به گزارش روز شنبه ایرنا از نشریه ونزوئلایی اولتیماس نوتیسیاس، «خورخه آرئاسا» وزیر امور خارجه ونزوئلا با ابراز قدردانی و تبریک به همراهی ناظران بین المللی اطمینان داد که فردا یکشنبه همه شاهد مبارزه مردم ونزوئلا برای حفظ قدرت سیاسی و آزادی خود در برابر امپریالیسم خواهند بود.
وزیر خارجه ونزوئلا در دیدار با مدعوین خاص برنامه همراهی بین المللی اعلام کرد: مجلس ملی از سال ۲۰۱۵ به بستری برای کودتا تبدیل شده بود و شما فردا یکشنبه شاهد پایان این نوع از مجلس خواهید بود.
وی افزود: از سال ۲۰۱۵ که گروه مخالفان سرسخت مجلس را به دست گرفتند، به دنبال قانون گذاری نبودند بلکه با قدرتی که در دست داشتند، ملت را به دست تحریم ها و محاصره اقتصادی افکندند و شدت حملات خود را علیه کشور گسترش دادند و بسیار شگفت انگیز است که با وجود تمام این حملات داخلی و خارجی هنوز هم بسیاری از کشورها وجود دارند که از ما حمایت می کنند.
ارئاسا سپس با ابراز قدردانی صمیمانه از این حضور و همراهی که بسیار برای ونزوئلا حائز اهمیت است، گفت: این کشور با بدترین حملات تاریخی مواجه بوده است. اما همه خواهیم دید که این مجلس هم به پایان رسیده و مجلس ملی جدید به قدرت سیاسی کشور اعتبار خواهد بخشید.
ارئاسا در همین رابطه یادآورد شد که گروه راستگرای افراطی در اتحاد با دولت آمریکا به ریاست دونالد ترامپ، به زعم خود می پنداشتند که در حال ضربه زدن به «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور بولیواری ونزوئلا هستند، اما در واقع این ملت ونزوئلا بودند که در معرض تهاجم و رنج های اقتصادی قرار گرفتند.
این مقام ارشد ونزوئلا سپس با «خفقان اقتصادی» خواندن تحریم های ظالمانه آمریکا علیه کشورش گفت: این که هر شرکتی را که بخواهد با ما وارد تجارت شود ، مورد آزار و اذیت و تحریم قرار دهند، دیگر فقط محاصره اقتصادی نیست بلکه خفقان اقتصادی است. اما آنها با ملتی مقاوم و مبارز و شجاع مواجه هستند.
رئیس دیپلماسی کاراکاس گفت: به رغم تقلای دشمنان خارجی که می خواستند مانع برگزاری روند آزادانه انتخابات ما شوند، فردا همگان خواهند دید که چطور ملت ونزوئلا امور کشور را به دست خواهند گرفت.
رئیس جمهوری ونزوئلا نیز پیشتر با اطمینان از حضور گسترده مردم و طرفداران دولت خود در انتخابات ۶ دسامبر اعلام کرده بود که در صورت برتری حزب مخالفان دولت، از ریاست جمهوری استعفا خواهد کرد.
در ادامه شکست برنامههای آمریکا برای سرنگونی دولت مادورو، مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز چهارشنبه، دولت «نیکلاس مادورو» را به عنوان تنها نماینده قانونی ونزوئلا برای دوره ۲۰۲۵-۲۰۲۰ به رسمیت شناخت.
در جریان بحران قانون اساسی در ونزوئلا کنگره ملی به عنوان ارگان دیگری در امور قانونگذاری این کشور در سال ۲۰۱۷ شکل گرفت تا قانون اساسی ونزوئلا را بازنویسی کند و یک رئیس مجلس ملی برای آن برگزیده شد. از آن پس، دو مجلس قانونگذاری بهطور موازی عمل میکنند؛ مجلس شورای ملی وابسته به مخالفان دولت و مجلس مؤسسان حامیان اصلی مادورو است.
انتخابات پارلمانی ونزوئلا که یکشنبه آینده (۱۶ آذر) برگزار خواهد شد، با توجه به شرایط سیاسی جاری در این کشور آمریکای لاتین، رویدادی سرنوشتساز برای این کشور خواهد بود.
نظر شما