کرمانشاه- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمانشاه، از بازگشت ۳۳ هکتار از اراضی تصرفی منابع ملی با ارزش ریالی معادل بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال در استان به بیت‌المال خبر داد.

«انشاءاله کولانی» روز سه‌شنبه به ایرنا افزود: عرصه ۳۳ هکتاری منابع ملی در شهرستان کنگاور در پلاک موسوم به «سلطان‌آباد» در سال‌های متمادی در تصرف سودجویان بود که با شگردهای مختلف و به کار بردن راه‌های گریز از قانون نسبت به شخم زدن، کشت و حتی برداشت آن مبادرت می‌کردند.

وی افزود: سرانجام متصرفان پس از سال‌ها با پیگیری‌های شبانه‌روزی نیروهای منابع طبیعی و همکاری همه جانبه دستگاه قضایی به دام قانون افتاده و ضمن تحمل جرایم سنگین ملزم به اجرای حکم خلع ید اراضی مذکور شدند.

کولانی اضافه کرد: رای صادره با حضور نماینده دادستان کنگاور، فرماندهی و نیروهای حفاظتی یگان در استان و شهرستان و نیروی انتظامی اجرا و خلع ید عملی از اراضی موصوف به عمل آمد.

وی یادآوری کرد: تصرف های غیرقانونی سودجویان یکی از مشکلات و تهدیدهای مهم در عرصه‌های منابع طبیعی است که باتوجه به افزایش قیمت زمین و با ارزش و حاصلخیز بودن اراضی ملی فرصت طلبان را به انجام این عمل مجرمانه وا می دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت: اراضی منابع ملی در زمره انفال و متعلق به تمامی نسل‌هاست، لذا باید حفظ شده، احیا و توسعه یابد و این وظیفه ادارات منابع طبیعی به عنوان متولی است.

کولانی تاکید کرد: در مجموعه منابع طبیعی استان با تمام توان در مقابل هرگونه دست اندازی سودجویان به این ارزش‌های طبیعی خواهیم ایستاد و با متصرفین و تخریب کنندگان برخورد خواهیم کرد.

استان کرمانشاه ۲ میلیون و ۴۹۹ هزار هکتار مساحت دارد که ۷۰ درصد آن را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.
این استان دارای سه منطقه حفاظت شده شامل منطقه حفاظت شده بیستون که ۵۴ هزار هکتار است، بوزین و مرخیل در پاوه ۲۳ هزار هکتار و قلاجه هم حدود ۴۳ هزار هکتار است.
یک پناهگاه حیات وحش بیستون نیز در منطقه ورمنجه در جاده سنندج وجود دارد و در مجموع استان کرمانشاه دارای چهار منطقه شکار و تیراندازی ممنوع به مساحت ۱۶۱ هزار هکتار است.