به گفته مقامات هندی مجوز این آزمایش های بالبنی از مقامات ناظر بر تولید دارو اخذ شده است.
به گزارش مجله ساینس، این واکسن توسط انستیتوی گمالیا واقع در مسکو تولید شده و صندوق سرمایهگذاری مستقیم (RDIF) روسیه با یک شرکت چندملیتی مستقر در هند برای انجام آزمایشات بالینی این واکسن و توزیع ۱۰۰ میلیون واحد از آن در این کشور قرارداد امضا کرده است.
روسیه نیز درخواستهایی را برای ثبت سریع و تایید اولیه واکسن اسپوتنیک Sputnik-V به سازمان جهانی بهداشت ارایه کرده است.
سازمان جهانی بهداشت در قالب برنامه Prequalification of Medicines به عنوان یک نهاد جهانی منحصر به فرد، وظیفه ارزیابی کیفیت، ایمنی و کارآیی داروها را بر عهده دارد.
در کشور هند، پنج واکسن در دست توسعه، در مراحل پیشرفته فرایند تولید قرار دارند که چهار مورد از آنها در فاز دوم و سوم آزمایشات بالینی هستند و یکی فاز اول و دوم این آزمایشات را به صورت همزمان سپری می کنند.
در حل حاضر واکسن آکسفورد و AstraZeneca توسط شرکت Serum Institute of India (SII) که بزرگ ترین تولیدکننده واکسن در جهان محسوب میشود، در دست آزمایش است و فاز سوم آزمایشات بالینی را پشت سر میگذارد.
همچنین فاز سوم آزمایشات بالینی واکسن Covax که توسط Bharat Biotech و شورای تحقیقات پزشکی هند تولید شده نیز، در دست انجام است.
واکسن ZyCovD که توسط شرکت Cadila Healthcare در هند تولید شده نیز اکنون در فاز دوم آزمایشات بالینی قرار دارد.
واکسن Biological E نیز یکی دیگر از واکسنهای در دست آزمایش هند است که فاز اول و دوم آزمایشات بالینی را به صورت همزمان در این کشور طی میکند.
پیشگامان تولید واکسن کووید۱۹ تاکنون عملکردی بسیار بهتر از آنچه تصور میشد، داشتهاند. هفته گذشته، دو شرکت فایزر و بایونتک میزان کارآیی واکسن مشترک خود را ۹۵ درصد اعلام کردند.
شرکت مدرنا نیز اعلام کرد: واکسنی با کارآیی ۹۴.۵ درصد تولید کرده است. این میزان برای واکسن اسپوتنیک که در روسیه تولید شده، بیش از ۹۰ درصد اعلام شده است.