شیطنتها و دخالتهای واشنگتن و ریاض در تشکیل دولت لبنان ادامه دارد و در مقابل پاریس برای تشکیل دولت در بیروت به دنبال اجرای طرح خود است، هرچند نمیتوان گفت که مقامات فرانسه از روی خیرخواهی به دنبال تشکیل دولت لبنان هستند، چرا که آنها در پی تشکیل دولتی در لبنان هستند که منافع پاریس را تامین کند.
شیطنتهای مقامات واشنگتن در امور لبنان برای امروز نیست و حدود چهار دهه است که بدون وقفه و دقیقا در مسیر تامین منافع و امنیت رژیم صهیونیستی ادامه دارد؛ با افزایش مشکلات دولت لبنان که با انفجار مهیب بندر بیروت در ۱۴ مرداد ماه سال جاری وارد مسیر جدیدی شد، توطئههای "دورتی شیا" سفیر و نماینده دولت آمریکا در لبنان به نمایندگی از «دونالد ترامپ» در مقطع کنونی نیز ادامه یافته و وی از هر ابزاری برای ایجاد ناامنی و اخلال در لبنان بهره میگیرد و با دخالتهای خود مانع تشکیل دولت در بیروت میشود.
پس از انفجار بیروت، مکرون رئیس جمهوری فرانسه اولین مقام خارجی بود که خود را به لبنان رساند و همانند سران یک کشور استعمارگر در خیابانهای بیروت قدم زد. وی در مدت کوتاهی دو بار به لبنان سفر کرد و در همان زمان برای برونرفت این کشور از مشکلات و وضعیت بوجود آمده، طرحی ارائه کرد؛ طرحی که تشکیل دولت جدید متشکل از افراد مستقل را مطرح میکرد تا اصلاحات لازم را در لبنان انجام دهد.
هرچند بسیاری از سران سیاسی لبنان پایبندی خود را به ابتکار عمل مکرون به منظور حل بحران اقتصادی و سیاسی در کشورشان اعلام کردند، اما به دلیل بروز برخی اختلافات داخلی و مهمتر از همه تحریمهای شدید آمریکا علیه لبنان، این طرح هنوز به نتیجه نرسیده است.
در تلاش برای احیای طرح مکرون "پاتریک دورل" مشاور وی در امور خاور نزدیک، در یازدهم نوامبر (۲۱ آبان) به لبنان سفر و با مقامات این کشور دیدار کرد، اما کارشناسان معتقدند، این سفر نیز تغییری در مسیر سیاسی لبنان ایجاد نکرد.
یکی از مسایلی که موجب اختلاف واشنگتن – پاریس در تشکیل دولت لبنان میباشد، این است که فرانسه هیچگونه مخالفتی با حضور وزرای «جنبش حزب الله» در کابینه لبنان به دلیل واقف بودن به نقش این جنبش در تاثیرگذاری بر مسایل مهم لبنان ندارد، ولی آمریکا به عکس مخالف حضور اعضای حزب الله در کابینه این کشور است.
"محمد نمر" یک روزنامهنگار عرب در این زمینه به خبرگزاری «آناتولی» ترکیه گفته است که " اختلافی آشکار میان پاریس و واشنگتن درباره پرونده لبنان وجود دارد و دولت آمریکا تشکیل دولتی را که حزبالله در آن مشارکت داشته باشد، تأیید نمیکند".
"امین قموریه" یک تحلیلگر سیاسی نیز در این باره گفت که "طرح فرانسه ضربههایی در داخل لبنان خورده، اما شدیدترین و آخرین ضربه تحریمهای آمریکا علیه متحدان حزبالله در داخل لبنان میباشد".
حال پس از چند ماه بلاتکلیفی در لبنان برای تشکیل کابینه و گذشت بیش از یک ماه از مکلف شدن «سعد الحریری» برای تشکیل کابینه، این کشور برای چهارمین بار، یک روزنامه لبنانی به نقل از منابع غربی گزارش داده که رئیس جمهوری فرانسه، "مایک پمیئو" وزیر خارجه آمریکا را مجاب کرده که اعمال تحریمهای بیشتر علیه مقامهای لبنانی را به تعویق بیندازد.
دیپلماتهای غربی اعلام کردهاند که درخواست مکرون به این علت بوده که روند تشکیل دولت لبنان بیش از این پیچدهتر نشود و تلاشها در این خصوص ناکام نماند.
هرچند روزنامه لبنانی «الاخبار» به نقل از دیپلماتهای غربی اعلام کرده که پیش از آنکه "جو بایدن" دمکرات مسئولیت اداره دولت آمریکا را به دست بگیرد، واشنگتن چنانچه مقامهای لبنانی باز هم از حضور نمایندگان حزب الله در کابینه این کشور حمایت کنند، دوباره لبنان را با تحریمهای جدید مواجه خواهد کرد.
روزنامه الاخبار همچنین در این خصوص گزارش داد که شیا سفیر آمریکا در بیروت (که از او به عنوان سفیر رژیم صهیونیستی نیز یاد میشود) به حریری اطلاع داده، واشنگتن حضور حزبالله در دولت لبنان چه به صورت مستقیم چه از طریق متخصصان را نمیپذیرد.
همانگونه که بارها گفته شده، آمریکا با عینک صهیونیستی یا همان نابودی مردم و کشور لبنان به این کشور نگاه میکند و همواره درصدد ضربه زدن به آن در راستای منافع و تامین امنیت رژیم صهیونیستی میباشد، اما فرانسه این نگاه را نسبت به لبنان ندارد و به رغم استقلال این کشور از فرانسه در سال ۱۹۴۳ هنوز هم به عنوان مستعمره به آن نگاه میکند.
لبنان در چند سال گذشته و به ویژه یکسال اخیر با مشکلات فراوانی روبه رو بوده که فساد دستگاه اجرایی این کشور و خروج برنامهریزی شده مقادیر زیادی از ذخیره ارزی و به دنبال آن استعفای سعد حریری در پنجم آبان ماه سال گذشته و در ادامه شیوع «ویروس کرونا» و در آخر هم انفجار مهیب بندر بیروت در تاریخ ۱۴ مرداد ماه از عمده مشکلات این کشور بوده است، انفجاری که در یک انبار حاوی دو هزار و ۷۵۰ تن «نیترات آمونیوم» صورت گرفت و ۱۹۰ نفر کشته و بیش از شش هزار زخمی برجا گذاشت و علاوه بر آن بسیاری از ساختمانهای اطراف این بندر به طور کامل ویران شد که استاندار بیروت میزان خسارتهای وارده در اثر این انفجار را بیش از ۱۰ میلیارد دلار اعلام کرد.
یکی دیگر از مشکلات فعلی لبنان استعفای "حسن دیاب" نخستوزیر ملیگرای میباشد که با فشارهای «جریان ۱۴ مارس» و چند کشور غربی – عربی به ویژه آمریکا پس از انفجار مهیب بندر بیروت رقم خورد و از آن پس تاکنون وی و کابینهاش به عنوان دولت پیشبرد امور در لبنان فعالیت میکند.
از دیگر مشکلات جدی و عمده لبنانیها، دخالت کشورهایی همچون فرانسه، عربستان و آمریکا در امور داخلی و حمایت این کشورها از برخی جریانهای داخلی لبنانی است، جریانهایی که بیشتر به منافع کشورهای یاد شده فکر میکنند تا به منافع لبنانیها. همچنین اقدامات جنگطلبانه رژیم صهیونیستی علیه لبنان از مشکلات بارز لبنانیها به شمار میرود.
نکته مهمی که در این میان وجود دارد این است که ترامپ و دولتش حتی در آخرین روزهای حکومت خود نیز دست از سر مردم لبنان بر نمیدارند و با اقدامات ضدانسانی علیه مرم لبنان، در راستای تامین منافع رژیم صهیونیستی قدم بر میدارند، البته باید گفت که با آمدن بایدن هم تغییری در سیاستهای ضدانسانی سران واشنگتن متصور نخواهد بود و به احتمال زیاد همین روند ادامه خواهد داشت، زیرا فعلا رژیم صهیونیستی در منطقه حضور دارد.