بیژن سلیمانپور روز چهارشنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان در سالن کرامت استانداری قم، اظهار داشت: اعمال محدودیت ها و ممنوعیت ترددها در قالب طرح ستاد ملی کرونا با جدیت در قم اجرایی می شود.
وی گفت: اجرای ممنوعیت های تردد که در ماه های اخیر چند نوبت در کشور و استان اجرایی شد، از جمله طرح هایی است که به خوبی در قم اجرا شد و برای اجرای مجدد آن از ابتدای آذرماه آمادگی کامل در سطح استان وجود دارد.
معاون استاندار قم با اشاره به ممنوعیت تردد درون شهری از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح بیان داشت: در اجرای این محدودیت ها نگاه قهری وجود ندارد و با توجه به همراهی که تا کنون اصناف داشته اند، امیدواریم اجرای این محدودیت ها با همراهی واحدهای صنفی به خوبی و با آرامش انجام شود.
وی گفت: با هماهنگی انجام شده قرار است نماینده ای از پلیس راه قم در استانداری مستقر شود تا تمام کسانی که نیاز به تردد ضروری در سطح استان از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح دارند از جمله پزشکان، برای آنها مجوز تردد صادر شود.
سلیمانپور با تاکید بر اینکه تعدد طرح های محدودیتی مردم را دچار ابهام و سردرگرمی کرده است گفت: طرح ستاد ملی مقابله با کرونا که از شنبه در قم و کشور اجرایی می شود، تنها ملاک عمل در سطح استان است.
وی افزود: تفاوت این طرح با طرح های قبلی این است که این طرح دارای نگاه جامع و فراگیر است که تمام سران قوا بر حمایت از اجرای این طرح تصریح کرده اند.
معاون استاندار قم با تاکید بر اینکه این طرح باید به طور جامع در سطح استان اجرا شود گفت: با وجود آمار بالای مرگ و میر و ابتلا در کشور و استان همچنان بخشی از جامعه باوری به این بیماری ندارند که اجرای طرح های اقناعی در این زمینه بیش از پیش ضروری است.
سلیمانپور بیان کرد: برخی اختیارها در این طرح به استانداران واگذار شده است که باید مبتنی بر شرایط استان تصمیم های لازم گرفته شود.
وی گفت: مدیران کل دستگاه های اجرایی ملزم و موظف به اجرای کاهش حضور کارکنان خود به یک سوم برای ادارات غیر ضرور و تا ۵۰ درصد برای ادارات ضروری هستند.
وی ادامه داد: با وجود محدود شدن فعالیت مدارس در سامانه شاد ولی برخی گزارش ها حاکی است که در هر مدرسه پنج تا ۶ نفر از کادر آموزشی در مدارس حضور می یابند که این موضوع موجب شده تا روزانه بیش از ۲ هزار نفر در مدارس حضور یابند که با توجه به اجرای طرح ستاد ملی فعالیت تمام مراکز آموزشی به طور کامل ممنوع می شود.
«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» ۲۴ آذر ۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۹۸ به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هر گونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هر گونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن(ع) در شهرک امام حسن(ع)، امام خمینی (ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ آباد، پردیس در پردیسان، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد و بعثت در نیروگاه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.