به گزارش ایرنا، این شخصیت علمی و اجرایی کشور دوست و برادر افغانستان در یادداشتی نوشت: "محسن فخری زاده معاون وزیر دفاع، سردار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و یکی از ۵ شخصیت ایرانی بود که نامش در فهرست ۵۰۰ نفر از قدرتمندترین افراد جهان در نشریه آمریکایی فارن پالیسی قرار گرفت. در قطعنامه ۱۷۴۷ شورای امنیت که در ۲۴ مارس ۲۰۰۷ علیه فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی ایران تصویب شد، نام وی جزو افراد تحریم شده قرار داده شد. نتانیاهو در سال ۲۰۱۸ هنگام ارایه برخی اسناد ادعایی از برنامه هستهای ایران گفته بود «نام او را به خاطر بسپارید». او درحالیکه ریاست سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع را بر عهده داشت، در ۷ آذر ۱۳۹۹ با یک عملیات فنی و پیچیده ترور شد.
آنچه در پی میآید اهداف راهبردی این ترور و استراتژی تقابلی ایران در این زمینه است.
ایجاد ناامنی روانی
هدف تمامی ترورها از جمله ترور دانشمندان هستهای و بهخصوص ترور شهید فخری زاده، ایجاد رعب و ناامنی روانی است. بر اساس این راهبرد، هستهای شدن ایران یک تهدید تلقی میشود؛ بنابراین باید برآن ضربهفنی و روانی وارد شود. تروریستها و حامیان آنان با ترور شخصیتهای هستهای این پیام را به دستاندرکاران هستهای منتقل میکنند که دستگاههای امنیتی در پیشگیری و رصد اطلاعاتی ناکارآمد هستند و از اینرو نمیتوانند امنیت آنان را تأمین کنند. تقویت سیستم اطلاعاتی و امنیتی بهمنظور سد نفوذ و رخنه امنیتی، حمایت همهجانبه از دانشمندان هستهای و فعالیت مستمر هستهای بهترین راهبرد در مقابله با استراتژی ایجاد ناامنی روانی است.
ایجاد شکاف میان نخبگان سیاسی
تمامی ترورها از جمله ترور شخصیت های هستهای بر اساس محاسبه و عقلانیت دقیق از سوی دشمن هستهای انجام میگیرد. ترور شهید فخری زاده نیز از این قاعده بیرون نیست. به همین دلیل نباید عقلانیت و موقعیتشناسی را به بوته فراموشی سپرد و منظور از عقلانیت این است که تروریستها و حامیان منطقهای و بینالمللی آنها با توجه به شرایط داخلی، منطقهای و بینالمللی و محاسبه سود و زیان به این کار مبادرت میورزند.
در زمانهای که انتخابات امریکا به نفع بایدن رقم میخورد و در لیست کابینه وی کسانی حضور دارند که در برنامه برجام مشارکت داشتهاند و نیروهای انصار الله یمن و حزبالله لبنان و حشدالشعبی عراق سدی در برابر سیاستهای داعش سازی میشوند، واردکردن شوک و شکاف در هسته مرکزی که ام القرای نیروهای مقاومت به شمار میرود، یک استراتژی فرار به جلو محسوب میشود.
تجربه نشان داده است که رهبری نظام جمهوری اسلامی ظرفیت بالایی برای ایجاد وحدت اجتماعی و سیاسی و حل منازعه جناحی دارد. استراتژی وحدت حامل این پیام است که رهبر فصل الخطاب امور است و گروههای سیاسی برنامه هستهای و انتخابات ریاست جمهوری را به عاملی برای اختلاف و شکاف تبدیل نکنند.
نخبگان سیاسی نباید با نادیده انگاشتن مصالح کلان نظام و سماجت بر منافع جناحی سیگنالهای شکاف میان تصمیم گیران را برای دشمنان بفرستند و دشمن را امیدوار و به طمع وادار کنند. بلکه باید بدانند که قدرت ملی در وحدت ملی است. ایجاد شکاف میان نخبگان سیاسی یکی از راهبردهای قدیمی دشمنان برای مقابله با نظام و به چالش کشیدن آن است. نخبگان باید در رهنمود داهیانه رهبری و اعتصام به حبلالمتین (وحدت) با هوشیاری و کیاست این طرح را نقش بر آب کنند.
