به گزارش روز سه شنبه ایرنا، نمایندگان مجلس عراق در مناسبت های مختلف با صدور بیانیه ، مصاحبه یا فرصت حضور در شبکه های مجازی وجود سفارت آمریکا با هزاران کارمند و با این گسترگی را نگران کننده و غیر معمول دانسته و تاکید کرده اند که هیچ گونه پایگاه نظامی آمریکایی نباید در خاک عراق وجود داشته باشد.
بازخوانی مواضع این نمایندگان نشان می دهد که آنها بر این نکته تاکید داشته اند که عراق خواهان روابطی متوازن بر اساس احترام متقابل با سایر کشورها است و تا آخرین نظامی آمریکایی باید خاک عراق را ترک کنند.
«فاضل جابر» نماینده فراکسیون «صادقون» در پارلمان عراق می گوید که حضور نیروهای بیگانه و تاخت و تاز در حریم هوایی عراق، نقض حاکمیت این کشور به شمار می رود و وجود هزاران کارمند در سفارت آمریکا در بغداد علاوه بر وسعت آن، سوال برانگیز است.
«مختار الموسوی» نماینده ائتلاف «الفتح» در پارلمان عراق نیز معتقد است که حضور نظامی آمریکا در کمیسیون روابط خارجی پارلمان مورد بحث قرار خواهد گرفت تا علل عدم اخراج این نیروها از کشور با وجود مصوبه پارلمان بررسی شود.
«کریم المحمداوی» دیگر نماینده پارلمان عراق از ائتلاف «بدر» نیز تاکید دارد که مصوبه پارلمان درخصوص اخراج نیروهای بیگانه بی برو برگشت است و مطالبات با هدف اجرای این مصوبه ادامه دارد.
وی "دولت عراق را مسئول باقی ماندن نیروهای بیگانه و اجرا نشدن مصوبه پارلمان" دانست.
«محمد البلداوی» دیگر نماینده فراکسیون صادقون در پارلمان نیز می گوید : مصوبه پارلمان برای اخراج نیروهای آمریکایی در سایه این برداشت و درایت بود که حضور این نیروها در خاک عراق تهدیدی برای امنیت ملی عراق و امنیت کل منطقه به شمار می رود.
وی هشدار می دهد که آمریکا می خواهد عراق عرصه درگیری باشد و دولت باید در اجرای مصوبه پارلمان درخصوص اخراج همه نیروهای بیگانه و در صدر آنها نیروهای آمریکایی تسریع به خرج دهد.
«ثامر ذبیان» نماینده دیگر فراکسیون صادقون نیز جابجایی اخیر کاروان های نظامی آمریکا در داخل عراق را نگران کننده می داند و می گوید که انجام این تحرکات بدون موافقت دولت عراق مجاز نیست.
وی تاکید دارد که دولت عراق و ستاد عملیات مشترک عراق باید موضعی قاطع در قبال این تحرکات و نقض حاکمیت عراق بگیرند.
وی با "تاکید بر مصوبه پارلمان درخصوص خروج همه نیروهای بیگانه و نبودن هرگونه پایگاه نظامی آمریکا در عراق" می گوید : ما خواهان روابطی متوازن با کشورهای جهان براساس احترام به حاکمیت و منافع دوجانبه هستیم.
«فاضل الفتلاوی» دیگر عضو پارلمان عراق نیز اظهار داشته که عراق در سایه حضور نظامی آمریکا از حاکمیتی ملی برخوردار نیست و هیچ کسی نمی تواند از حاکمیت حرف بزند؛ درحالی که هواپیماهای آمریکایی حریم هوایی این کشور را نقض می کنند.
وی نیز درباره سفارت آمریکا در بغداد می گوید : این سفارت از بزرگترین سفارتخانه ها از نظر تعداد کارمندان در جهان است که این امری عجیب در عرف دیپلماتیک به شمار می رود.
الفتلاوی از دولت و جریان های سیاسی عراقی خواست تا به طور جدی آمریکایی ها را وادار کنند که تا آخرین نظامی خود را از عراق خارج کنمد و حجم کارمندان سفارت آمریکا را به سطح عرف دیپلماتیک برسانند.
تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۵
بغداد – ایرنا- نمایندگان پارلمان عراق همواره نسبت به ادامه حضور نظامی آمریکا در کشورشان هشدار داده اند و تاکید دارند که مصوبه پارلمان درخصوص اخراج نیروهای بیگانه قطعی است زیرا حضور این نیروها تهدیدی برای امنیت ملی عراق و کل منطقه محسوب می شود.