مهمانی خانوادگی به مهمترین کانون شیوع کرونا در قم تبدیل شده است

قم – ایرنا – رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، با تاکید بر اینکه مهمانی های خانوادگی به مهمترین کانون شیوع کرونا تبدیل شده اند، گفت: در کنترل تجمع های بزرگ در سطح استان بسیار خوب عمل شده ولی در تجمع های کوچک خانوادگی به کار فرهنگی نیاز است.

محمدرضا قدیر روز چهارشنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان در سالن کرامت استانداری قم، با تاکید بر ضرورت اجرای دقیق محدودیت های جدید ابلاغی ستاد ملی کرونا افزود: بر اساس این طرح شهرها و استان ها به سه سطح زرد، نارنجی و قرمز تقسیم و برای هر کدام محدودیت هایی از ابتدای آذر ماه اعلام می شود.

وی ادامه داد: هدف از اجرای این طرح کاهش ۳۰ درصدی بستری و ۱۵ درصدی مرگ و میر در کوتاه مدت و همچنین کاهش ۵۰ درصدی آمار بستری و ۳۰ درصدی فوت بیماران کرونایی در بازه میان مدت ۲ ماهه است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: محدودیت های اگر اعمال نشود، آمار مرگ و میر بسیار افزایش می یابد به همین دلیل اجرای دقیق این محدودیت ها در قم بسیار ضروریی است.

قدیر با بیان اینکه وضعیت ایران و دنیا از نظر شیوع کرونا وضعیت مناسبی نیست گفت: بر اساس مطالعات انجام شده در پیک اول شیوع کرونا، ویروس منتشر شده در ایران بیشتر از نوع چینی و در پیک دوم ویروس از نوع ایتالیایی است که این نوع ویروس با جهش های متعددی نسبت به ویروس چینی مواجه بوده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، ادامه داد: اعلام خبر موفقیت ۲ واکسن با ایمنی سازی ۹۰ و ۹۵ درصد امیدها را در جهان برای مقابله موثر با این همه گیری زنده کرده است.

وی با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونا در قم، گفت: میانگین بستری بیماران کرونایی در یک هفته گذشته ۵۳۰ تا ۵۵۰ بیمار و آمار فوتی ها به طور متوسط بین ۸ تا ۱۰ مورد در یک تا دو هفته اخیر بوده است ضمن اینکه هم اکنون ۱۲۵ بیمار بدحال نیز در بخش های مراقبت های ویژه بستری هستند.

قدیر گفت: آمار ابتلا، بستری و مرگ و میر بیماران کرونایی در قم طی هفته های اخیر روند ثابت با شیب نزولی بسیار خفیف بوده است و این در حالی است که اکثر استان های کشور در حال ثبت رکوردهای کرونایی هستند.

وی با بیان اینکه قم در رتبه بیستم از نظر شیوع کرونا در کشور قرار دارد، ادامه داد: ۹۷ درصد مرگ و میرهای ثبت شده ناشی از بیماران سنین بالای ۵۰ سال و ۷۰ درصد مرگ و میرها در قم مربوط به افرادی بوده است که دارای بیماری دیابت بوده اند.

قدیر توجه به اجرای برنامه های فرهنگی و اقناعی برای پایبندی عموم مردم به رعایت محدودیت های اعلامی ستاد ملی مقابله با کرونا را ضروری دانست و گفت: موضوع مورد تاکید در اجرای این طرح اقناع افکار عمومی و همراهی قشرهای جامعه به ویژه واحدهای صنفی است که در این زمینه نقش آفرینی رسانه ها حائض اهمیت است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، ادامه داد: نظارت بر مطب ها و ساختمان های پزشکی در سطح قم در روزهای اخیر تشدید شده است و تا کنون تذکرهای لازم نیز در این زمینه صادر شده است.

«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» ۲۴ آذر ۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌ عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۹۸ به ‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هر گونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته ‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده است.

همشهریان قمی در صورت مشاهده هر گونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن(ع) در شهرک امام حسن(ع)، امام خمینی (ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ آباد، پردیس در پردیسان، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد و بعثت در نیروگاه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha