ایرج حیدریان روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، ابراز داشت: از فروردین تا پایان آبان امسال ۲۶ میلیون و ۳۱۰ هزار مترمکعب آب در سدهای استان سمنان ذخیره شده است.
وی اظهار داشت: سه سد در شهرستانهای دامغان، شاهرود و میامی استان سمنان وجود دارد که میزان آبگیری اعلام شده مربوط به این سه سد است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان ادامه داد: بیشترین حجم ذخیره آب در سدهای استان مربوط به سد شهید شاهچراغی دامغان است.
وی بیان کرد: حجم مخزن سد شهید شاهچراغی دامغان در تراز نرمال ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب و حجم فعلی این سد ۱۶ میلیون و ۳۰ هزار متر مکعب است که نشان از پرشدگی سد دارد.
حیدریان با بیان اینکه حجم مخزن سد کالپوش در تراز نرمال ۱۶ میلیون و ۷۰۰ میلیون متر مکعب است تصریح کرد: حجم فعلی این سد ۹ میلیون و ۵۹۰ هزار متر مکعب است.
وی اضافه کرد: ذخیره سد تنظیمی- مخزنی مجن شهرستان شاهرود در تراز نرمال سه میلیون و ۴۰۰ متر مکعب است که اکنون ۲ میلیون و ۲۰ هزار متر مکعب از ظرفیت این سد آبگیری شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان با اشاره به وضعیت منابع آبی و اعلام وضعیت سدهای استان، گفت: رسانهها با تولید محتوای جذاب و اقناعی برای اطلاعرسانی و آموزش به مردم، مروجان مدیریت صحیح منابع آب در این استان باشند.
مجموعه سد شهید شاهچراغی دامغان با ظرفیت ۲۱ میلیون متر مکعب در ۱۰ کیلومتری شمال شهر دامغان قرار دارد.
سد کالپوش با هسته رسی و به ارتفاع ۴۰ متر و طول تاج ۲۷۳ متر و حجم بدنه ۴۰۰مترمکعب با بندانحرافی قوشه دگرمان و کانال انتقال به طول ۲۷۰۰ متر و ظرفیت ۴.۲ مترمکعب بر ثانیه در ۲۰۰ کیلومتری شمال شهرستان میامی و در جوار روستای حسین آباد کالپوش است.
سد مجن شاهرود از نوع سد تنظیمی- مخزنی است، طول تاج ۲۷۶ و عرض آن هشت متر، عرض کف ۱۶۰ متر، ارتفاع از بستر ۳۸ متر و حجم قابل تنظیم مخزن ۴.۷۵ میلیون مترمکعب است.
در استان سمنان سالانه حدود یک میلیارد و ۲۴۸میلیون مترمکعب آب تولید می شود که هفت درصد از آن در بخش خانگی، ۸۸.۹ درصد در بخش کشاورزی و بقیه در بخش صنعت مصرف می شود.
کمبود مخزن آب سالانه در این استان حدود ۱۳۰ میلیون متر مکعب است.