در گیرکردن ایران به جنگ ناخواسته و تمامعیار
دشمن همواره سعی کرده است ایران را وارد جنگ های ناخواسته و تمام عیار کند و لذا این جنگ ها که چهره نیابتی داشتهاند، ایران در آنها پیروز میدان بوده است. عربستان در جنگ با مردم یمن به اهدافش نرسیده است. داعش بهمثابه پروژه آمریکایی- عربی- اسرائیلی اضمحلال را تجربه کرده است. حشدالشعبی دمار از روزگار داعش در عراق درآورده است. حزبالله در لبنان، انصار الله در یمن، حماس در فلسطین خواب را از چشمان دشمنان خط مقاومت ربوده است.
بسیار واضح است هنگامیکه دشمن از رویارویی با نیروهای مقاومت عاجز مانده است، راهبرد ترور و از میان برداشتن شخصیتها را به آزمایش میگذارد تا از این طریق بتوانند ایران را به رویارویی مستقیم و در جنگ تمامعیار بکشانند.
بر اساس این استراتژی از یکسو با انجام عمل بزدلانه ترور بر اعصاب ایران سوهان میکشند تا آنان را به انتقام تحریک کنند و از سوی دیگر امریکا را تشویق به حمله علیه ایران میکنند تا دریک درگیری نظامی با ایران جنگ تمامعیار منطقهای شکل بگیرد.
راهبرد ایران در برابر این توطئه بزرگ، صبر استراتژیک است که بر پایه عقلانیت و موقعیتشناسی استوار است. هرچند انتقام حق ذاتی ایران است؛ اما انتقام سخت (اشداء علی الکفار) هرگز دیر نمیشود و باید به یکوقت مناسب انجام گیرد. به گفته معروف: «شب دراز است و قلندر بیدار».
اخلال در برنامه هستهای ایران
هستهای شدن ایران در نگاه راهبردی امریکا، اسرائیل و عربستان چالشبرانگیز، طاقتفرسا و غیرقابلتحمل تلقی میشود. آنان در روزهای نخست فعالیت هستهای به تعطیلی تمامعیار آن فکر ی کردند؛ اما از آنجاکه نتوانستند در این زمینه کاری پیش ببرند، استراتژی عملیات ایذایی و اخلالگری را در پیش گرفتند.
ترور دانشمندان هستهای یک نوع ایجاد اخلال و عملیات ایذایی در برنامه هستهای ایران دانسته شده است. بهترین استراتژی ایران در قبال عملیات ایذایی، ورود بیشتر دانشمندان متخصص در این زمینه و نهراسیدن از مرگ شرافتمندانه است. تربیت نسل جدید هستهای و استمرار اهداف بزرگ شهدای هستهای میتواند دشمن را از ایجاد خلل در این کار مأیوس و افسرده سازد.
به گزارش ایرنا، شهید فخری زاده که مقام معظم رهبری ایشان را دانشمند ممتاز و برجسته هسته ای و دفاعی ایران توصیف کردند، عصر جمعه هفتم آذرماه در بلوار شهید مصطفی خمینی شهر آبسرد از توابع شهرستان دماوند و در شرق تهران در جریان یک عملیات تروریستی و بدست عناصر جنایتکار رژیم صهیونیستی به شهادت رسید.
در واقع نشست مشترک بین بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی، محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی و مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا چند روز قبل از ترور شهید فخری زاده در عربستان، چراغ سبزی از سوی "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا به نتانیاهو برای ترور ناجوانمردانه این دانشمند ایرانی و رئیس فقید سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع ایران بود.
حمله به خودرو حامل شهید محسن فخریزاده، نماد بارز تروریسم دولتی علیه ایران بود. چون رژیم صهیونیستی در سالهای اخیر چندین تن از دانشمندان هسته ای ایران را ترور کرده است. با این حال اگرچه این اقدامات تروریستی در سایه حمایت های همه جانبهآمریکا و سکوت مدعیان مبارزه با تروریسم اجرا شده است، اما قریب به اتفاق شخصیت های سیاسی، علمی، فرهنکی کشورهای مختلف جهان آنرا محکوم کرده و در این خصوص همدلانه در باره آن شهید والامقام عرصه علم و فناوری ایران اظهار نظر کردند.