به گزارش ایرنا از تارنمای وزارت خارجه چین، سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور روز چهارشنبه در این ارتباط گفت: چین می تواند به روش های گوناگون از جمله ارائه کمک های مورد نیاز، مقرون به صرفه بودن و فراهم کردن زمینه های دسترسی، واکسن کرونا این کشورها را تامین کند.
وانگ ون بین در واکنش به این سئوال «آیا واکسن چینی کرونا به صورت رایگان در اختیار سایر کشورها قرار می گیرد»، گفت: واکسن های چینی کرونا به عنوان محصولات عمومی در جهان عرضه می شود و این امر نیز به تحقق دسترسی پذیری و مقرون به صرفه بودن واکسن ها در کشورهای در حال توسعه کمک خواهد کرد.
او با یاداوری اینکه در حال حاضر چند نوع واکسن کرونای چین وارد مرحله سوم آزمایش های بالینی شده است افزود: چین نیز ضمن حفظ ارتباطات مناسب با سازمان بهداشت جهانی و اتحادیه جهانی واکسن، به سازوکار کواکس و ابتکار «همکاری جهانی برای توسعه، تولید و دسترسی عادلانه به ابزارهای جدید پیشگیری و مهار کرونا» پیوسته است.
وانگ خاطرنشان کرد که دولت چین به همکاری خود با جامعه بین المللی ادامه خواهد داد تا همه کشورها فرصت های برابری برای دسترسی به واکسن های ایمن و اثربخش داشته باشند.
واکسن ضد کرونای تولید شرکت «سینوفارم» چین در امارات متحده عربی و بحرین برای استفاده اضطراری مورد تایید قرار گرفته است.
طبق اعلام رسانه های چین، فاز سوم آزمایش بالینی این واکسن که در خارج از چین انجام گرفته، نشان می دهد که اثربخشی آن به ۸۶ درصد می رسد و تبدیل آنتی بادی خنثی کننده ۹۹ درصد است و می تواند صد درصد از تبدیل علائم خفیف بیماری کرونا به علائم وخیم جلوگیری کند.
فاز سوم آزمایش بالینی واکسن های دیگر شرکتهای چینی مانند «سینواک» و «کانسینو» نیز در کشورهایی مانند پرو، آرژانتین، مصر و برزیل در حال انجام است.