خیابان ولیعصر بلندترین خیابان درختکاری شده تهران و همچنین بلندترین خیابان خاورمیانه با طول پیش از ۱۷ کیلومتر است که از میدان راهآهن در جنوب تهران آغاز شده و به میدان تجریش در منطقه شمیران در شمال تهران میرسد.
این خیابان به دلایل طول زیاد آن و درختان چنارش، همواره یکی از خیابان های مورد علاقه شهروندان تهرانی بوده است.
چندی پیش بود که «سید آرش حسینی میلانی» عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران از این خیابان بازدید کرد و با پیادهروی از محدوده میدان راه آهن تا چهار راه ولیعصر، به بررسی وضعیت درختان چنار و فضاهای سبز این محدوده پرداخت.
وی اعلام کرده بود که این بازدید که به منظور حمایتطلبی از درختان خیابان ولیعصر(عج) انجام شده است.
میلانی، به بررسی وضعیت سلامتی درختان خیابان ولیعصر، وضعیت کانالها و معابر انتقال آب، نحوه آبرسانی درختان، آخرین وضعیت قنوات و چاههای محور ولیعصر و ورود پساب و فاضلابهای شهری به کانالها نیز پرداخت.
ولیعصر خیابانی نوستالژیک
سلامی یکی از ساکنان قدیمی خیابان ولیعصر تهران است که اکنون بازنشسته است؛ او می گوید هنوز هم خانه ام در خیابان ولیعصر است و نمی توانم از این محله جدا شوم.
او که بیش از ۶۰ سال از عمر خود را در محله منیریه تهران زندگی کرده است، می گوید درختان ولیعصر امروز، با سال های گذشته خیلی تفاوت دارد.
به گفته او ولیعصر امروز از حال و هوای طبیعی به حال و هوای تجاری تغییر مسیر داده است.
این شهروند میگوید: بیشتر قدیمی های تهران با این خیابان عکس دارند و تهرانی ها لحظه های جوانب خود را در این خیابان سپری می کردند.
وی معتقد است شهرداری باید بیشتر به این خیابان رسیدگی کند و در حفظ و حراست از آن کوشا باشد و با کاشت درختان جوان ولیعصر را احیا کند.
او می افزاید: همچنین شهروندان باید در قبال حفظ این خیابان بکوشند، از ساخت و ساز غیر مجاز بپرهیزند، آبیاری درختان مقابل محل کسب خود را به عهده بگیرند و این خیابان را با خاطراتش به نسل بعد بسپارند.
آغاز طرح علمی حفاظت از خیابان ولیعصر
«نصراله آبادیان» شهردار منطقه ۱۱ شهرداری تهران نیز امروز اعلام کرد که به منظور حفظ و نگهداری ۲ هزار و ۶۳۵ درخت چنار خیابان ولی عصر (عج) که در بخش مرکزی شهر تهران قرار دارند؛ شهرداری با دانشگاه تهران برای انجام تحقیقات علمی همکاری می کند.
آبادیان گفته است که ۴ کیلومتر از خیابان ولی عصر (عج) با ۲ هزار و ۶۳۵ درخت چنار در محدوده این منطقه قرار دارد.
به گفته او، در این راستا دکتر متشرع زاده عضو هیئت علمی دانشگاه تهران به همراه سایر اساتید و دانشجویان کارشناسی ارشد از درختان روتبال و کهنسال خیابان ولیعصر (عج) بازدید کردند.
شهردار منطقه ۱۱ افزود: ۱۰۶درخت کهنسال با سن بین ۳۹ تا ۸۲ سال در این محور وجود دارند که در این بازدید کلیه موارد موثر بر تغذیه خاک درختان چنار و راهکارهای تغذیه ای جدید و نوین برای تغذیه بهینه درختان در نظر گرفته شد.
او ادامه داد: در این همکاری وجود درختان کهنسال و درختان روتبال بالای ۱۰ سال و نیز نهال های چنار موجود در این خیابان مورد توجه قرار گرفت.
به گفته شهردار منطقه ۱۱ در تحقیقات مذکور تلاش بر این است که یک تقویم تغذیه ای مناسب برای درختان به صورت واحد ارائه و راهکارهایی برای کاشت گونه های گیاهی پالاینده خاک به منظور کاهش آلودگی های خاک ارائه شود.