به گزارش ایرنا از معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران، پیروز حناچی عصر شنبه از طریق ویدئو کنفرانس در آیین رونمایی و آغاز بهره برداری از سامانه پایش و مانیتورینگ بارش و رواناب شبکه مدیریت آبهای سطحی، هدایت کامل رواناب ها در عین استفاده حداکثری، رعایت حقابه ها و حفظ شرایط اکولوژیک را نقطه ایده آل در مدیریت آبهای سطحی ذکر و اضافه کرد: موضوع تغذیه سفره های زیرزمینی و استفاده از روش های آبخیزداری از دیگر مواردی است که باید همانگونه که در برخی مناطق شمال تهران به اجرا درآمده است، مورد پیگیری قرار گیرد.
حناچی، نگهداری از تاسیسات عظیم جمع آوری و هدایت آبهای سطحی را از دیگر وظایف مهم شرکت خاکریزآب دانست و با تاکید بر اینکه موضوع نگهداری از این تاسیسات تاکنون متولی مشخصی نداشته است، لایحه ارائه شده در این زمینه به شورای اسلامی شهر تهران را گامی در جهت حفظ و نگهداری بهتر مسیل های پایتخت دانست.
وی ضمن قدردانی از اقدامات معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران و شرکت خاکریزآب، یادآور شد: فعالیت های این شرکت به دلیل ماهیت زیرزمینی بودن، کمتر از سایر پروژه های عمرانی دیده می شود و به همین خاطر اجر بیشتری نسبت به سایر فعالیت ها دارد.
صفا صبوری دیلمی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران نیز در این مراسم، استقرار سامانه پایش و مانیتورینگ بارش و رواناب شبکه مدیریت آبهای سطحی را یکی از مهمترین پیشنهادات غیرسازه ای طرح جامع مدیریت آبهای سطحی خواند و با بیان آنکه راه اندازی این سامانه، علاوه بر فراهم ساختن امکان ارزیابی کارآیی و میزان موفقیت شبکه، شرایط بهره برداری و نگهداری از آن را بهبود می بخشد، تحلیل و بررسی آماری بارش و رواناب و ایجاد زیربنای لازم برای سامانه های هشدار سیلاب را از دیگر منافع آغاز به کار این سامانه دانست.
وی با اشاره به راه اندازی ۱۳ ایستگاه باران سنج و ۴ ایستگاه آب سنج در فاز نخست راه اندازی سامانه پایش و مانیتورینگ بارش و رواناب شبکه مدیریت آبهای سطحی، دستیابی به این سطح از امکانات را فراتر از برنامه دانست و از تلاش برای عملیاتی ساختن تمام اهداف برنامه ۵ ساله سوم توسعه شهر تهران در زمینه مدیریت آبهای سطحی تا پایان سال ۱۴۰۰ خبر داد.
حبیب پوش پارس مدیرعامل شرکت خاکریزآب، نیز در این مراسم با بیان آنکه از سال گذشته موضوع نگهداشت و بهره برداری از شبکه و رفع گلوگاه های سیلابی نیز به ماموریت شرکت خاکریزآب در زمینه توسعه شبکه مدیریت آبهای سطحی افزوده شده است، موضوع بارندگی های کم سابقه اخیر در کشور را مورد توجه قرار داد و یادآور شد: تهران با وجود اختلاف ارتفاع ۹۰۰ متری و جاری بودن ۷ رودخانه در آن، در جریان بارندگی های کم سابقه اخیر دچار مشکلی در زمینه آبگرفتگی نشده است.
وی راه اندازی سامانه پایش و مانیتورینگ بارش و رواناب شبکه مدیریت آبهای سطحی را از تکالیف مهم غیرسازه ای ارزیابی و اضافه کرد: راه اندازی این شبکه پایش کمی با تکیه بر دانش بومی و استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان صورت گرفته و پیش بینی می شود فاز دوم سامانه متعاقب ۳ ماه داده کاوی اطلاعات خروجی، طی نیمه نخست سال ۱۴۰۰ به ثمر برسد.
محمد علیخانی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران، نیز در ادامه این مراسم، موضوع مدیریت آبهای سطحی را به دلیل اهمیت ایمنی و پیشگیری از اتفاقات ناگوار از جمله مهمترین اولویت های شورای اسلامی شهر تهران خواند و ضمن قدردانی از اقدامات صورت گرفته در این زمینه، توسعه شبکه مدیریت آبهای سطحی پایتخت را امری روزافزون توصیف کرد.
سید آرش حسینی میلانی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران نیز راه اندازی سامانه پایش و مانیتورینگ بارش و رواناب شبکه مدیریت آبهای سطحی را اقدامی در جهت افزایش تاب آوری آبی شهر تهران دانست و یادآور شد: داشتن استراتژی برای افزایش نفوذپذیری معابر و پیاده روسازی بر اساس چنین ملاحظاتی و نیز فراهم ساختن سامانه های مردم محور هشدار سیل گام های بعدی استقرار این سامانه است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم اجرای مانورهای آمادگی مقابل خطر سیلاب و ضرورت پایش سیلاب های واریزه ای در بخش های بالادست تاکید کرد.
مجید فراهانی رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای اسلامی شهر تهران نیز در این مراسم ضمن برشمردن تکالیف ۶ گانه برنامه سوم توسعه در زمینه مدیریت آبهای سطحی، توسعه فراتر از برنامه این شبکه در شرایط مشکلات مالی را اقدامی قابل تقدیر دانست و از حمایت شورای اسلامی شهر تهران برای پیشبرد روند توسعه شبکه مدیریت آبهای سطحی خبر داد.
شهربانو امانی عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران نیز در این مراسم با اشاره به مشکلات برخی از استان های کشور در جریان بارش های کم سابقه اخیر، توسعه مطلوب شبکه مدیریت آبهای سطحی پایتخت طی دوره فعلی را نتیجه همسویی شورای اسلامی شهر تهران و مدیریت شهری پایتخت در زمینه ارتقای ایمنی و نیز اهتمام تیم جوان و پرانگیزه معاونت فنی و عمرانی دانست و خواستار تسریع در عملیاتی ساختن دستورالعمل خیابان کامل شد.
رضا روزبهانی قائم مقام مرکز تحقیقات آب وزارت نیرو هم در سخنانی ضمن اشاره به افزایش فراوانی سیلاب در کشور، تغییر توزیع بارندگی را یکی از نتایج تغییر اقلیم دانست و گفت: امروز تمام شهرهای توسعه یافته دنیا مجهز به داشبوردهای مدیریت سیلاب است و راه اندازی سامانه پایش بارش و رواناب کمک خواهد کرد تا این ساختار مدیریتی در زمینه مدیریت سیلاب در شهر تهران نیز شکل بگیرد.