به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از نشریه آمریکایی «امآیتی تکنولوژی ریویو»، ژنرال بازنشسته «پل اُستروسکی» گفت: ۱۰۰ درصد آمریکایی هایی که خواستار واکسیناسیون هستند، تا آن زمان به واکسن دسترسی می یابند.
وی تصریح کرد که آمریکا برای عملی شدن این طرح، بیش از ۳۰۰ میلیون دُز واکسن تهیه می کند.
این در حالی است که سازمان جهانی بهداشت با صدور بیانیه ای اعلام کرد که معتقد است واکسیناسیون باید برای افرادی که در معرض خطر بالا، ابتلا یا مرگ هستند در هر کجای دنیا در اولویت باشد، نه اینکه کل جمعیت برخی کشورها واکسینه شوند در حالی که سایرین در انتظار دریافت واکسن بمانند.
این نهاد بهداشتی که مقر آن در ژنو است، در طرحی برای خرید و توزیع واکسن به تقریبا ۲۰۰ کشور جهان که نیمی شان فقیر هستند، مشارکت دارد. این سازمان در عین حال تاکید دارد که واکسیناسیون همه افراد جوامع در سال ۲۰۲۲میلادی انجام می شود.
سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد: در شش ماه آینده تعداد محدودی واکسن خواهیم داشت و یک سال یا بیشتر زمان می برد تا ۱۵ تا ۲۰ درصد از جمعیت جهان تحت پوشش قرار گیرند.
تاکنون واکسن دو شرکت فایزر و مودرنا منتظر کسب مجوز از سوی سازمان غذا و داروی آمریکاست. آزمایش های این دو شرکت، از ایمن سازی ۹۵ درصدی افراد در برابر ابتلا به کرونا حکایت دارد.
اگرچه عرضه این دو واکسن در ماه های آتی محدود است، آمریکا بخش زیادی از عرضه اولیه شرکت فایزر و همه ۱۰۰ میلیون دُز شرکت مودرنا را خریداری کرده است.
این دو شرکت پیش بینی کرده اند که برای ایمن سازی یک میلیارد نفر تا پایان سال ۲۰۲۱ واکسن دارند.
در همین حال، سخنگوی وزارت خدمات انسانی و بهداشتی آمریکا گفت که سخنان مدیر تامین، تولید و توزیع کارگروه کاخ سفید برای مقابله با کرونا مبتنی بر بهترین ارزیابی ها درمورد دُزهای در دسترس واکسن بوده اما مشخص نکرده که محصولات کدام شرکت ها در نظر گرفته شده است.
تاکنون ۱۳ میلیون و ۹۲۰ هزار و ۳۸ نفر در ایالات متحده به کووید – ۱۹ مبتلا شده اند. از این تعداد، ۲۷۴ هزار و ۳۳۲ نفر فوت کرده و ۸ میلیون و ۲۲۳ هزار و ۳۹۱ نفر بهبود یافته اند.