شهرکرد-ایرنا- آنها بدون هیچ چشم‌داشتی کوچه به کوچه و خیابان به خیابان برای آگاهی‌بخشی به مردم راه افتاده‌اند تا به یاری خانواده‌ها در خصوص نحوه جلوگیری از شیوع بیماری کووید 19، بیماریابی و کمک به خانواده‌ها دارای بیمار بشتابند.

از این جمع، عده‌ای از آنها حتی داوطلب شده‌اند در بیمارستان‌های مرکز بیماران کرونایی، جهادگرانه خدمت کنند، چرا که براساس اطلاعیه وزارت بهداشت و درمان ،حضور همراه بیمار کرونایی در بیمارستان‌ها اکنون ممنوع است.

نیامدن همراه بیمار به بیماران دلیل موجهی دارد، چرا  که ممکن است همراه بیمار در زمان بستری شدن فرد مبتلا به ویروس کرونا، به این ویروس ابتلا شود از این رو آنها این جمع جهادگرانه، قدم در راه سختی و دشوار گذاشته‌اند. 
مسئول بسیج جامعه پزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: از ابتدای آغاز به کار فعالیت طرح قرارگاه جهادی سردار شهید قاسم سلیمانی تاکنون در این استان ۱۴۵ تیم سلامت‌محور بسیج در محله‌های استان فعال شده است.

مهین غفاری افزود: این طرح با همکاری سپاه، استانداری، دانشگاه علوم پزشکی و جمعیت هلال احمر در حال اجراست.

وی اظهار داشت: برای اجرای این طرح تمام ظرفیت‌های بسیج برای شناسایی بیماران و ارائه خدمات استفاده می‌شود.

فرمانده سپاه قمربنی هاشم(ع)چهارمحال و بختیاری نیز گفت: این قرارگاه در راستای اجرای طرح سردار شهید قاسم سلیمانی به منظور قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا فعال شده است.

سردار علی محمد اکبری افزود: این قرارگاه‌ها و همچنین طرح سردار سلیمانی با کمک و مشارکت مردم و پشتیبانی پایگاهای بسیج و همه نهادهای فعال در استان اجرا می‌شود.

وی به انعقاد تفاهم‌نامه بین سپاه، استانداری و دانشگاه علوم پزشکی برای اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: در اجرای این طرح تمام محله‌های استان بلوک‌بندی شده تا تیم‌های عملیاتی بتوانند ماموریت کمک‌رسانی به مبتلایان ویروس کرونا را به خوبی انجام دهند که فرماندهی این تیم‌ها برعهده فرمانده بسیج و پایگاه محله است.

اکبری اظهار داشت: در اجرای این طرح گروه‌ها و تیم‌های ۱۵ نفر متشکل از نیروی خدماتی، پزشک و پرستار پیش‌بینی شده است، تا از مراجعه مردم به مراکز درمانی، بیمارستانی، بهداشتی و مطب پزشکان جلوگیری شود.

وی افزود:در این طرح تیم‌های عملیات به سراغ بیمار می‌روند و در صورت شناسایی فرد بیمار، تماس تلفنی با وی برقرار شده و در صورت نیاز پرستاران ورود پیدا می‌کند و در صورتی که بیماری پیشرفته باشد، پزشک وارد عمل می شود و در صورت نیاز به ارجاع بیمار به بیمارستان با دستور پزشک قرارگاه بیمار توسط اورژانس به بیمارستان منتقل می‌شود.

فرمانده سپاه قمربنی هاشم(ع) چهارمحال و بختیاری گفت: استفاده از ظرفیت مردمی و همچنین معتمدان محلی برای اقناع‌سازی مردم و همچنین اجرای طرح قرنطینه خانگی و بیماریابی در اجرای این طرح ضروری است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری نیز با ابراز امیدواری نسبت به اجرای طرح شهید سلیمانی در استان برای مقابله با ویروس کرونا اظهار داشت: در حدود ۴۰ درصد این طرح وارد فاز اجرایی شده است و تیم‌های مراقبتی، نظارت و حمایتی شکل گرفته‌اند.

مجید شیرانی از توزیع تست‌های سریع در شبکه‌های بهداشت و درمان استان خبر داد و گفت: این تست‌ها در شناسایی سریع‌تر بیماران کمک بسزایی می‌کند.

وی به اشاره به راه‌اندازی سامانه بومی سلامت در استان، خاطرنشان کرد: اطلاعات همه بیمارانی که آزمایش آنها مثبت اعلام می‌شود در این سامانه ثبت شده و خانواده و کسانی که ارتباط نزدیک به این بیماران داشته‌اند ردیابی می‌شوند.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا که منجر به بیماری نوپدید کووید ۱۹ شده است، بسیاری از کشورهای جهان درگیر کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

استفاده همگانی از ماسک، رعایت فاصله ۲ متری از یکدیگر، شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادن‌های مکرر و منع سفر و حضور در اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه می‌کنند.