بندرعباس- ایرنا- مدیرستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی وهنری مساجد هرمزگان گفت: مردم استان ظهر پنج‌شنبه در سالروز رحلت کریمه اهل بیت(س) در قالب قرائت عمومی سوره یس، به ساحت آن حضرت عرض ارادت می‌کنند.

حجت‌الاسلام احمد پهلوانی چهارشنبه شب در گفت‌وگو با ایرنا افزود: این آیین معنوی  مصادف با دهم ربیع‌الثانی سالروز رحلت حضرت معصومه(س)، ۱۵ دقیقه قبل از اذان ظهر به نیت سلامتی و عافیت مردم استان و دفع شر ویروس کرونا از جامعه بشری از ماذنه مساجد استان برگزار می‌شود.

وی با اشاره به هشت سال سابقه عرض ارادت مردم هرمزگان در قالب برگزاری همایش کریمه اهل بیت علیها سلام، بیان داشت: امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا برنامه‌های گرامی‌داشت مقام و جایگاه حضرت معصومه(س) در قالب تولید عکس نوشته ، ویدئو کلیپ و ارتباط زنده صدا وسیمای مرکز خلیج فارس با حرم مطهر و استفاده از کارشناسان و مداحان حرم مطهر کریمه اهل بیت(س) درحال برگزاری است.

وی اضافه کرد: همچنین به همین مناسبت حدود سه تن گوشت از سوی موسسه حضرت خدیجه سلام الله علیها به نیازمندان هرمزگانی اختصاص یافته که از طریق کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد به زودی توزیع خواهد شد.

اول ذیقعده سال ۱۷۳ هجری قمری خانه پرمهر امام کاظم (ع) و نجمه خاتون، غرق سرور و شادمانی شد، دختری از این خانه به دنیا آمد که مظهر عصمت و نجابت نام گرفت و عنوان «کریمه اهل بیت» را از آن خود کرد و نگین درخشان شهر قم لقب شد.

طاهره، رشیده، تقیه، رضیه، مرضیه، سیده صدیقه، سیده رضیه مرضیه، سیده نساء العالمین، محدثه و عابده لقب‌های این بانوی آب و آیینه است و دانشمندان و فقیهان شیعه، ایشان را کریمه اهل بیت(ع) نیز لقب داده‌اند.

نام شریف ایشان «فاطمه» و مشهورترین لقب آن حضرت؛ «معصومه» است.

به دنبال سفر تبعیدگونه حضرت امام رضا (ع) به مرو در سال ۲۰۰ هجری قمری بدون حضور کسی از بستگان و اهل بیت(ع) خود، یک سال بعد از هجرت برادر، حضرت معصومه (س) به شوق دیدار برادر و ادای رسالت زینبی به همراه پنج تن از برادران (فضل، جعفر، هادی، قاسم، زید) و برادرزادگان رهسپار ایران شد.

هنگامی که کاروان حضرت معصومه(س) به ساوه رسید، عده‌ای از عوامل حکومتی به دستور مامون عباسی راه را بر آنان بستند و در یک درگیری نابرابر، شماری از همراهان ایشان را به شهادت رساندند و کریمه اهل بیت(ع) از اندوه فراق برادر و شهادت همراهانش، بیمار شد.

ایشان درحالی که از ناراحتی بسیار ناتوان شده بود، شهر قم را برای اقامت برگزید و پس از پشت سر گذاشتن رنج و مصائب بسیاری در روز ۲۳ ربیع الاول سال ۲۰۱ هجری قمری وارد شهر مقدس قم شد.

موسی بن خزرج بزرگ خاندان اهل بیت(ع) با شور و شعف فراوان به استقبال حضرت شتافت و او ۱۷روز افتخار میزبانی از خواهر امام رضا(ع) داشت.

محل عبادت حضرت فاطمه معصومه (س) در مدرسه سِتّیه به نام «بیت النور» است و هم اکنون محل زیارت ارادتمندان آن بانوی بزرگوار می‌باشد.

حضرت فاطمه معصومه(س) سرانجام در روز دهم ربیع‌الثانی و بنابر قولی دوازدهم ربیع‌الثانی سال ۲۰۱ هجری پیش از آن که دیدگان مبارکش به دیدار برادر روشن شود؛ در دیار غربت و با اندوه فراوان دیده از جهان فرو بست.

مردم مومن شهر قم پیکر پاک و مطهر ایشان را به سوی محل فعلی که در آن روز بیرون شهر و به نام 'باغ بابلان' معروف بود؛ تشییع کردند.

تربت پاک دختر امام موسی کاظم(ع) امروز قبله‌گاه دل‌های باصفای ارادتمندان به اهل‌ بیت(ع) و دارالشفای دلسوختگان عاشق ولایت و امامت است.