به گزارش ایرنا در گزارش روز جمعه آسیا تایمز آمده است: یک رویکرد منطقی تر، شبیه "تنش زدایی متمایز" که دولت باراک اوباما رییس جمهوری سابق آمریکا آن را رهبری می کرد، می تواند برای «جو بایدن» رییس جمهوری منتخب آمریکا نیز استفاده مطلوبی داشته باشد.
در این تحلیل آمده است که در آن دوران توافق هسته ای با تلاش های گسترده دیپلماتیک حاصل شد که برای طرفین مفید بود و حالا نیز رویکرد می تواند بازگشت آمریکا به برجام و تمرکز بر این رهیافت باشد.
رسانه هنگ کنگی تاکید کرده است که برای دولت آینده آمریکا استفاده از یک رویکرد منطقی و فاصله گرفتن از تندروی های دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا و وزیر خارجه وی باید به عنوان راه درست و منطقی مد نظر قرار گیرد.
آسیا تایمز ادامه داده است: «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا از جمله کسانی است که می خواهد راهبرد فشار حداکثری ادامه یابد و برای همین از هم اکنون از بابت اینکه این رهیافت ممکن است توسط دولت آینده لغو شود، ابراز نگرانی کرده است.
گزارش حاکی است که این افراد از اینکه تحریم های جدیدی علیه ایران وضع شود، استقبال می کنند و با مباهات می گویند که سیاست های تنبیهی دولت ترامپ موفقیت آمیز بوده است.
این شبکه می نویسد: با هر معیاری که محاسبه شود و حتی به اعتراف خود پمپئو، فشار آمریکا نتوانسته است برنامه هسته ای ایران را مهار کند، اگرچه تحریم ها به اقتصاد ایران آسیب رسانده است.
آسیا تایمز تصریح کرده است علیرغم ادعاهای پمپئو مبنی بر اینکه تحریم های قهرآمیز "ابزاری مهم برای امنیت ملی" بوده است، در واقع این اقدامات به منع اشاعه کمکی نمی کند و دقیقا بر خلاف توافق هسته ای پنج سال قبل است.
این رسانه در تحلیل خود آورده است: این یک واقعیت راهبردی است که انتظار می رود دولت بایدن از طریق اقدامات سازش آمیزتر به آن رسیدگی کند زیرا اقدامات کسانی مانند پمپئو نه تنها راه حل نیست بلکه هرچقدر آمریکا در این مسیر جلوتر برود، فاصله گرفتن از آن و هدایت تغییر مسیر دشوارتر خواهد شد.
شبکه هنگ کنگی نوشته است: اگر بایدن بخواهد ایالات متحده را به چارچوب برجام برگرداند که البته مطابق با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل است، پس می تواند از قدرت ریاست جمهوری خود استفاده کرده و با چند دستور اجرایی تحریم های ترامپ علیه ایران را لغو کند.
آسیا تایمز در این تحلیل به اظهارات «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران اشاره کرده است مبنی بر اینکه برخلاف مواضع اتخاذ شده برخی در آمریکا، هیچ چیز دشوار و پیچیده ای در مورد بازگشت ایالات متحده به برجام وجود ندارد.