تهران- ایرنا- دبیر حقوقی شورای صنفی مرکزی دانشجویان وزارت بهداشت گفت: پس از افزایش ۲۵ درصدی حقوق کارورزان دانشگاه علوم پزشکی تهران از فروردین ۹۹، بار دیگر حقوق آنها ۵۰ درصد افزایش یافت.

به گزارش روز دوشنبه معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی،  ایزد محمدخواجه اظهار داشت: افزایش حقوق کارورزی از جمله مواردی است که مدتی مغفول مانده بود تا این‌که سال گذشته با افزایش ۲۵ درصدی در دانشگاه علوم پزشکی تهران همراه شد که این افزایش از فروردین سال ۱۳۹۹ اعمال شد.

وی اضافه کرد: بر این اساس با افزایش ۲۵ درصدی حقوق کاروزی در سال ۱۳۹۸، حقوق کارورزان دانشگاه علوم پزشکی تهران از ۵۴۰ هزار تومان به ۶۹۰ هزار تومان افزایش یافت که از مهرماه ۹۸ تا فروردین ماه سال ۹۹ تمامی معوقات کارورزان دانشگاه علوم پزشکی تهران با افزایش ۲۵ درصدی یعنی به مبلغ ۶۹۰ هزار تومان پرداخت شد.

این مسوول صنفی دانشجویان علوم پزشکی  به جلسه شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی تهران در شهریورماه، جهت بررسی افزایش ۵۰ درصدی حقوق کارورزان در شرایط شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: قبل از آن‌که پی‌گیری‌های مجدانه وزارت بهداشت برای افزایش حقوق کارورزان آغاز شود، شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی تهران این مهم را پی‌گیری می‌کرد که در نهایت با افزایش ۵۰ درصدی حقوق کارورزان در دانشگاه علوم پزشکی تهران منجر شد.

محمد خواجه دبیر حقوقی شورای صنفی مرکزی دانشجویان وزارت بهداشت تصریح کرد: بر این اساس حقوق کارورزان مجرد این دانشگاه از ۶۹۰ هزار تومان به ۹۶۰ هزار تومان و حقوق کارورزان متاهل نیز به یک میلیون و ۲۹۰ هزار تومان افزایش یافت، این افزایش حقوق برای ماه‌های مهر و آبان ماه جاری نیز لحاظ شده است.

این فعال دانشجویی تصریح کرد: افزایش حقوق کارورزان پس از شیوع ویروس کرونا و درگیری دانشجویان در فضای درمان بیماران مبتلا به کرونا یکی از دغدغه‌های اصلی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت است.

به گزارش ایرنا، حقوق دانشجویان علوم پزشکی به ویژه مقطع کارورزی و دستیاری به دلیل قرارگرفتن در کادر خدمات درمانی و ارائه خدمات به مردم، همواره از موارد اعتراض دانشجویان به ویژه در سال های اخیر بوده است. گروه هایی از دانشجویان در ماه های گذشته  با راه اندازی پویش هایی خواستار افزایش حقوق خود شده اند.

در مرداد گذشته نیز به دلیل شرایط دشوار ناشی از شیوع ویروس کرونا و فشار بر کادر درمان کشور، گروهی از دانشجویان پزشکی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور در نامه ای خطاب به وزیر بهداشت خواستار رسیدگی به وضعیت حقوق و دریافتی های خود شدند.

در نامه این گروه از دانشجویان خطاب به وزیر بهداشت آمده است: با توجه به شرایط پیش‌آمده در کشور نظیر تورم اقتصادی شدید و شیوع گسترده ویروس کرونا، با وجود ساعت کاری بالای دانشجویان در کشیک‌ها که گاهی به ۲۵۰ ساعت برای کارورزان و ۳۲۰ ساعت برای دستیاران در ماه می‌رسد و همچنین فشار طاقت‌فرسا و استرس و مسئولیت بالای این وظیفه، حق‌الزحمه و یا کمک‌هزینه دانشجویی که برای دانشجویان در نظر گرفته شده است حدوداً هشتصد هزارتومان برای کارورزان و یک میلیون و هفتصد هزار تومان برای دستیاران است که بسیار کمتر از تمامی مشاغل موجود درجامعه با ساعت و فشار و مسئولیت بسیار پایین‌تر، می‌باشد. این در حالی است که دانشجویان پزشکی از حداقل مزایا همچون بیمه و احتساب مدت اشتغال در بیمارستان به عنوان سابقه کار نیز محروم هستند.