به گزارش ایرنا،'نارندرا مودی' نخست وزیر هند برای شركت دراین نشست و گفت وگو با روسای جمهوری چین و روسیه عازم تاشكند شده است .
در نشست همكاری شانگهای علاوه بر 'اسلام كریم اف' رئیس جمهوری ازبكستان كه به عنوان میزبان حضور دارد ،روسای جمهوری چین ،روسیه، قزاقستان ،قرقیزستان ،تاجیكسان اعضای قدیمی و نخست وزیر هند حضور دارند.
وزارت امور خارجه هند در بیانیه ای تاكید كرد هرچند امروز هند به عنوان عضو اصلی سازمان شانگهای در می آید ،ولی برای پیوستن كامل به این سازمان باید فرایندی طولانی را طی كند.
در ادامه این بیانیه اضافه شده است هند از كشورهای همسایه نزدیك، خواستار انعطاف پذیری برای تسهیل عضویت كامل این كشور در سازمان همكاری شانگهای است .
یك مقام دیپلماتیك هندی نیز با اشاره به روند طولانی هند برای عضویت در سازمان همكاری شانگهای خاطرنشان كرد روند پیوستن هند به عنوان عضو سازمان همكاری شانگهای با امضای یك سند پایه به نام تفاهمنامه تعهدات آغاز می شود.
وی خاطرنشان كرد یك جدول زمانی برای امضای دیگر مدارك لازم برای پیوستن این كشور به سازمان همكاری تعیین شده كه در یكسال آینده انجام خواهد شد.
به گفته وی،هند برای تكمیل پیوستن به سازمان همكاری شانگهای باید حدود 30 سند و تفاهمنامه را امضا كند.
این مقام هند با بیان اینكه این كشور باید در خصوص مسائل مختلفی از قبیل تروریسم،حمل و نقل و فرهنگ با سازمان همكاری شانگهای تعامل داشته باشد ،اظهار امیدواری كرد كه سابقه مثبت این كشور به دهلی نو در پیوستن هرچه سریعتر به سازمان همكاری شانگهای كمك كند.
تفاهمنامه تعهدات كه هند فردا (جمعه ) امضا می كند، فرصتی برای افزایش همكاری هند و چین در زمینه مبارزه با تروریسم فراهم می كند.
همكاری در زمینه مبارزه با تروریسم موضوعی است كه تمام اعضای سازمان همكاری شانگهای موظف به انجام آن هستند.
انتظار می رود 'نارندرا مودی' نخست وزیر هند در حاشیه نشست سازمان همكاری شانگهای با روسای جمهوری چین و روسیه دیدار كند.
دیدار 'نارندرا مودی' نخست وزیر هند با 'شی جین پینگ' با توجه به برگزاری همزمان دیدار گروه تامین كنندگان هسته ای در سئول و ادامه مخالفت های چین با عضویت هند در این گروه از اهمیت خاصی برخوردار است.
نشست سازمان همكاری شانگهای از امروز به مدت دو روز در در تاشكند برگزار می شود.
سازمان همكاری شانگهای ،یك سازمان بین دولتی منطقه ای برای همكاری های چند جانبه امنیتی و اقتصادی است.
این سازمان كه در سال 1385 تاسیس شد، شامل چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیكستان و ازبكستان در برگیرنده معادل 30 میلیون و 189 هزار كیلومتر مربع مساحت، سه پنجم گستره آسیا و حدود یك میلیارد و 500 میلیون نفر جمعیت (نزدیك 25 درصد جمعیت كره زمین) است.
با توجه به عضویت هند و پاكستان و سپس در آینده ای نزدیك پیوستن ایران، این سازمان با افزایش جمعیت به سه میلیارد نفر و پهنه سرزمینی به 35 میلیون و 972 هزار كیلومتر مربع به یكی از بزرگ ترین قدرت های منطقه ای در جهان تبدیل می شود كه منافع دو جانبه و چند جانبه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برای اعضا و شركای اقتصادی غیر عضو دارد.
*آساق*267*1600
دهلی نو-ایرنا- نشست سران كشورهای عضو و ناظر سازمان همكاری شانگهای امروز (پنجشنبه )در حالی در تاشكند پایتخت ازبكستان آغاز می شود كه قرار است هند و پاكستان به عنوان عضو اصلی به این سازمان بزرگ اقتصادی بپیوندند.