به گزارش ایرنا، وزارت خارجه هند روز شنبه اعلام کرد که نوزدهمین نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای قرار است روز دوشنبه ۳۰ نوامبر (۱۰آذر) به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شود.
در این نشست که به ریاست معاون رئیس جمهوری هند و به میزبانی دهلی نو برگزار می شود، اغلب کشورهای عضو در سطح نخست وزیر و یا معاون رئیس جمهوری شرکت می کنند.
در واقع این اجلاس هر سال در سطح نخست وزیران کشورهای عضو برگزار می شود و بحث و تبادل نظر درباره همکاری های اقتصادی و تجاری در اولویت برنامه های این سازمان قرار دارد.
نخست وزیران کشورهای روسیه، چین، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان در این نشست شرکت خواهند کرد.
وزارت خارجه هند همچنین اعلام کرد که دهلی نو سازمان همکاری شانگهای را یک سازمان مهم منطقهای می داند که می تواند نقش مهمی در ارتقای همکاری های کشورهای عضو در زمینه های صلح، امنیت، تجارت و اقتصاد و فرهنگ ایفا کند.
هند در سال ۲۰۱۷ توانست عضو کامل این سازمان همکاری های شانگهای شود و این برای نخستین بار است که اجلاس سران کشورهای عضو را برگزار می کند.
ایران در سال ۲۰۰۵ به عنوان عضو ناظر به سازمان همکاری شانگهای پیوست و یک سال بعد برای عضویت کامل در این سازمان درخواست داد.
این درخواست بحثهای زیادی را برانگیخت. تا قبل از به نتیجه رسیدن مذاکرات هستهای ایران و غرب، عضویت ایران در این سازمان بعید به نظر میرسید.
به هر حال ایران چند سال است که تلاش می کند به عضویت رسمی این سازمان مهم منطقه ای در آید که با موانغی از جمله مخالفت برخی از اعضای آن رو به رو است؛ کشورهایی که به دلایلی سعی می کنند در انجام این مهم کارشکنی کنند .
سازمان همکاری شانگهای سازمانی بین دولتی است که برای همکاریهای چندجانبه امنیتی، اقتصادی و فرهنگی تشکیل شدهاست.
این سازمان در سال ۲۰۰۱ توسط رهبران چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان با هدف برقرار کردن موازنه در برابر نفوذ آمریکا و ناتو در منطقه، پایهگذاری شد.