خوابگاه‌های علوم پزشکی با کمترین مخاطرات بازگشایی می‌‎شود

تهران- ایرنا- معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اهمیت ایجاد مقدمات لازم برای بازگشایی خوابگاه‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: بازگشایی خوابگاه‌ها با کمترین مخاطرات و رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی صورت می‌گیرد.

سیما سادات لاری روز دوشنبه در نشستی با دبیران شورای مرکزی شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی اظهار داشت: تلاش بسیاری کردیم که ستاد مقابله با کرونا بازگشایی خوابگاه‌های دانشجویی را بعد از مدارس بپذیرد؛ زیرا دانشجویان از شهرهای مختلف وارد فضای کوچک خوابگاهی می‌شوند و بسیاری در پایان هفته یا پایان هر ماه به شهر خود بر می‌گردند. بنابراین ماندگاری در خوابگاه بیشتر است.

وی افزود: اکنون موفق شده‌ایم بیمه سلامت دانشجویان دستیاری و دانشجویان تحصیلات تکمیلی را برقرار کنیم و پس از آن به فکر بیمه تکمیلی آنها هستیم و در نهایت می‌خواهیم رزیدنت‌های ما بیمه تأمین اجتماعی شوند و سابقه کار داشته باشند، زیرا این حق این عزیزان است.

این مقام مسؤول با بیان این که نگاه نمایندگان دانشجویان در هر رده و صنفی، باید کلان و به دنبال رفع مشکلات مهم دانشجویان باشد، از برخی دیدگاه‌های حاشیه‌گرایانه و خودمحور که موفقیتی به دنبال ندارد، گله کرد و اظهار داشت: ما باید سطح توقع از خود را بالا ببریم و مواردی را دنبال کنیم که شمولیت آن برای دانشجویان بیشتر باشد و تا هر اندازه می‌شود برای رفع این مشکلات تلاش و توان بگذاریم.

وی تاکید کرد: در خوابگاه مکانی باید در نظر گرفته شود که اگر پس از بازگشایی دانشگاه فردی مبتلا مشاهده شد، سریعا قرنطینه شده و از دیگر دانشجویان جدا شود. 

معاون وزیر بهداشت با اعلام این‌که مقرر است فقط ۵۰ درصد دانشجویان در دانشگاه‌ها حضور یابند، اظهارداشت: در شرایط فعلی که نظر به بازگشایی دانشگاه‌ها است، با احتیاط بازگشایی دانشگاه‌ها و خوابگاه را تا ظرفیت ۵۰ درصد دنبال می‌کنیم. رعایت فاصله اجتماعی در اتاق‌های خوابگاهی، ارائه بسته حمایتی و حفظ شرایط بهداشتی و ایمنی در این خصوص برای ما بسیار مهم است.

لاری با تأکید بر این‌که باید برای اجرای دستورالعمل‌های ستاد مقابله با کرونا و آن‌چه که به نتیجه می‌رسیم، در فضای خوابگاهی و دانشگاهی نظارت و پایش دقیقی وجود داشته باشد، از نمایندگان شورای صنفی دانشجویان درخواست کرد که همه واحدهای شوراهای صنفی برای اجرای پروتکل‌های بهداشتی اعلام شده به مسؤولان دانشگاه کمک کنند. 

این مقام مسؤول با بیان این‌که باید شرایطی ایجاد کنیم که تیم‌های بهداشتی مستقر در خوابگاه‌ها، دانشجویان را به صورت مستمر بررسی کنند و در خوابگاه‌ها شرایط ایمنی بهداشتی برای دانشجو وجود داشته باشد، گفت: شرایط باید به گونه‌ای باشد که خانواده‌ها از حضور فرزند دانشجوی خود در فضای دانشگاهی و خوابگاهی نگران نباشند. باید در صورت بروز علائم بیماری کرونا، دانشجوی مبتلا در بیمارستان بستری شده و مشخص باشد تیم بهداشتی در چه فضایی می‌تواند دانشجو را معاینه و در قرنطینه قرار دهد.

لزوم ارائه غذای سالم

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در خصوص ارائه غذای سالم و با کیفیت به دانشجویان پس از بازگشایی دانشگاه‌ها، گفت: فعلا مقرر است سلف‌های غذاخوری همچنان بسته باشند و غذا به صورت بسته‌بندی فقط در خوابگاه‌ها و در بین دانشجویان خوابگاهی توزیع شود.

لاری در بخش دیگری از سخنان خود از ریل‌گذاری‌های صورت گرفته در حوزه مالی و بودجه به عنوان یکی از مهمترین موفقیت‌های حاصل شده در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت یاد کرد و گفت: در همین ایام که دانشگاه‌ها تعطیل بود، رقم‌های خوبی به دانشگاه‌ها تزریق شد که می‌توانید پی‌گیری و بررسی کنید که آیا این رقم‌ها در محل پروژه با روند پیشرفت مورد نظر در حال انجام است یا خیر؟ 

وی از نمایندگان و اعضای شورای مرکزی شورای صنفی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی خواستار شناسایی دانشجویان فاقد بیمه در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی شد و گفت: به واقع در روزهایی که همه در حال فرار از کرونا بودند ما پشت درهای سازمان برنامه و بودجه بودیم و توانستیم وام دستیاری را از سه میلیارد تومان تبدیل به ردیفی با ۳۰ میلیارد تومان کنیم؛ ایجاد این ردیف در قانون بودجه کاری بزرگ است. بر همین اساس بنا شد تا به ۱۰ تا ۱۵ هزار دانشجوی رزیدنتی وام با مبالغ خوبی ارائه شود.

