به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از نشریه اکونومیستا، بر اساس نظرسنجی «مرکز تحقیقات جامعه شناسی» اسپانیا (CIS) که در بازه زمانی ۲۳ تا ۲۶ نوامبر (سوم تا ششم آذر ماه) با مطالعه پاسخ بیش از دو هزار و ۱۰۰ نفر انجام شده است، تنها ۳۲.۵ درصد شهروندان اسپانیایی نسبت به واکسیناسیون «فوری» کووید_۱۹ ابراز تمایل کردند. از طرفی ۵۵.۲ درصد اسپانیاییها اذعان کردند که ترجیح میدهند پس از مشاهده اثرات نخستین مراحل واکسیناسیون بر جمعیت و کسب اطمینان کامل، نسبت به دریافت آن اقدام کنند. در این میان ۴.۴ درصد از پاسخ دهندگان نیز در هر صورت حاضر به دریافت واکسن نیستند.
به نوشته اکونومیستا، بررسی دادههای چند ماه اخیر نظرسنجیهایی که توسط این مرکز ارائه شده بیانگر این است که با وجود انتشار اخبار جدید پیرامون پیشرفت واکسنهای تولیدی برخی شرکتهای تولیدی، تمایل افکار عمومی از اطمینان به این واکسنها روند کاهشی در پیش گرفته است. میزان پاسخ مثبت شهروندان اسپانیایی به محض دریافت نخستین دوزهای واکسن، ۳۶.۸ درصد بود در حالی که ماه قبل (اکتبر/ مهر و آبان) این رقم ۴۰.۲ درصد ثبت شده بود.
نکته جالب توجه این که در طبقه بندی این نظرسنجی بر اساس جنسیت، ۳۹.۹ درصد مردان موافق واکسیناسیون فوری بوده و ۶۰.۷ درصد خانمها نیز ترجیح میدهند منتظر اثرات آن باشند. در این بین، بر اساس سن، کسانی که بیشتر (۳۸ درصد) موافق واکسیناسیون فوری هستند شمال گروه های سنی بالاتر از ۵۵ سال هستند، حال آنکه ۷۲.۳ درصد جوانان ۱۸ تا ۲۴ ساله نسبت به دریافت سریع واکسن رغبتی ندارند.
با وجود گذشت حدود یکسال دشوار از شیوع ویروس ناشناخته کرونا در اسپانیا که از ماه های نخست ظهور در قاره اروپا، این کشور را تحت تاثیر گسترده قرار داده، تردیدها از دریافت واکسن کووید-۱۹ در حالی افکار عمومی این کشور را به خود مشغول کرده است که «پدرو سانچز» نخست وزیر این کشور پیشتر از سازماندهی ۱۳ هزار مرکز توزیع واکسیناسیون کووید-۱۹ از اوایل سال ۲۰۲۱ میلادی خبر داد.
استفاده از ماسک، حفظ فاصله اجتماعی، منع رفت و آمد، قرنطینه خانگی، تعطیلی کسب و کارها اگر چه در اسپانیا که تحت تاثیر شیوع شدید بیماری همهگیر در ماه های اخیر به صورت بسیار سختگیرانه ادامه داشته و حتی محل اختلاف جدی احزاب و مقامات ایالت های خودمختار در این کشور اروپایی شده اما به نظر میرسد نه تنها لزوم اعمال این محدودیت ها به منظور تنها راه رهایی و مهار این ویروس را برای شهروندان اسپانیا به اثبات رسانده بلکه حتی پیش بینی ها از شتابزدگی مردم برای اولین بودن ها در صف دریافت واکسن را منتفی کرده است.
بر اساس نظرسنجی سی آی اس، ۵۷.۲ درصد شهروندان اسپانیایی کاملا موافق تمدید شش ماهه وضعیت هشدار در کشورشان بوده، ۳۵.۲ درصد مخالف و ۳.۷ درصد آن را امری منطقی میدانند.
شیوع بی وقفه ویروس کرونا در اسپانیا و محدودیت های رفت و آمد اگر چه در هفته های اخیر ادامه داشته اما گسترش بیماری در خانههای سالمندان این کشور به بحرانی تازه تبدیل شده است؛ سازمان عفو بین الملل نیز درباره وضعیت خانه های سالمندان اسپانیا هشدار داده است. این نهاد بین المللی اعلام کرد از اکثر ساکنان خانه های سالمندان بخصوص در مناطق مادرید و کاتالونیا مراقبت ضعیفی می شود.
بر اساس گزارش این نهاد حقوق بشری بسیاری از ساکنان خانه های سالمندان در این مناطق در موج اول کرونا زمانی که لازم بود به بیمارستان آورده نشدند و در اتاق های خود تنها رها شدند.
عفو بین الملل با استناد به آمارهای دولت اسپانیا حدود نیمی از قربانیان کرونا در اسپانیا را ساکنان خانه های سالمندان اعلام کرده است.
براساس آخرین اطلاعات ارائه شده، اسپانیا با ثبت بیش از یک میلیون و ۶۹۹ هزار مورد ابتلا و افزون بر ۴۶ هزار مورد فوت در اثر ابتلا به ویروس کرونا، به لحاظ شمار مبتلایان در جایگاه ششمین کشور درگیر در فهرست جهانی قرار دارد.
تلاش محققان برای دستیابی به دارو و واکسن موثر و مورد اعتماد و تکاپوی دولتها برای تامین نیاز شهروندان خود از مسیر امضای توافق های بینالمللی همزمان با اتخاذ تدابیر مقابله با شیوع گسترده بیماری همهگیر در شرایطی است که تا کنون بیش از ۶۶ میلیون و ۲۸۱ هزار نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شده و همچنین افزون بر یک میلیون و۵۲۵ هزار نفر جان خود را در اثر ابتلا به این بیماری از دست دادهاند.