«مریم صدیقیان راد» روز جمعه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا ضمن تأکید بر رعایت دستورالعملهای ستاد ملی مبارزه با کرولا در ورزش اظهار داشت: شرایطی که این روزها از روی اجبار و به خاطر ویروس کرونا به کشور تحمیلشده است میتواند تمرینی برای عبور از چالشهای مختلف باشد. البته این شرایط هر چند در نهایت منجر به قطع زنجیره کرونا میشود اما اگر این خانهنشینی به عدم تحرک و چاقی منجر شود بدون شک در دوران پساکرونا شاهد برخی از آسیبهای جسمی و روانی خواهیم بود.
سرمربی تیم پارکور دختران ادامه داد: توصیه میشود که ورزش در بعد همگانی آن بهصورت جدی در دستور کار شهروندان و نهادهای مسوول قرار گیرد. اینکه تاکید بر ورزش و فعالیت بدنی یک اصل انکارناپذیر به شمار میرود دلایل مختلف جسمی و روحی زیادی دارد که بخشی از آن باید برای مردم جامعه بیان شود. دلایلی که اگر مردم نسبت به آن آگاه باشند بیتردید بیشتر به سمتوسوی ورزش خواهند آمد.
وی با بیان اینکه داشتن فعالیت فیزیکی در دوان خانهنشینی برای هر سن و نسلی یک ضرورت است، افزود: فعالیت بدنی را نباید تنها آن را به فعالیت ورزشی منتهی کنیم بلکه انجام کار سبک، پیادهروی، تفریح با رعایت دستورالعمل بهداشتی و کار در منزل از جمله فعالیتهایی هستند که میتواند هیجان را در فرد ایجاد کند و یکنواختی زندگی را از بین ببرد. اینکه در این دوره زمانی و شرایط سخت کرونایی به ورزش بهعنوان یکی از ابزارهای عبور از مشکلات تأکید میشود به آن خاطر است که شیوع ویروس کرونا خود موجب ایجاد ترسی شد که بسیاری از فعالیتهای بدنی را تحت تاثیر قرار داد. ورزش خانگی میتواند با غلبه بر این ترس هیجان را به زندگی تزریق کند و این هیجان خود سیستم ایمنی بدن را تقویت خواهد کرد.
صدیقیان راد با بیان اینکه ترس و استرس منشا بسیاری از مشکلات روانی است، افزود: لازمه غلبه بر ترس و استرس ورزش است اما برای شهروندان عادی فعالیت ورزشی باید در حد متوسط انجام شود. ورزش شدید باعث سرکوب سیستم ایمنی بدن میشود و باید با شدت متوسط پیگیری شود چون فعالیت شدید خود بر سیستم ایمنی بدن تاثیر منفی دارد.
این مربی ورزشی در ادامه گذری بر شرایط زنان خانهدار زد و گفت: اگر بخواهیم یک مقایسه بین زنان و مردان داشته باشیم باید گفت که تعدد نقش در زنان موجب شده تا آنان نسبت به مردان استرس بیشتری را تجربه کنند؛ استرسی که باعث خواهد شد تا سطح ایمنی آنان کاهش پیدا کند.
وی در پایان تصریح کرد: فعالیت بدنی در شرایط محدودیتهای کرونایی میتواند تجربه خوبی برای آینده باشد زیرا هنوز مشخص نشده که این ویروس تا چه زمانی در ایران حضور دارد و چه زمانی قرار است پایان یابد. البته تنها کرونا نیست بلکه در آینده ممکن است که بیماریهای دیگری رخ دهد و شرایط مشابه ایجاد کند نباید انتظار داشته باشیم تا شرایط را تجربه کنیم بلکه با فعالیت لازم خود را برای تجربه شرایط جدید آماده کنیم.