بغداد – ایرنا – افزایش اخیر تحرکات گروه تروریستی داعش در تعدادی از استان های عراق باعث شده که شماری از کارشناسان امنیتی عراقی بار دیگر درباره تلاش آمریکا برای تقویت این گروه تروریستی در آستانه کاهش نیروهایش در عراق هشدار دهند.

به گزارش ایرنا، تحرکات و حملات عناصر گروه تروریستی داعش به نیروهای مسلح و غیرنظامیان عراقی در طول بیش از یک ماهه اخیر نسبت به قبل از آن افزایش داشته است.
کارشناسان امنیتی عراقی این امر را نشانه ای از تلاش برای تقویت گروه تروریستی داعش از سوی آمریکا می دانند تا به این بهانه، بار دیگر باقیماندن خود را در عراق توجیه کند؛ بویژه حالا که مجبور شده است تا در سایه مطالبات پارلمانی و مردمی، بخشی از نیروهایش را از این کشور بیرون ببرد.
این کارشناسان از تداوم حمایت تسلیحاتی قدرت های خارجی از گروه تروریستی داعش در عراق خبر می دهند و می گویند که آمریکا تمرکز استقرار خود را روی استان الانبار در غرب عراق قرار داده زیرا با توجه به موقعیت جغرافیایی این استان می تواند بر وضعیت امنیتی دیگر استانها تاثیر بگذارد.
به عقیده این کارشناسان، پروازهای اخیر هواپیماهای آمریکایی بر فراز عراق نیز برای حفاظت از عناصر داعش انجام می شود.
این کارشناسان امنیتی همچنین می گویند که برخی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس از گروه داعش حمایت مالی می کنند و ممکن است با آمدن بایدن، دوباره همان وضعیت دوره اوباما تکرار شود.
«عبدالمنعم الساعدی» کارشناس امنیتی عراقی می گوید: عملیات تروریستی اخیرا در استان های صلاح الدین و دیاله عراق زیاد شده است.
وی می افزاید: عناصر گروه تروریستی داعش ممکن است که از برخی روستاها و مناطق روستایی که مخفیگاههای آنها به شمار می رود، حمایت دریافت کنند؛ علاوه بر این، آنها از نیروهای بیگانه مستقر در داخل عراق سلاح دریافت می کنند.
الساعدی تاکید می کند: آمریکا از تروریسم حمایت و چه بسا تلاش می کند که عناصر داعش را بار دیگر تقویت کند تا عراق را مجبور به باقی نگه داشتن نیروهایش در عراق از طریق دریافت مصوبه ای در سازمان ملل درخصوص مبارزه با تروریسم کند.
الساعدی تاکید می کند که داعش ساخته دست آمریکا است و فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق باید درک کند که با وجود توانمندیها و امکانات نیروهای امنیتی، تروریسم قابلیت تجدید حیات و از سرگیری فعالیت خود را در صورت حمایت گسترده نیروهای آمریکایی و دستورات سفارت آمریکا در بغداد دارد.
وی می گوید: اکثر سلاح های در دست گروه تروریستی داعش، ساخت آمریکا است و این گروه از کشورهای عرب حوزه خلیج فارس حمایت مالی دریافت کرده و آمریکا از طریق مزدوران خود در عراق و کشورهای همسایه اقدام به مجهز کردن داعش به سلاح های مورد نیازش می کند.
الساعدی می گوید: بایدن ایده پرداز طرح تقسیم عراق در دوره اوباما است که شاهد ورود داعش به عراق در سال ۲۰۱۴ میلادی بود. بنابراین، این نقشه ممکن است بار دیگر از سرگرفته شود. نیروهای امنیتی در تحرکات و تامین امنیت همه مناطق عراق باید هوشیار باشند تا از هرگونه فعالیت تروریستی که ممکن است عراق را به آن سال بازگرداند، جلوگیری کنند.
