در این ارتباط نماینده کشاورزان و شورای میراب اصفهان در گفت و گو با ایرنا با اشاره به حضور حدود ۶۰۰ کشاورز در محل یاد شده اظهار داشت: تسریع در تکمیل طرحهای انتقال آب به حوضه آبریز زاینده رود و توقف اضافه برداشتهای غیرقانونی در بالادست زاینده رود دیگر مطالبات کشاورزان است.
محمود کریمی ادامه داد: به دلیل تخصیص نیافتن حقابهها در سالهای گذشته مقرر شده بود با تشکیل صندوق جبران خسارت کشاورزان با محوریت استانداری ، ۴۵۰ میلیارد تومان از سوی مجموعههای تولیدی فولاد در منطقه که از آب زاینده رود استفاده میکنند برای جبران بخشی از زیان مالی کشاورزان پرداخت شود که تاکنون هیچ کدام محقق نشده است.
وی افزود: تخصیص هفت متر مکعب پساب تصفیه شده برای کشت و کار در شرق اصفهان که پیشتر مقرر شده بود نیز همچنان تحقق نیافته است.
نماینده کشاورزان و شورای میراب اصفهان اضافه کرد: دقایقی دیگر برای بررسی این موضوع هفت نفر از نمایندگان کشاورزان در محل اداره سازمان بازرسی کل کشور در اصفهان حضور خواهیم یافت تا با مسوولان مربوطه گفت و گو و مطالبات را بیان کنیم.
کشاورزان و باغداران مناطق شرق اصفهان از جمله زیار، ورزنه، اژیه، کرارج، براآن شمالی و براآن جنوبی و خوراسگان با جمعیتی بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر و شهرستانهای غربی شامل نجف آباد، فلاورجان، خمینی شهر، لنجان و مبارکه پیش تر در چند سال اخیر در چند نوبت با حضور در نقاط مختلف استان، رسیدگی به وضعیت حقابه خود از زاینده رود، حل مشکلات معیشتی و جاری سازی این رودخانه را خواهان شده بودند.
به اذعان کارشناسان امور آب نگاهی به خشکیهای دورهای زایندهرود، کاهش تخصیص آب کشاورزی، فرونشست زمین، ریزگردها، مشکلات عدیده زیست محیطی بخصوص برای تالاب بین المللی گاوخونی و آمار و ارقام مربوط به بارندگیها در حوضه آبریز زایندهرود بعنوان یکی از اصلیترین منابع آب مرکزی ایران از یک سو و کاهش چشمگیر بارشها و کم شدن میزان ذخیره سد زایندهرود از سوی دیگر لزوم اجرای هرچه سریعتر پروژههای آبی در این خطه را گوشزد میکند.