تهران- ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: هسته اولیه پژوهش در مدارس شکل می گیرد و در واقع کاشت اندیشمندی و توانمندی توسط معلمان انجام می شود.

منصور غلامی روز شنبه در مراسم تجلیل از دانش آموزان پژوهشگر و فناوران برگزیده افزود: پژوهشگران همان درختی را به بار می آورند که بذر آن توسط معلمان در تک تک کلاس های کشور ایران اسلامی کاشته می شود. هفته پژوهش برای یادآوری در موضوع پژوهش است؛ اما حرکت این جریان به سمت رشد و ارتقا قابل ستایش است.

وی افزود: دستاوردهای پژوهشگران باید در کمال بی تکلفی و در فضای آرام و بدون تبلیغات به محضر مردم عرضه شوند تا همه بدانند معلمان و استادان در مراکز آموزشی و مدارس برای تعالی جامعه تلاش های بی وقفه دارند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: تربیت نسل آینده در تمامی سطوح جزو دستاوردهایی است که در دوره پس از انقلاب اسلامی ایران مورد توجه قرار گرفته است. امروزه کشور به واسطه این دستاوردهای پژوهشگران توانسته تمام نیازهای تخصصی خود را تامین کند و پژوهشگران ایرانی اکنون برای تمام دنیا اثرات مفید داشته اند.

غلامی با بیان اینکه باید قدردان معلمانی بود که این نهال پژوهش و علم را کاشته اند، گفت: به واسطه تلاش و زحمات این معلمان است که دستاوردهای علمی و پژوهشی در کشور حاصل می شود.

خودباوری در پژوهشگران تقویت شود

وی ادامه داد: در بحث پژوهش نگاه پژوهشگر و خودباوری فرد است که اهمیت بسیاری دارد. این نگاه خود باوری باید در پژوهشگر تقویت شود تا بتوان به سمت جلو و پیشرفت های بیشتر حرکت کرد. خودباوری را باید در نسل جدید تقویت کرد و این خود باوری یک انرژی اصلی برای حرکت کشور ایران در دنیا است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه کشور دستاورهای مناسبی در عرصه علم و پژوهش داشته است، خاطرنشان کرد: برای ایران افتخار است که باوجود تحریم ها و محدودیت های اعمال شده بر کشور باز هم توانسته است فعالیت های علمی و پژوهشی را پیش ببرد. از این رو برای تداوم این موفقیت ها باید ایده های جوانان پرورش یابد.

وی به وجود ۴۷ پارک علم و فناوری در کشور اشاره کرد و گفت: این پارک های فناوری منشا خدمات خوبی برای کشور است. شرکت های دانش بنیان توانسته اند از بدو تاسیس تاکنون ایده‌های خود را برای رفع نیازهای جامعه  عملی کنند. 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: در همین دوره یک ساله پس از شیوع ویروس کرونا تعداد زیادی از این شرکت‌های دانش بنیان در یک اقدام بی سابقه  توانستند به نیازمندی‌های جامعه پاسخ دهند. بنابراین، این نوید وجود دارد که جریان به سمت خوبی پیش می‌رود و پیشرفت های بیشتری در این زمینه حاصل می شود.

وزیر علوم در پایان بیان کرد: ایران در حوزه علم و فناروی در عرصه ملی و بین المللی حرف های بسیاری برای گفتن دارد و این پیشرفت ها با اعتماد به جوانان و تربیت یک نسل متفکر نتیجه بخش است.

به گزارش ایرنا، در این مراسم با حضور خانواده شهید محسن فخری‌زاده دانشمند برگزیده هسته ای و دفاعی کشور، از «برنامه کشوری معلم پژوهنده دانشمند شهید فخری‌زاده» رونمایی شد. همچنین سه دانش آموز پژوهشگر برگزیده به صورت نمادین مورد تجلیل قرار گرفتند.