به گزارش روز دوشنبه اداره کل روابط عمومی شورای اسلامی شهر تهران، «علی اعطا» خطاب به پیروز حناچی، شهردار تهران، با تأکید بر ویژگیهای منحصر به فرد محور فرهنگی-تاریخی - طبیعی ولیعصر گفت: از آنجا که معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران در صدد ارسال طرح ساماندهی محور ولیعصر (عج) به کمیسیون ماده پنج شهر تهران جهت سیر مراحل تصویب است، نکاتی را مطرح میکنم.
رییس کمیته معماری و شرح های شهری با تأکید بر ضرورت نگاه حفاظتی به درختان چنار خیابان ولیعصر گفت: در طرح پیشنهادی مشاور، در بسیاری از نقاط ارتفاع مجاز ۶ طبقه و ۲۵ متر معین شده است.
وی تأکید کرد: این در حالی است که ارتفاع درختان چنار در طول محور ولیعصر، چیزی بین ۸ تا ۲۰ متر و به طور متوسط در حدود ۱۵ متر است و ساختوسازهای جدید از یک سو با سایهاندازی بر چتر درختان و از سوی دیگر با گودبرداری عمیقتر از ریشۀ درختان میتوانند ادامۀ حیات این اندک درختان باقیمانده را با خطر جدی مواجه کنند.
اعطا در بخش دیگری از این نامه، به بناهای ارزشمند معاصر و تاریخی شهر تهران در این خیابان اشاره کرده و افزود: در صورتی که تراکم مجاز در طرح جدید با نگاه حفاظتی نسبت به خیابان ولیعصر تنظیم شود، تخریب و نوسازی بناهای ارزشمند به میزان قابلتوجهی کاهش خواهد یافت.
اعطا در ادامه با تأکید بر وجود تعدادی باغ در حاشیه خیابان ولیعصر ضمن ابراز نگرانی نوشت: نکته دیگر وجود تعدادی باغ در حاشیه خیابان ولیعصر است که در حال حاضر قواعد ساختوساز در این پلاکها بر اساس مصوبه خانه باغ بوده و با محدودیت جدی ارتفاعی روبهروست.
به گفته وی در ضابطه پیشنهادی، سطح اشغال ۶۰ و ۸۰ درصد را برای آنها پیشبینی کرده است.
اعطا افزود: کاهش ارتفاع مجاز ساختوساز به حداکثر ۱۵ متر روی تراز صفر خیابان (۴ طبقه روی همکف) و کاهش حداکثر عمق مجاز گودبرداری به ۴ متر زیر تراز صفر خیابان از جمله نکاتی است که باید به آن توجه شود.
سخنگوی شورای شهر تهران در انتهای نامه پیشنهاد کرد به منظور حفاظت از درختان چنار ارتفاع مجاز ساخت و ساز به حداکثر ۴ طبقه روی همکف کاهش یابد و حداکثر عمق مجاز گودبرداری به ۴ متر کاهش پیدا کند.
اعطا از شهردار تهران خواست، با توجه به ویژگی های منحصربفرد محور فرهنگی - تاریخی - طبیعی ولیعصر و ضرورت حفاظت از آن برای آیندگان، مقرر فرمایید در طرح ساماندهی این خیابان پیش از ارائه به کمیسیون ماده ۵، ملاحظات ذکر شده، لحاظ شود.
نظر شما