تلاش برای به پایان رساندن طرح های خوابگاهی

معاون وزیر بهداشت با تأکید بر این‌که به دنبال اجرای طرح‌های بزرگ و ماندگار در حوزه فرهنگی و دانشجویی هستیم، خاطر نشان کرد: باید ۴۱ پروژه خوابگاهی خود را تا پایان این دولت با منابع موجود به اتمام برسانیم و اکنون در تلاشیم تا روسای دانشگاه‌ها از وامی که با تنفس دو ساله از بانک می‌توانند دریافت کنند استفاده کرده و با اتمام ساخت این خوابگاه‌ها، ظرفیت خوابگاهی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور افزایش چشم‌گیری یابد.

لاری در خصوص اقدامات ضروری در حوزه فرهنگی، گفت: باید در فرصت باقی‌مانده آیین‌نامه و قوانین قدیمی فعالیت‌های فرهنگی را بررسی و اصلاح کنیم و تلاش کنیم این قوانین در شوراهای اقماری شورای انقلاب فرهنگی تصویب و اصلاح شوند.

برای تحقق مطالبات دانشجویان از طریق معرفت، اخلاق و قانون پیش بروید

در ادامه این نشست رحمان خدابنده‌لو مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت در خصوص بازگشایی دانشگاه‌ها گفت: لازم است بازگشایی دانشگاه‌ها با رعایت حداکثری موارد بهداشتی همراه باشد. برای این مهم منابعی نیز تعریف شده است تا دستورالعمل‌هایی را که ستاد ملی مبارزه با کرونا و معاونت بهداشتی وزارت بهداشت تبیین می‌کنند،‌ رعایت کنیم.

خدابنده‌لو در خصوص نیاز شورای مرکزی شورای صنفی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی در خصوص داشتن مهر و سربرگ برای تسهیل امور، گفت: این مهم در حال انجام است و به زودی این خواسته عزیزان عملی می‌شود.

او بیان داشت: اگر عضو شورای صنفی می‌شویم باید الزامات آن را پذیرفته و رعایات کنیم. برای تحقق خواسته‌های دانشجویان از امروز که در این سطح به دنبال مطالبات دانشجویان هستید تا فردا که مطالبات مهم‌تری را در عرصه وسیع‌تری دنبال می‌کنید باید از طریق معرفت، اخلاق و قانون پیش بروید.

خدابنده‌لو با بیان این‌که در تلاش هستیم تا اصلاح آیین‌نامه شورای صنفی را در سال جاری به شورای عالی انقلاب فرهنگی ببریم، گفت: دغدغه شما عزیزان دغدغه ما نیز هست و تلاش داریم تا این شورا موضوعات مورد نظر خود را به خوبی دنبال کند و حضوری پررنگ داشته باشد.

مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت اضافه کرد: در سال جاری شورای صنفی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی تعاملی بسیار خوب با معاونت آموزشی و حوزه‌های مختلف وزارت بهداشت داشته است. از سال ۱۳۹۷ دو شورای صنفی داریم و در کنار شورای صنفی دانشجویان، شورای صنفی دستیاران و دانشجویان ph.d نیز در حال فعالیت است تا مطالبات دانشجویان در همه ابعاد در این حوزه پی‌گیری شود.

این مقام مسؤول در ادامه با بیان این‌که در بازگشایی دانشگاه‌ها به دنبال کمترین مخاطرات هستیم، بیان داشت: در هفته جاری در جلسه‌ای که میان معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با معاون بهداشتی وزارت بهداشت، رؤسای دانشگاه‌ها، معاونان بهداشتی، آموزشی و معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌ها خواهیم داشت بر این مهم تاکید می‌کنیم.

در این نشست که بیش از چهار ساعت به طول انجامید، اعضای شورای مرکزی شورای صنفی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی به بیان مشکلات، دغدغه‌ها و موضوعات مختلف مدنظر خود پرداختند.

از مهمترین موضوعات مطروحه در این نشست می‌توان به «اهمیت رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در هنگام بازگشایی خوابگاه‌های دانشجویی و دانشگاه‌های علوم پزشکی»، «مشکلات رفاهی دانشجویان»، «افزایش حقوق ۲۵ درصدی کارورزان و دانشجویان دستیاری»، «پرداخت کارانه کارورزان شهریه پرداز»، «به اجرا در آمدن دستورالعمل پدافند غیر عامل وزارت بهداشت در تمامی بیمارستان‌های تابعه وزارت بهداشت»، «پیشنهاداجرای اتوماسیون اداری برای شورای صنفی در کلیه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور»، «پی‌گیری پرداخت امتیازات کادر سلامت خط مقدم در مبارزه با کرونا به صورت منظم و دقیق» اشاره کرد.

در این نشست یکی از اعضای شورای مرکزی شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی با تقدیر از برگزاری سفرهای استانی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت بر انجام دوباره این سفرها در صورت مساعد بودن شرایط تأکید کرد و گفت: این سفرها نقص‌ها را از نزدیک نشان می‌دهد و بسیار تاثیرگذار است.

«ارائه بسته‌های بهداشتی به دانشجویان خوابگاهی پس از بازگشایی دانشگاه‌ها»، «تشکیل هیأت امنای شورای صنفی در سطح وزارت بهداشت»، «ایجاد مجمع ادوار شوراهای صنفی دانشجویان وزارت بهداشت برای استفاده از تجارب اعضای سابق شورای مرکزی شوراهای صنفی»، «دادن استقلال نسبی به انتخابات شوراهای صنفی و حضور نماینده شورای مرکزی شورای صنفی دانشجویان در نشست‌های معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی» از دیگر موضوعات و پیشنهادهای مطرح شده در این نشست بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha