هیوا لهونیان روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در حال حاضر از یک هزار و ۶۹۹ روستای دارای سکنه در استان برق ۷۸۸ روستا به صورت بازفروش است که تلاش میکنیم برق این روستاها را نیز تکخوانی کنیم.
وی اضافه کرد: اگر بودجه مورد نیاز در اختیار این شرکت قرار گیرد حداکثر پنج سال و یا حتی میتوان با حرکت جهادی طی ۲ سال هم اقدام به تکخوانی کردن برق روستاهای باقی مانده کرد.
در سیستم باز فروش، کنتوری مادر برای روستا نصب و مامور شرکت توزیع از طریق همان کنتور میزان برق مصرفی مشترکان و هزینه پرداختی را اعلام میکند اما در سیستم تکخوانی، هر مشترک یک کنتور جداگانه دارد و به صورت جداگانه نسبت به قرائت کنتور و چاپ قبض آن اقدام میشود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان به نصب کنتورهای هوشمند در بخشهای صنعت و کشاورزی اشاره کرد و افزود: امسال ۲ هزار و ۴۰۱ دستگاه کنتور هوشمند در استان نصب شد.
لهونیان با بیان اینکه از طریق این کنتورها مصرف برق مشترکان دیماندی( ۳۰ کیلووات و بالاتر) کنترل میشود، یادآور شد: خرید هر دستگاه کنتور هوشمند برای این شرکت بیش از سه میلیون تومان هزینه در بردارد اما برای مشترکان رایگان است.
در حال حاضر ۶۷۲ هزار مشترک برق در کردستان از خدمات این شرکت برخوردار بوده و ضریب نفوذ برق در شهرها ۱۰۰ درصد بوده و تمام روستاهای بالای ۱۰ خانوار جمعیت به شبکه سراسری برق متصل هستند.