به گزارش ایرنا، در این گزارش آمده است: بسیاری از افراد با شنیدن نام آنفلوانزای اسپانیایی ناخودآگاه فکر می کنند که این طاعون از اسپانیا منشا گرفته است اما اگر کمی بیشتر جستجو کنند متوجه خواهند شد که این بیماری همه گیر که در بازده زمانی سال ۱۹۱۸ تا ۱۹۲۰ منجر به کشته شدن دهها میلیون نفر شد، از اسپانیا منشاء نگرفته بود و فقط به این دلیل که اسپانیا قبل از همه کشورها، موارد ابتلاء به آن را گزارش داده بود، به نام «آنفلوانزای اسپانیایی» نامگذاری شده است. این در واقع یک سوء برداشت بود و منشاء واقعی آن بیماری به احتمال زیاد ایالت کانزاس آمریکا بود.
گزارش با یاداوری اینکه امروز ما دوباره با بیماری عالمگیر دیگری به نام کووید - ۱۹ (ویروس کرونا) مواجهیم نوشته است: این یک نکته غیرقابل انکار است که نخستین مورد ابتلاء به آن، از شهر ووهان به سازمان بهداشت جهانی گزارش شده است بنابراین بسیاری به طور ناخودآگاه چین را به عنوان منشاء آن در نظر گرفته اند و می بینیم که با وجود تاکید مکرر محافل علمی مختلف مبنی بر نبود هیچ مدرکی دال بر شیوع اولیه آن از ووهان، کماکان در بسیاری از کشورها از جمله ایران، بر حسب احساسات خود و هیاهوی تبلیغات رسانه ای با این مساله علمی برخورد می کنند.
نویسنده مطلب در ادامه به مستندات علمی سخنان خود پرداخته و نوشته است: به عنوان مثال، «الکساندر ککوله» ویروس شناس معروف آلمانی بتازگی گفته است ۹۹.۵٪ موارد ابتلاء به کرونا در جهان ناشی از ویروسی است که در شمال ایتالیا یافت شده بود و نه در شهر ووهان چین.
او افزود گونههای مختلفی از ویروس کرونا در سراسر جهان پخش شده که ۹۹.۵٪ از این گونه ها، احتمالاً به جهش یک پاتوژن در شمال ایتالیا باز میگردد ککوله این نوع پاتوژن جهش یافته را جهش جی (موتانت G) معرفی کرد و گفت این گونه از ویروس که در شمال ایتالیا کشف شده از گونه ووهان بسیار عفونیتر است.
رادیو بین المللی چین می افزاید: جالب اینجاست که سازمان بهداشت جهانی نیز پیشتر اعلام کرده بود که ویروس کرونای جدید ممکن است زودتر از ووهان در زمان های مختلفی در نقاط دیگر جهان سرایت پیدا کرده باشد.
گزارش به نقل از «مایکل رایان» رئیس برنامه امور اضطراری سازمان بهداشت جهانی آورده است که شناسایی اولین مورد یک بیماری عفونی در جهان یکی از جنبه های مهم تحقیقات اپیدمیولوژیک است و همه گیری کرونا ممکن است بیش از یک منشاء داشته باشد. به اعتقاد وی ممکن است ویروس کرونا پیش از ووهان ابتدا در نقاط مختلف جهان سرایت پیدا کرده باشد.
در ادامه این گزارش آمده است: این در حالی است که منشاء موارد جدید در برخی شهرهای چین مانند «تیان جین»، «چینگ دائو»، «شانگهای» و حتی زودتر پکن، مربوط به مواد غذایی منجمد وارداتی است به ویژه در مواردی در شهر تیان جین مشخص شد که گوشت منجمد وارداتی از آمریکای شمالی منشاء این موارد جدید بوده است. با توجه به این تحولات جدید و اینکه اولین موارد کرونا در بازار مواد غذایی «هوا نان» شهر ووهان یافته شد که مواد غذایی منجمد وارداتی نیز در آن فروخته می شد، این مساله یک احتمال منطقی و قابل درک است که ووهان احتمالاً منشاء کرونا نیست.
نویسنده در پایان تاکید کرده است هنوز هیچ نتیجه گیری نهایی علمی درباره منشاء اولیه کرونا انجام نشده است و نمی توان هیچ احتمالی را رد کرد با این وجود، هنگام مواجهه با مساله منشأء گیری کرونا باید این سوال را از خود بپرسیم که به احساسات، سیاستمداران و رسانه ها اعتماد کنیم یا علم؟