سید مهدی میرباقری روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این میزان صرفه جویی و جلوگیری از مصرف غیرقانونی، از پر و مسدود کردن ۴۶۳ حلقه چاه غیرمجاز در شهرستانهای مختلف استان به دست آمد.
وی با اشاره به اهمیت توجه به قانون برای استفاده مجاز از آب ادامه داد: در سالجاری همچنین یک هزار و ۵۷۰ پروانه چاه مجاز اصلاح و تعدیل شد.
مدیر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای اصفهان خاطرنشان کرد: نصب ۵۷۹ کنتور حجمی هوشمند از دیگر فعالیتهایی بود که برای افزایش انضباط در مصارف آب اجرا شد.
میرباقری تصریح کرد: تمامی فعالیتهای یادشده در زیرمجموعههای طرح احیا و تعادلبخشی آبهای زیرزمینی بود که در سالهای اخیر جزو برنامههای اصلی وزارت نیرو و شرکت آب منطقهای اصفهان قرار گرفته است.
مدیر حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان گفت: مناطق مختلف از حیث افت آبهای زیرزمینی به چند محدوده تقسیم میشود و بر همین مبنا از ۳۵ محدوده استان اصفهان، هشت محدوده آزاد، ۱۷ محدوده ممنوعه و ۱۰ محدوده ممنوعه بحرانی است.
بر اساس آمار و اطلاعات شرکت آب منطقه ای اصفهان، افزون بر ۱۷ هزار چاه غیرمجاز در استان وجود دارد که بالغ بر ۹ هزار حلقه از آنها، فعال و مابقی غیرفعال است.
فشار به منابع آب زیرزمینی کشور جهت تامین آب مورد نیاز بخشهای مختلف محیط زیست، کشاورزی، آشامیدنی، بهداشت، فضای سبز، صنایع و خدمات بویژه در استان اصفهان فزونی یافته است.
اکنون آب استحصالی از چاهها بسیار بیشتر از ظرفیت آب تجدیدپذیر آبخوانهاست و همین امر به نزول سطح آب زیرزمینی در بسیاری از دشتهای کشور و بروز اثرات مخرب از جمله خشکیدن قنوات و چشمه ها، پمپاژ آب از اعماق زیاد توسط چاههای عمیق با هزینه برق بالا، شور شدن آب استحصالی، بایرشدن زمینهای زراعی، فرونشست زمین و ایجاد درز و شکاف در تاسیسات و منازل در برخی مناطق منجر شده است.
بر این اساس در سال ۱۳۹۳ طرح ملی ” احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی کشور“ در شورای عالی آب تصویب که در آن وزارت نیرو با همکاری سایر نهادهای ذیربط به خصوص جهاد کشاورزی موظف به احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی کشور و حفاظت هر چه بیشتر از آبخوانهای کشور شد.