به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد حمیدی روز یکشنبه در حاشیه بازدید از طرح های بیابان زدایی در غرب استان سمنان در گفت و گو با خبرنگاران بیان کرد: در سفر اول رییس جمهور شهید آیت الله رئیسی اقدامات زیربنایی زیادی انجام گرفت که یک هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال برای طرح های بیابان زدایی و آبخیزداری به استان سمنان تخصیص یافت.
وی افزود: با توجه به عملکرد خوبی که در این حوزه رقم خورد، در سفر دوم نیز در ردیف های اعتباری قرار گرفت و در گام اول ۶۰۰ میلیارد ریال اختصاص یافت که با افزایش اجرای این طرح ها در مهار بیابان های استان همراه بود.
وی با بیان اینکه به روش های مختلف اقداماتی برای بیانبان زدایی اجرا شده که یکی از این طرح ها به صورت نمونه کشوری در این منطقه اجرایی شد، ابراز کرد: استفاده از بادشکن های غیرزنده از جمله نی یا ساقه های برنج و پنبه در راستای جلوگیری از فرسایش بادی و بیابان زایی در این طرح اجرا شد.
این مسوول با اشاره به اینکه تثبیت شن های روان به صورت شطرنجی طرحی است که به عنوان نمونه کشوری در گرمسار توسط منابع طبیعی در حال اجرا است، گفت: کاشت درخت تاغ در مناطقی که مستعد رشد گیاه است برای جلوگیری از فرسایش بادی به مساحت ۳۰ هکتار در غرب استان سمنان انجام شد.
اثرگذاری مقابله با بیابان در کاهش تصادفات جاده ای
وی با اشاره به مبارزه بیولوژیکی با پدیده پیشروی بیابان، تصریح کرد: در برخی نقاط که به دلیل شوری خاک، امکان رشد گیاه وجود ندارد؛ در این مناطق طرح مالچ پاشی به مساحت ۵۰ هکتار در حوالی محورهای ارتباطی انجام شد که اجرای این طرح ها در کاهش آمار تصادفات جاده ای نیز اثرگذار بود.
حمیدی گفت: بخشی از این طرح در مسیر تهران و قم قرار دارد که باید استان های همجوار نیز در اجرای این طرح اقدام کنند تا تردد ایمن در طول اتوبان برقرار شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان افزود: این طرح در برخی نقاط استان از جمله طرود و جنوب شهرستان دامغان به همت منابع طبیعی در حال اجرا است.
وسعت بیابانهای گرمسار در غرب استان سمنان ۲۸۰ هزار هکتار است که ۱۵ هزار هکتار از آن به عنوان کانون بحرانی فرسایش بادی شناسایی شده است و با توجه به اینکه پوشش گیاهی در این مناطق وجود ندارد، وزش باد باعث حرکت شنهای روان میشود.
برای تثبیت شنهای روان و جلوگیری از فرسایش بادی کاشت نهال تاغ در دستور کار منابع طبیعی است و تا کنون ۱۰ هزار هکتار جنگل تاغ به صورت «دستکاشت» ایجاد شده است.
استفاده از بادشکنهای غیرزنده شامل پسماند کُلش برنج، چوبپنبه و نیزار زهکش در تپه های ماسهای ایستگاه کویر که ماسه در این منطقه همواره در حال حرکت است، از دیگر اقدامهای منابع طبیعی گرمسار است.
نظر شما