به گزارش روز یکشنبه ایرنا از سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، «عباس تابش» در جلسه ای با نمایندگان شرکتهای تولیدی و پخش در زمینه فروش اجباری روغن نباتی به همراه سایر محصولات، افزود: باید رفتار همه عوامل فروش، توزیعکنندگان و نمایندگیهای عرضه مورد رصد قرار گرفته و از انجام تخلف موضوعی بهویژه عرضه خارج از شبکه و گرانفروشی جلوگیری شود.
وی گفت: مسوولیت عملکرد همه ویزیتورها و عوامل پخش با واحدهای اصلی بوده و باید کنترلهای لازم در این خصوص توسط این شرکتها انجام شود.
تابش تاکیدکرد: مطابق دستورالعمل ابلاغ شده این سازمان، سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها و بازرسان اصناف موظف هستند با برنامهریزی مناسب و انجام بازرسیهای موردی و مستمر، اقدامات نظارتی و بازرسی خود را بر چگونگی فروش و توزیع روغن خوراکی متمرکز کنند.
وی خاطرنشانکرد: اقدامات نظارتی برای اقلام یارانهای و کالاهای اساسی همچنان با جدیت و با استفاده از توان و ظرفیت همه دستگاههای نظارتی در حال پیگیری بوده و تاکنون پروندههایی نیز برای متخلفان تشکیل شده است، اما انتظار داریم با خودکنترلی شبکه فروش، شاهد بروز تخلفاتی از این قبیل نباشیم.
این مقام مسوول تاکیدکرد: همکاران ما در واحدهای صنعت، معدن و تجارت موظف هستند با نظارت لازم، با فروش اجباری کالاها همراه با روغن نباتی یا هر کالای دیگری به شدت مقابله و در صورت مشاهده تخلفات، برخورد قانونی کنند و مردم میتوانند تخلفات مشاهده شده را از طریق سامانه تلفنی ۱۲۴ سازمان حمایت و سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها گزارش کنند.
در این جلسه، شرکتهای تولیدی و پخش روغن خوراکی با تقبیح هرگونه تخلف از جمله تخلف فروش اجباری اعلام کردند که کارخانجات روغن نباتی هیچ نقشی در فروش اجباری سایر کالاها همراه با روغن نباتی نداشته و فرآیند فروش این محصول در شبکه توزیع مطابق ضوابط انجام میشود، اما گاهی اوقات تخلفاتی از سوی برخی عوامل فروش انجام میشود که باید با آنها برخورد شود.
به گزارش ایرنا، در یکصد و سیزدهمین جلسه کارگروه تنظیم بازار با توجه به افزایش قیمت جهانی انواع روغن که مورد تایید کمیته ارزی قرار دارد تغییرات قیمت جهانی بر نهادهها، روغن خام و محصولات نهایی محاسبه و تعیین شد.
قیمت هر کیلوگرم روغن خام سویا و پالم در مبادی ورودی پنج هزار و ۵۰۰ تومان و قیمت هر کیلوگرم روغن خام آفتاب و کلزا در مبادی ورودی نیز ۶ هزار تومان تعیین شده است.
مصرف روغن خام کشور ماهانه ۱۰۰ هزار تن است و برای تعادل بخشی به بازار، واردات و تولید افزایش یافته و روند توزیع این محصول نیز سرعت بیشتری پیدا کرده است.