادهای ضعیف و متزلزل وابسته اند، از وقوع بحران «همه‌گیر گرسنگی» هشدار داد.