شهرکرد- ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری با اشاره به طرح جامع محدودیت‌های کرونا که از ابتدای آذر ماه آغاز شده است ، نوع اعمال محدودیت‌های شهرستان‌های استان را به مدت یک هفته دیگر اعلام کرد.

مجید شیرانی روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این محدودیت‌ها در ۲ شهرستان کیار و سامان که در وضعیت قرمز قرار دارند، از شدت بیشتری برخوردار است به شکلی که گروه‌های شغلی دسته ۲، سه و چهار در این شهرستان‌ها تعطیل شده است.

وی ادامه داد: ادارات و نهادهای ارائه‌دهنده خدمات ضروری نیز در این ۲ شهرستان با ۵۰ درصد کارکنان و سایر ادارات با یک سوم کارکنان فعال هستند.

شیرانی تصریح کرد: تا حد امکان باید از برگزاری مراسم‌های تودیع و معارفه و سایر تجمعات و برنامه‌ها دراین شهرستان‌ها خودداری شود و جلسات مهم و ضروری با حداکثر ۱۵ نفر مجاز به برگزاری است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه شهرستان‌های شهرکرد، بروجن، فارسان و اردل نیز در وضعیت نارنجی شیوع کرونا قرار گرفته‌اند، اظهار داشت: فعالیت مشاغل گروه ۲ در این شهرستان‌ها منعی ندارد و تنها مشاغل گروه سه و چهار باید همچنان تعطیل باشد.

شیرانی افزود: دستگاه‌های ارائه دهنده خدمات ضروری نیز با دو سوم کارکنان و سایر ادارات با ۵۰ درصد ظرفیت خود باید فعال باشند و جلسات برگزار شده در این مناطق نیز مجاز به حضور حداکثر ۲۰ نفر است.

وی خاطر نشان کرد: شهرستان‌های کوهرنگ و بن نیز در وضعیت زرد کرونا قرار دارند و دستگاه‌های خدمات‌رسان ضروری در این شهرستانها با ۱۰۰ درصد ظرفیت و سایر ادارات با دو سوم کارکنان فعال هستند و جلسات با حداکثر ۳۰ نفر می‌تواند تشکیل شود و تنها برای گروه‌های شغلی چهار محدودیت فعال اعمال می‌شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه محدودیت‌های کرونا از این هفته با نظارت متمرکز و هوشمند همراه می‎شود، خاطرنشان کرد: یکی از این نظارت‌ها بازرسی با اتصال به سامانه وزارت بهداشت در ورودی ادارات و مکان‌های پرتردد است به این ترتیب که افراد مبتلا و مشکوک اجازه ورود به این مراکز را نخواهند داشت و افراد دیگر تنها با ارائه کارت ملی می‌تواند ورود پیدا کنند.

شیرانی همچنین از ممنوعیت ورود همراهان بیماران کرونایی به مراکز درمانی استان خبر داد و گفت: گروه‌های جهادی و دانشجویان داوطلب، جایگزین همراهان بیماران شده‌اند از همین رو ورود همراه بیمار به بیمارستان‌ها ممنوع شده است.

وی با بیان اینکه تست‌های تشخیص سریع ویروس کرونا از روز شنبه پانزدهم آذرماه در استان مورد استفاده قرار می‌گیرد، خاطر نشان کرد: با استفاده از این تست‌ها می‌توان سریع‌تر به شناسایی بیماران مبتلا و آزمایش اطرافیان آنها پرداخت که در جلوگیری از گسترش ویروس در سطح جامعه نقش مهمی ایفا می‌کند.

شیرانی خاطر نشان کرد: چنانچه تست فردی مثبت شد علاوه‌بر اینکه آن فرد باید به مدت ۲ هفته قرنطینه شود بلکه نزدیکانی که در یک هفته گذشته با وی در ارتباط بوده‌اند و فاصله کمتر از یک و نیم متر داشته‌اند، نیز باید قرنطینه شوند.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود با اجرای این طرح روزانه بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر در استان قرنطینه شوند که چنانچه ۸۰ درصد این برنامه محقق شود می‌توان ظرف ۲ هفته آینده تاثیرات مثبت آن را مشاهده کرد.

به گزارش ایرنا ،بنا بر آمارهای دانشگاه علوم پزشکی از ابتدای شیوع کرونا تا کنون در حدود ۲۰ هزار و ۵۰۰ بیمار مبتلا به این ویروس شناسایی شده است که از این تعداد ۷۵ درصد بیماران معادل ۱۵ هزار  ۴۰۰ نفر بهبودی یافته و ۶۵۳ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

همچنین ۲۴۹ بیمار در بخش‌های ویژه کرونا مراکز درمانی این استان بستری هستند که از این تعداد حال ۴۳ بیمار وخیم گزارش شده است.

بر اساس این گزارش شهرستان‌هایی که روزانه به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت تست پی سی آر ۱۰ نفر از افراد مشکوک به کرونا مثبت شود شهرستان‌های قرمز تلقی می‌شوند و برای مناطق نارنجی به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت ۶ مبتلا و برای مناطق زرد چهار نفر مبتلا درنظر گرفته شده است.

ویروس کرونا که منجر به بیماری نوپدید کووید ۱۹ شده است، بسیاری از کشورهای جهان درگیر کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

استفاده همگانی از ماسک، رعایت فاصله ۲ متری از یکدیگر، شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادن‌های مکرر و منع سفر و حضور در اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه می‌کنند.