تهران – ایرنا – اتحادیه کارگری «وردی» (اتحادیهخدمات همگانی آلمان) از کارگران شرکت آمازون در این کشور درخواست کرد که برای دومین بار در هفت روز گذشته اعتصاب کنند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویتر؛ وردی اعلام کرد: این اعتصاب که قرار است از نوبت کاری دوشنبه شب آغاز و در نوبت کاری سه شنبه پایان یابد، در پی اعتصاب سه روزه پنجشنبه تا شنبه برگزار خواهد شد که بیش از ۵۰۰ کارگر در آن مشارکت داشته اند.

وردی به همراه چند اتحادیه کارگری دیگر، برگزار کننده اعتصاب های کارگری در شعبه آلمان آمازون است که از سال ۲۰۱۳میلادی به این سو، بزرگ ترین بازار این شرکت پس از ایالات متحده به شمار می رود. هدف این اعتصاب ها، وادار کردن مدیران این شرکت اینترنتی برای به رسمیت شناختن توافقنامه های گروهی است که برای کارکنان دیگر شرکت های خرده فروشی اجرا می شود.  

سخنگوی آمازون چند هفته پیش، دستمزدهای عالی این شرکت به همراه مزایا و شرایط کاری آن را با کارفرمایان عمده دیگر قابل مقایسه دانسته بود.

رقابت برخی از فروشگاه های معمولی با این شرکت بزرگ خرده فروشی اینترنتی ایالات متحده، در پی اوج گیری فروش جهانی و افزایش چند برابری شمار مشتریانش به علت اعمال محدودیت های جلوگیری از گسترش ویروس کرونا، دشوار شده است.  

اتحادیه کارگری وردی می گوید: افزایش فروش آمازون، بهترین انگیزه برای بالا بردن بیشتر دستمزدهاست، زیرا کارگران از محافظت کافی در برابر همه گیری بیماری کووید ۱۹، برخوردار نیستند.

کارکنان ۶ سایت آمازون در سراسر آلمان در ماه ژوئن(خرداد) نیز برای اعتراض به برخوردار نبودن از ایمنی در برابر بیماری در مراکز پشتیبانی که ده ها کارگر آن دچار ویروس کرونا شده بودند، دست به اعتصاب زدند. کارگران انبارهای آمازون در این کشور اروپایی در سالیان اخیر بارها در اعتراض به دستمزدها و شرایط کاری اعتصاب کرده اند.

آمازون در دوره همه گیری ویروس کرونا، زیر انتقادهای شدید قرار داشته است. اعتصاب کنونی کارکنانش در آلمان جدا از اعتراض گسترده تر بین المللی کنشگران زیست محیطی و کارگران انبارهای آمازون در هنگام فروش فوق العاده روز جمعه سیاه (بلک فرایدی) بوده است. کارزار وادارکردن آمازون به پرداخت دستمزدهای بالاتر، خواستار فراهم شدن شرایط کاری بهتر برای کارکنان این شرکت و کاهش میزان انتشار کربن در جو و محیط زیست شده است.

با اینکه درآمد خالص آمازون در سه ماهه سوم سال جاری (۲۰۲۰) سه برابر شده و از ۶ میلیارد دلار فراتر رفته، اما کارکنان معترض می گویند که شرکت خطرهای ویروس کرونا را جدی نگرفته است. این شرکت در ماه گذشته میلادی (اکتبر) اعلان کرد که حدود ۲۰ هزار تن از کارگران آن دچار این ویروس مرگبار شده اند.