«هیثم الخزعلی» دیگر کارشناس عراقی است که با الساعدی هم نظر است و هشدار می دهد که آمریکا برای فعال سازی دوباره باندهای تروریستی داعش در مناطق مختلف عراق برای تداوم حضورش در این کشور تلاش می کند.
وی می گوید که آمریکا حضورش را در استان الانبار متمرکز کرده است زیرا هم مرز با سه کشور و پنج استان عراق است و از آنجا، نیروهای آمریکایی می توانند وضعیت امنیتی عراق را به چالش بکشند.
وی می افزاید: تحرکات هواپیماهای آمریکایی و عملیات شناسایی آنها برای حفاظت از عناصر داعش و تسهیل بخشیدن به تحرکات آنها در دشت های «مکر الذیب، القرف و الحوران» انجام می گیرد.
الخزعلی بر لزوم فعال سازی تلاش های اطلاعاتی و اقدامات پیشگیرانه امنیتی از طریق ایجاد حلقه های نظامی در اطراف شهرها و جلوگیری از نفوذ باندهای تروریست داعش به استان الانبار تاکید می کند.
این کارشناس امنیتی عراقی خاطرنشان می کند: ما در برهه اخیر شاهد فعالیت باندهای تروریستی داعش در استان های دیاله و کرکوک بوده ایم و هدف واشنگتن از فعال سازی هسته های خفته تروریستی، ایجاد بهانه ها و دستاویزهایی برای ادامه بقای نیروهایش در عراق است؛ بویژه بعد از مطالبه مردم و پارلمان عراق برای خروج آنها.
وی خاطرنشان می کند: آمریکا همچنان برای فعال سازی گروههای تروریستی - هر گاه که مطالبه برای خروج نیروهایش از خاک عراق مطرح شود – ادامه خواهد داد.
با وجود عملیات‌ مختلفی که نیروهای امنیتی عراق برای پاکسازی مناطق این کشور از وجود تروریست‌های داعش انجام می‌دهند، عناصر و هسته‌های پراکنده این گروه تروریستی هنوز در برخی مناطق استان‌های «دیاله، کرکوک، نینوا، صلاح‌الدین، الانبار و بغداد» فعال هستند.

عراق در سال ۲۰۱۷ میلادی پس از سه سال نبرد، پیروزی بر گروه تروریستی داعش را اعلام کرد.
سرپرست وزارت دفاع آمریکا سه‌شنبه هفته گذشته با اعلام کاهش حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان و عراق گفت که تا پانزدهم ماه ژانویه (۲۶ دی‌ماه) شمار نیروهای آمریکایی در هر یک از این دو کشور به ۲ هزار و ۵۰۰ نفر خواهد رسید.
چند روز قبل از آن، ائتلاف بین المللی موسوم به ضد داعش شمار کل نیروهای آمریکایی در خاک عراق را سه هزار نفر اعلام کرده بود.
ستاد عملیات مشترک عراق جمعه شب اعلام کرد که خروج نخستین گروه نظامیان آمریکایی از عراق در چارچوب توافق اخیر بین بغداد و واشنگتن آغاز شده است.
نیروهای اشغالگر آمریکایی در چند پایگاه در مناطق مختلف عراق مستقرند که بزرگترین پایگاه آنها «عین الاسد» در استان الانبار واقع در غرب این کشور است.
پارلمان عراق در پی جنایت ترور سردار سپهبد شهید «حاج قاسم سلیمانی» و شهید «ابومهدی المهندس» معاون سازمان «الحشد الشعبی» عراق با صدور مصوبه‌ای بر لزوم خروج نیروهای بیگانه از خاک این کشور تأکید کرد.
محافل سیاسی و پارلمانی عراق نیز بویژه در طول یک ماه اخیر بارها بر لزوم اجرای مصوبه خروج نظامیان آمریکایی از سوی دولت عراق تاکید کرده اند.