سید مهدی تقوی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: دریافت پلاسما از بهبود یافتگان در دامغان به صورت خون گیری انجام و پلاسما در این مرکز به روش دستی (پلاسمای بازیافتی یا ریکاور) جداسازی میشود.
وی اظهارداشت: در این روش از بهبودیافتگان ۲۵۰ تا ۳۵۰ سیسی خون دریافت و پلاسمای آن به صورت دستی جداسازی میشود.
تقوی خاطر نشان کرد: از ابتدای همهگیری کرونا تاکنون حدود ۳۰ لیتر خون برای گرفتن پلاسما از بهبودیافتگان دریافت شده و پلاسمای دریافتی برای درمان بیماران کرونایی به بیمارستان ولایت دامغان ارسال شده است.
وی اضافه کرد: در اوایل شیوع ویروس با توجه به عدم اطلاع و آگاهی مردم نسبت به اهدای پلاسما، مراجعات کم بود اما در حال حاضر بسیاری از افراد، اهدای پلاسما را پس از بهبودی انجام میدهند.
تقوی ادامه داد: شرایط عمومی اهدای این پلاسما مانند اهدای خون است و شخص اهدا کننده باید ضمن قرار داشتن در محدوده سنی ۱۸ تا ۶۰ سال، با همراه داشتن کارت ملی به مراکز انتقال خون مراجه کند.
سرپرست اداره انتقال خون دامغان گفت: بهبودیافتگان از کرونا میتوانند پس از ۲۸ روز از بهبودی برای اهدای پلاسما به پایگاه انتقال خون مراجعه کنند.
به گزارش ایرنا، مرکز انتقال خون دامغان دارای بخش های خون گیری، فرآوری و پخش خون است که سالانه حدود هشت هزار واحد خونی در این پایگاه گرفته میشود.
در نیمه نخست امسال، سه هزار و ۲۸۲ واحد خون از اهداکنندگان در دامغان دریافت شده است.