تهران- ایرنا- انتخابات ونزوئلا با مشارکت اکثریت طرفداران دولت و با تحریم انتخابات از سوی مخالفان و دادن آراء ممتنع از سوی اکثریت آنها، پیروزی را از آن حزب مادورو خواهد کرد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از نشریه ال پائیس، از آنجا که رهبر مخالفان انتخابات را تحریم کرده است، هواداران مادورو می‌توانند بدون زحمت در انتخابات "پیروز" شوند. به این ترتیب، انتخابات پارلمان به یک دوره تنش پنج ساله پایان می‌دهد.

در مجلس ملی که پیش از این دوسوم کرسی‌های پارلمانی به گروه مخالفان اختصاص داشت، قدرت موازی قانونگذاری در کنار مجلس مؤسسان به مخالفان دولت نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری این کشور تعلق داشت.

در سال ۲۰۱۷ به دنبال بحران قانون اساسی در این کشور، مجلس مؤسسان در کنار مجلس ملی شکل گرفت؛ اکثریت مجلس ملی را مخالفان دولت و مجلس مؤسسان را طرفداران مادورو تشکیل می‌دادند.

اما از سوی دیگر، با توجه به تجربه تاریخی دو سال گذشته و راه اندازی اعتراضات خیابانی علیه نتیجه انتخابات، این امر می‌تواند موجب بروز اختلافات سیاسی تازه در این کشور شود.

در پی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۸ که منجر به انتخاب مجدد نیکلاس مادورو برای ریاست جمهوری شد، خوان گوایدو رهبر حزب مخالفان با ادعای تقلب در انتخابات خود را رئیس جمهور اعلام کرد که از آن پس شرایط بحران بر این کشور حاکم شد.

ساعت‌ها از تعطیلی مراکز رأی دهی می‌گذرد و شورای انتخابات ملی ونزوئلا، بعد از ۱۲ ساعت زمان رسمی کاری و یک ساعت اضافه برای جاماندگان از رأی دهی، با بستن دربهای مراکز رأی گیری، در انتظار اعلام نتایج شمارش آرا به سر می‌برد.

از آنجا که حزب مادورو مردم را بر مشارکت گسترده در انتخابات تشویق می‌کرد، بنابراین با وجود آنکه گزارش‌ها خبر از مشارکت کم در انتخابات (حدود ۳۱ درصد) می‌دهد، اما نتیجه در دستان طرفداران دولت خواهد بود.

پنج سال پس از پیروزی مخالفان در انتخابات ۲۰۱۵، قدرت قانونگذاری بار دیگر در دستان چاویسم (طرفداران چاوز) قرار خواهد گرفت.

این در حالی است که ناامیدی در میان مخالفان به سرکردگی خوان گوایدو موج می‌زند.

انتخابات ونزوئلا درحالی که براساس گزارش‌های رسیده، در آرامش برگزار شده برخی کشورهای متحد و هم پیمان آمریکا از جمله کانادا و اتحادیه اروپا در اظهارنظرهای مداخله جویانه، اعلام کرده‌اند که این انتخابات و نتیجه ان را به رسمیت نخواهند شناخت.

آمریکا در پی دخالت جویی‌های خصمانه در امور کشور مستقل ونزوئلا، این بار پیش از آنکه نتیجه انتخابات معلوم شود، ادعای تقلب در انتخابات را برافراشت.

دولت آمریکا یک روز قبل از انتخابات نیز در اقدامی عجیب، به منظور تحریک مخالفان و اثرگذاری منفی بر انتخابات این کشور اقدام به انتصاب "سفیر مجازی" برای این کشور کرد.

واشنگتن با ایجاد صفحه توئیتری و اجرای مراسم مجازی تحلیف و انتصاب جیمز استوری، وی را به عنوان اولین سفیر آمریکا در ونزوئلا پس از ۱۰ سال اعلام کرد.

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، این بار در توئیتی انتخابات روز یکشنبه را «نمایشی و تقلبی» خواند.

وزیر خارجه ونزوئلا نیز در پیام‌های توئیتری در واکنش به ادعاهای مداخله جویانه همتای آمریکایی خود، کشور آمریکا را زامبی خواند و نوشت: زامبی‌ها (مردگان متحرک) دارند حرف می‌زنند.

این در حالی است که ادعای تقلب در انتخابات از نگاه ناظران و تحلیلگران بسیاری مورد انتقاد قرار گرفته است.

کارلوس مونترو روزنامه نگار آرژانتینی در پیامی توییتری در مقایسه‌ای میان انتخابات پارلمانی ونزوئلا و انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نوشت: ترامپ در حالی دم از تقلب در انتخابات ۲۰۲۰ می‌زند که حداقل در آن شرکت کرد، در ونزوئلا، مخالفان پیش از انتخابات مدعی تقلب شده‌اند.

ارئاسا همچنین در انتقاد از فعالیت‌های گروه لیما وابسته به آمریکا، در راستای اهداف اختلاف افکنی های دولت آمریکا در توئیتی نوشت: همانطور که ترامپ رفتنی شد، گروه مخالفان نیز رفتنی هستند.

سازمان کشورهای آمریکایی، نیز اعلام کرده که نتیجه این انتخابات را نمی‌پذیرد.

اما رئیس جمهوری ونزوئلا ضمن تبریک به مناسبت برگزاری انتخابات، مادورو، پس از رأی دادن، گفت که این انتخابات شروع دوره بهبود ونزوئلا است.

او گفت: «ما صبر و دانایی کافی برای این لحظه را داشتیم که منتظر بمانیم تا از این پارلمان مفتضح خلاص شویم.»

مجلس ملی ونزوئلا تنها بخشی از حکومت این کشور است که در دست مخالفان دولت بوده است. خوان گوایدو ریاست پارلمان را به عهده داشت و بعد از یک دوره اعتراضات خیابانی در کشور، سوگند ریاست جمهوری خورد و خود را رئیس جمهوری ونزوئلا اعلام کرد.

دولت دونالد ترامپ از گوایدو حمایت کرد و حتی او را به جلسه سخنرانی سالانه‌اش در مجلس نمایندگان دعوت کرد.

خوان گوایدو که در رأس حزب مخالفان، توطئه‌های خصمانه آمریکا را در جهت سرنگونی دولت مادورو اجرا می‌کرد، حتی برای از پا درآوردن دولت، از تقویت تحریم‌های ظالمانه آمریکا حمایت می‌کرد تا با قرار دادان مردم در شرایط دشوار اقتصادی، آنها را به ستوه آورده و از دولت منزجر و روگردان کند.

نیکلاس مادورو در این رابطه، مجلس ملی را مسبب اصلی تحریم‌ها علیه ملت ونزوئلا خواند.

پس از ماه‌ها تلاش و چالش دولت ونزوئلا، سرانجام انتخابات پارلمانی در ۶ دسامبر (۱۶ آذر) برگزار شد، روزی که نویدبخش رویدادی مهم برای ونزوئلا بود که در آن مجلسی با تحولات و نمایندگان جدید به انتخاب آراء مردم، سرنوشت این کشور را به دست خواهد گرفت.