مهدی قادری روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، بیان کرد: در حال حاضر حجم آب موجود در سد دامغان نزدیک به ۲۰ میلیون متر مکعب است که با توجه به حجم چهار میلیون مترمکعبی رسوب موجود، حجم خالص سد حدود ۱۶ میلیون متر مکعب برآورد می شود.
وی خاطر نشان کرد: خارج کردن رسوب موجود در مجموعه سد شاهچراغی دامغان از جمله طرحهای شرکت آب منطقه ای استان سمنان است که در حال انجام مطالعات تکمیلی برای اجرای طرح است.
قادری سرریز آب چشمه علی را یکی از مهم ترین منابع تامین آب مجموعه سد شهید شاهچراغی دامغان دانست و گفت: در حال حاضر آب ورودی به این سد ۸۰۰ لیتر بر ثانیه و خروجی آن ۶۰۰ لیتر بر ثانیه است.
وی تصریح کرد: برابر ابلاغ وزارت نیرو و به منظور عدم تکمیل ظرفیت و کنترل سیلاب، علاوه بر حجم خروجی، ۱۵۰ لیتر بر ثانیه آب از سد دامغان در رودخانه رهاسازی میشود.
قادری ادامه داد: رهاسازی آب در رودخانه صرف اقدامهای زیستمحیطی و کمک به تقویت سفره آبهای زیرزمینی میشود.
مدیر امور منابع آب دامغان، طرح علاج بخشی را راهکار رفع مشکل رسوبات سد دامغان دانست و افزود: این طرح شامل انتقال بخشی از رسوبات غیر قابل تخلیه هیدرومکانیکال، جلوگیری از ورود رسوبات به داخل مخزن و اصلاح سامانه هیدرومکانیکال برای تخلیه هیدرولیکی رسوبات است که از محل اعتبارات سفر ریاست جمهوری به استان سمنان مبلغ ۱۴۰ میلیارد ریال اعتبار به منظور علاج بخشی سد شهید شاهچراغی دامغان اختصاص یافته است.
مجموعه سد شهید شاهچراغی دامغان با ظرفیت ۲۱ میلیون متر مکعب در ۱۰ کیلومتری شمال شهر دامغان قرار دارد.
تعداد ۲ هزار کشاورز و باغدار از آب موجود در سد دامغان استفاده میکنند.
نظر شما