به گزارش ایرنا ، «امانوئل مکرون» روز جمعه و در جریان دومین روز اجلاس سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا (شورای اروپا) که با حضور رئیس کمیسیون اروپا، رئیس شورای اروپا و رهبران ۲۷ کشور عضو اتحادیه برگزار شد اظهار داشت: تحریمهای جدید ترکیه نشان میدهد که اتحادیه اروپا هیچ اقدام بیثباتکنندهای را نمیپذید.
او گفت: ما در ماه اکتبر گذشته به ترکیه فرصت دادیم اما این کشور به تحریکات خود ادامه داد.
به گزارش فرانس انفو، مکرون پس از تصمیم اتحادیه اروپا برای اعمال تحریم ها علیه آنکارا در نشست سران این اتحادیه در بروکسل گفت: این اجلاس آزمونی برای ما بود و ما این آزمون را پشت سر گذاشتیم چرا که سه توافق مهم در روز گذشته و امروز به تصویب رسید.
رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در نشست پنجشنبه شب خود در بروکسل بر سر وضع تحریم و مجازاتهای اقتصادی علیه ترکیه توافق کردند؛ بر اساس جمعبندی نشست سران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا قرار است فهرستی از اسامی افرادی که تحت تحریم قرار خواهند گرفت در هفتههای آینده تهیه و برای تایید به اعضای اتحادیه ارائه شود.
وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در ماه اکتبر (مهر) به ترکیه اعلام کردند که اکتشافات را در آبهای مورد مناقشه شرق مدیترانه متوقف کند یا منتظر پیامدهای آن باشد.
ترکیه در اواخر نوامبر (اوایل آذر) با بازگرداندن یک کشتی اکتشافی تنشها را آرام کرد، اما مقامات و دیپلماتهای اتحادیه اروپا گفتهاند که مسائل مهم دیگری از جمله لیبی، سوریه، روسیه و اقتدارگرایی در ترکیه مواضع اتحادیه اروپا را نسبت به آنکارا سخت کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از سخنگوی شورای اروپا، سران اروپا بر سر تحریم ترکیه به دلیل «اقدامات غیرقانونی و تهاجمی» این کشور بر ضد یونان و قبرس با هم توافق کردهاند.
همچنین به نقل از یک دیپلمات اروپایی، این رسانه اعلام کرد : عمده اقدامهایی که درباره آنها تصمیمگیری شد مربوط به تحریمهای انفرادی است و در صورتی که ترکیه به تحرکات خود ادامه دهد اقدامهای بیشتری در دستور کار قرار خواهد گرفت.
خبرگزاری فرانسه بدون اشاره به نام این دیپلمات به نقل از او نوشت: در این راستا جوزپ بورل مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از سوی رهبران اروپایی ماموریت یافته تا حداکثر ماه مارس سال آینده میلادی گزارشی ازتحول احتمالی اوضاع تهیه کند تا بر اساس آن در صورت لزوم نام افراد و یا شرکتهای جدید به فهرست تحریمها اضافه شود. به گفته او، ایده اصلی این است که پیچ (تحریمها) به تدریج و در صورت لزوم محکمتر شود.
در پی اکتشاف منابع گازی قابل توجه توسط آنکارا در شرق مدیترانه تنشها میان ترکیه و اتحادیه اروپا بالا گرفت. ترکیه که در اوایل اکتبر (مهر) و در پی تشدید تنشها میان آنکارا و آتن بر سر این منابع گاز در شرق دریای مدیترانه، کشتی اکتشافی «اوروچ رئیس» خود را از منطقه بازگردانده بود، اعلام کرده که بار دیگر فعالیت خود را از سر خواهد گرفت؛ اقدامی که گفته میشود میتواند تنشهای تازهتری ایجاد کند و باعث وضع تحریمهای شدید اتحادیه اروپا علیه ترکیه شود.
اجلاس دو روزه سران اتحادیه اروپا با محوریت برگزیت، بحران کرونا و روابط با ترکیه از صبح روز پنجشنبه در بروکسل آغاز شده است. امروز دومین روز این نشست است.
سران اتحادیه اروپا در حالی برای تصمیمگیری در خصوص مناقشه ترکیه و یونان تشکیل جلسه دادهاند که به اذعان کارشناسان اعمال فشار علیه آنکارا نمیتواند به اختلافات پایان دهد.