تهران- ایرنا- به دنبال افشای رسوایی جدید رئیس جمهوری برزیل در بهره‌برداری از یک نهاد دولتی در جهت منافع خانوادگی، حزب کارگران و دیگر احزاب و نهادهای حقوقی این کشور خواستار برکناری وی شدند.  

به گزارش شنبه ایرنا از خبرگزاری کوبایی پرنسا لاتینا، «گلیسی هافمن» رئیس حزب کارگران برزیل، با ارائه درخواست استعفای «ژائیر بولسونارو» رئیس جمهوری برزیل، دلیل آن را استفاده از یک ارگان دولتی برای دفاع از یکی از فرزندان متهم به فساد وی عنوان کرد.  
این نماینده مجلس با توضیح خواستن از رئیس دولت درباره به کارگیری آژانس اطلاعاتی برزیل (ابین) در جهت کمک به دفاع از سناتور فلاویو بولسونارو، در حساب توئیتری خود نوشت: از سازمان اطلاعاتی شکایت می کنیم که اطلاعاتی به وکلای فلاویو بولسونارو در رابطه با درخواست ابطال پرونده کی روش ارائه داده است.
وی با اعلام اینکه رئیس جمهوری از آژانس ملی اطلاعات برای کمک به پسر متهم خود بهره برداری کرده، گفت همین دلیل برای برکناری وی کفایت می کند.
در کنار حزب کارگران، دیگر احزاب سوسیالیسم و آزادی برزیل نیز از دادستانی کل خواستار تحقیق درباره کمک نهاد اطلاعاتی به خاندان رئیس دولت شدند.  
این درخواست براساس گزارش مجله اِپوکا (عصر) مطرح شده که در آن آژانس اطلاعات برزیل به بولسوناروی پسر کمک کرد تا از پرونده پولشویی خود که از دوره نمایندگیش در مجلس تحت بررسی است، دفاع کند.
فلاویو بولسونارو مظنون به رهبری یک طرح فساد و استفاده از بخشی از بازپرداخت حقوق دفتر خود از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۹ بوده و طبق نظر دادستانی، «فابریشیو کی روش» پلیس سابق بازداشت شده در تیرماه، نیز مجری این طرح بوده است.
افشای این پرونده در اواخر ۲۰۱۸، پس از آن بود که سازمان نظارت بر نقل و انتقالات مالی (کواف) متوجه گردش مالی میلیونی غیرمعمول در یکی از حساب های بانکی کی روش، مشاور سابق فلاویو بولسونارو شد.  
از سوی دیگر، به دنبال پیامدهای ناشی از شیوع کرونا که این کشور را به سومین کشور با آمار بالای مبتلایان تبدیل کرده، احزاب و نهادهای حقوقی این کشور از جمله حزب کارگر در پی استیضاح رئیس جمهور برزیل برآمده اند.  

تلاش‌های ژائیر بولسونارو برای الگوبرداری از سیاست‌های دونالد ترامپ از زمان حضورش در سمت ریاست جمهوری برزیل به اندازه‌ای بوده که سبب شده تا لقب «ترامپ برزیل» را به او نسبت دهند.

رئیس جمهوری راست گرای افراطی برزیل همانند همتای آمریکایی خود روش‌های درمانی نامتعارفی را برای مقابله با ویروس کرونا پیشنهاد کرده و با اعمال قرنطینه نیز مخالفت کرده بود.

براساس آخرین به روزرسانی تارنمای وردمترز، برزیل به عنوان سومین رکورددار تعداد مبتلایان به ویروس کرونا، تا کنون بیش از شش میلیون و ۸۰۰ هزار مبتلا و بالغ بر ۱۸۰هزار مرگ و میر ناشی از آن را ثبت کرده است.