محسن اوروجی روز چهارشنبه درجلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران قم با اشاره به اینکه نظارت مرکز بهداشت در این بازارها کم رنگ است، افزود: آموزش نیروهای فعال در روزبازارها برای رعایت مسئول بهداشت در دستور کار قرار گرفتهاست.
وی تاکید کرد: بر اساس دستورالعملهای تهیه شده، در شرایط قرمز، تمام روزبازارهای استان تعطیل میشود ضمن اینکه در شرایط نارنجی و زرد نیز فعالیت این بازارها بر اساس پروتکلهای بهداشتی مصوب باید باشد.
اوروجی با بیان اینکه تا کنون برخی روزبازارهای استان توسط شهرداری ساماندهی و وضعیت آنها بهبود یافته است، گفت: تلاش برای ساماندهی روزبازارهای باقی مانده و ارتقای وضعیت بهداشتی این بازارها باید به عنوان یک اولویت در دستور کار قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم نیز در ادامه این جلسه با اشاره به ضرورت هماهنگی میان دستگاه های مختلف استان برای ساماندهی به روزبازارها گفت: کارگروهی قانونی با محوریت شهرداری پیرامون ساماندهی روزبازرها وجود دارد که تاکنون این کارگروه تشکیل جلسه ندادهاست.
مهرداد غضنفری ادامه داد: در صورت تشکیل این کمیته، ساماندهی، تامین کالا، نحوه عرضه مواد خوراکی و همچنین بهبود وضعیت بهداشتی این روزبازارها رقم میخورد.
معاون خدمات شهری و امور اجتماعی شهرداری قم نیز در این جلسه گفت: برای ارتقای وضعیت بهداشتی این روزبازارها زمین هایی برای ساماندهی آنها در طی ماه های اخیر تخصیص و بهبود فضای داخلی انها اجرایی شده است.
سید امیر سامع با بیان اینکه تعداد روزبارهای استان نسبت به گذشته کاهش یافته است افزود: وضعیت روزبازرهای در قم نسبت به استانهای دیگر بهتر است.
وی با تاکید بر اینکه ساماندهی روزبارهای استان در چند ماه اخیر دستور کار شهرداری قرار گرفته است، اظهار داشت: در این زمینه تعیین پنج نقطه در مناطق ۲، ۶ شهرداری ، پردیسان، جمکران و انسجام برای ساماندهی روزبازارها پیشنهاد داده شده است.
سامع گفت: رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک توسط متصدیان غرفه ها در روزبازارها نسبت به گذشته بهبود یافته است و با توجه به هماهنگی های انجام شده، تلاش برای ارتقای این شرایط در حال انجام است.
وضعیت کرونا در قم از روز پانزدهم آذرماه جاری به حالت نارنجی درآمده است.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید-۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۹۸ به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هر گونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هر گونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.