یوسف فصاحت روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طرح پلاککوبی دامهای سبک و سنگین عشایر این شهرستان با همکاری دامداران آغاز شده و پیشبینی میشود این طرح تا قبل از شروع کوچ بهاره عشایر به پایان برسد.
وی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد دام سبک و ۲۰ درصد دام سنگین این شهرستان در اختیار عشایر قرار دارد، اضافه کرد: در قالب این طرح بیش از ۲۳۰ هزار راس دام سبک و هفت هزار راس دام سنگین پلاککوبی و ساماندهی میشود.
مدیرعامل تعاونی عشایر مهاباد گفت: با پلاککوبی و ثبت مشخصات دامداران در سامانه مخصوص، خدمات مختلف به عشایر از جمله صدور مجوزهای کوچ، اعطای تسهیلات بانکی و واگذاری نهادههای دامی بر اساس این سامانه خواهد بود.
وی افزود: امسال در مجموع هزار و ۸۳۰ تُن انواع نهاده دامی شامل هشت تُن سبوس، ۲۵۰ تُن کنسانتره و هزار و ۵۰۰ تُن جو نیز با قیمت مصوب در اختیار عشایر این شهرستان قرار گرفته است.
فصاحت در خصوص تولیدات دامی عشایر مهاباد نیز گفت: عشایر این شهرستان سالانه در مجموع هشت هزار و ۵۰۰ تُن گوشت قرمز، ۹ هزار و ۵۰۰ تُن شیر و مواد لبنی، ۲۳۰ تُن پشم و چهار تُن کُرگ و مو تولید و روانه بازار مصرف میکنند.
وی افزود: در مهاباد هزار و ۲۰۰ خانوار عشایری دارای پرونده با جمعیت بیش از ۶ هزار نفر وجود دارد که بیشتر به دامپروری و صنایع مربوط به آن اشتغال دارند.
وی اضافه کرد: عشایر این شهرستان در این فصل دامهای خود را در مناطق قشلاقی در روستاهای اطراف مهاباد نگهداری کرده و در فصل بهار نیز به مناطق ییلاقی سهند در آذربایجانشرقی، شاهیندژ و مناطق ییلاقی مسیر سردشت و پیرانشهر از جمله "لندشیخان"، "سریمیدان"، "کارگوههرمی"، "میدان استر" و "چونه" منتقل میکنند.
مدیرعامل تعاونی عشایر مهاباد در خصوص خدمات ارایه شده به عشایر این شهرستان در سال ۱۳۹۸ نیز گفت: سال گذشته نیز در مجموع ۵۰۰ تُن کنسانتره، ۲۶۴ تُن آرد، ۱۵۰ تُن جو و ۱۲۰ تُن سبوس با قیمت یارانهای در بین آنها توزیع شده است.
در مهاباد بیش از ۱۹۷ هزار هکتار مرتع وجود دارد که ۵۰ هزار هکتار آن مراتع درجه یک با پوشش مناسب، ۷۰ هزار هکتار مراتع درجه ۲ با پوشش متوسط و بقیه مراتع درجه سه با پوشش ضعیف است، در این شهرستان بیش از هزار هکتار جنگل در منطقه "کاولان و کوران"، ۱۰۰ هکتار جنگلهای مصنوعی و ۸۸ هکتار ذخیرهگاه جنگلی وجود دارد.
مهاباد در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.