سمنان- ایرنا- رئیس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: ۶۰ میلیارد ریال امسال برای عملیات اجرایی مقابله با گرد و غبار، فرسایش بادی و بیابان زدایی در وسعت یک هزار و ۳۲۵ هکتار برای استان سمنان تصویب شد.

به گزارش ایرنا، علی ترابی روز سه‌شنبه به خبرنگاران ابراز داشت: اعتبار مقابله با بیابان‌زایی برای امسال از محل صندوق توسعه ملی و درآمد عمومی در نظر گرفته شده است.
وی اظهار داشت: آبیاری و حفاظت از نهال کاری‌های سال گذشته، اجرای عملیات احداث بادشکن بر روی تپه های ماسه ای به طول ۴۰ کیلومتر، مدیریت روان آب همراه با عملیات زیستی در وسعت یک هزار و ۲۰۰ هکتار و مدیریت جنگل های دست کاشت موجود (تاغزارها ) به وسعت یک هزار و ۳۲۵ هکتار از جمله برنامه‌های امسال برای مقابله با بیابان‌زایی در هفت شهرستان استان سمنان است.
ترابی یادآور شد: سال گذشته عملیات بیابان‌زدایی مانند نهال‌کاری، آبیاری و مراقبت، مدیریت روان‌آب همراه با عملیات بیولوژیک بذرپاشی، احداث بادشکن زنده در اطراف مزارع، حفاظت و قرق و مدیریت جنگل‌های دست کاشت در ۶ هزار هکتار از اراضی استان سمنان انجام‌ شد.
وی بیان کرد: سال گذشته از محل صندوق توسعه ملی ۱۵۷ میلیارد ریال برای مقابله با گرد و غبار و بیابان‌زدایی اختصاص یافت.

۵۷ درصد وسعت استان سمنان بیابانی است
ترابی بابیان اینکه ۵۷ درصد وسعت استان سمنان را بیابان پوشش داده است، ابراز داشت: ۵۵۰ هزار هکتار از وسعت استان را کانون‌های فرسایش بادی تشکیل می‌دهد که هر سال خسارت بسیار زیادی به تأسیسات اقتصادی و منابع زیستی وارد می‌کند.
وی اضافه کرد: یک‌میلیون و ۳۷۱ هزار و ۶۷۵ هکتار از اراضی استان سمنان در ۱۹ منطقه تحت تاثیر فرسایش بادی قرار دارد که از این میزان حدود ۵۵۰ هزار هکتار آن به‌عنوان کانون‌های بحرانی فرسایش بادی شناخته‌ شده است.

خسارت سالانه ۳۳۰ میلیارد ریالی فرسایش بادی به زیرساخت‌های استان سمنان
ترابی بیان کرد: براساس آخرین مطالعات، فرسایش بادی سالانه به‌ طور متوسط ۳۳۰ میلیارد ریال به زیرساخت‌ها خسارت می‌زند.
رئیس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با بیان اینکه تاکنون بیش از ۱۱۳ هزار هکتار جنگل‌های دست کاشت به منظور بیابان زدایی ایجاد شده است، تصریح کرد: تقویت پوشش گیاهی نقشی مهم در کاهش فرسایش بادی و ممانعت از خسارات به مناطق مسکونی، صنعتی، روستاها، راه‌های مواصلاتی و اراضی کشاورزی دارد.
از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۷ درصد نواحی بیابانی و خشک و بقیه وسعت استان را مرتع، اراضی کشاورزی و  جنگل تشکیل می‌دهد.