تهران- ایرنا- معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان گفت: هر رویدادی که طبق استانداردها برگزار شود، مورد حمایت این بنیاد قرار می گیرند و از گروه های برتر که قادر به حل مسایل باشند، پشتیبانی می شود.

حسن سالاریه روز چهارشنبه در نشست آنلاین ششمین دوره رقابت‌های فن‌آورد افزود: این مسابقه جز رویدادهای فناورانه‌ای است که مورد حمایت بنیاد ملی نخبگان قرار دارد، بنیاد چند سالی است که ترم جدیدی در زمینه تشویق استعدادهای برتر برای مشارکت در برنامه‌ها و رویدادهای حل مساله و رفع نیازهای کشور در دستور کار خود قرار داده است که یا به طور مستقیم برگزار می‌کند یا از طریق کارگزاران این رویدادها برگزار می‌شود.

وی هدف از این اقدام را شناسایی دانشجویان برتر بیان کرد و یادآور شد: این دسته از دانشجویان از طریق بررسی پرونده پژوهشی و آموزشی آنان شناسایی و فعالیت‌های آنها به سمت حل مساله هدایت می‌شود و رویداد فن‌آورد از جمله رویدادهایی در راستای شناسایی استعدادهای برتر در رفع نیازهای کشور است.

معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان افزود: هر رویدادی که طبق استانداردهای مدنظر بنیاد برگزار شود، مورد حمایت ما قرار می گیرند و از تیم‌های برتر که قادر به حل مسایل مطرح شوند،  حمایت می‌کنیم.

سالاریه با بیان این که یکی دیگر از اهداف این بنیاد شناسایی دانشجویانی است که در چارچوب استانداردهای آموزشی و پژوهشی دانشگاه موفق به بروز استعدادهای خود نشدند ولی در حل مسایل توانمندی‌هایی دارند، گفت: طبق روال‌های  قبل بنیاد ملی نخبگان، استعدادهای برتر بر اساس سوابق آموزشی و پژوهشی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند، ولی ما به دنبال رویه‌های دیگری هستیم که افراد بتوانند توانمندی‌های علمی و نوآورانه خود را بروز دهند که ما با برگزاری چنین رویدادهای فناورانه‌ای به دنبال شناسایی این افراد هستیم.

وی ادامه داد: ما پس از شناسایی این افراد مستعد، با کمک نهادهای حاکمیتی آنها را تشویق می کنیم تا در جامعه اثرگذار باشند؛ چرا که هدف این بنیاد شناسایی استعدادها و هدایت آنها در مسیر اثر بخشی در جامعه است.

وی به برگزاری پنج دوره رقابت فن آورد اشاره کرد و افزود :این رویداد در حوزه‌های مختلف فناوری برگزار می‌شود و از جمله رویدادهای مورد تایید این نهاد است.

معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان با بیان این که بنیاد ملی نخبگان علاوه بر این رویداد، رویدادهای فناورانه دیگری را نیز برگزار می‌کند،  گفت:  اجرای طرح‌های شهید احمدی روشن و شهید بابایی از جمله این رویدادها در حل مسایل کشور است.  سالاریه خاطرنشان کرد: در طرح احمدی روشن که پنجمین دوره آن در حال برگزاری است و طی آن تیم‌های دانشجویی ذیل دانشگاه‌ها با حمایت بنیاد ملی نخبگان تشکیل می‌شوند و به حل مسایل کشور می‌پردازند.

وی گفت: طرح شهید بایایی نیز رویدادی مساله محوردیگر است  ، در این رویداد با کمک کارگزاران مساله‌ای را میان دانشجویان به مسابقه می‌گذاریم و هر فردی که بتواند مساله را حل کند مورد حمایت قرار خواهد گرفت و بر روی طرح‌ آنها سرمایه گذاری خواهد شد تا کسب و کاری از این طریق راه اندازی شود.

معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان نقطه مشترک همه این رویدادها را حل مساله‌ای مبتنی بر نیاز برشمرد و گفت: دانشگاه‌های طی ۱۰ تا ۱۵ سال اخیر در حوزه‌های پژوهشی موفقیت‌های زیادی داشتند و انتظار می‌رود که بخشی از نیازهای جامعه از طریق قشر دانشگاهی مرتفع شود تا از این طریق رشد جامعه حاصل شود.

رفع چالش های پیش روی انتخابات ۱۴۰۰ به کمک بنیاد نخبگان

سالاریه درمورد اهمیت برگزاری رویدادهای فناورانه در کشور هم  اظهار داشت: ما برای برگزاری رویدادهایی مانند احمدی روشن و شهید بابایی به نهادها و سازمان‌ها مراجعه می‌کنیم و از آنها درخواست می‌شود نیازهای فناورانه خود را ارایه دهند، در حال حاضر بسیاری از طرح ها مساله های که از سوی دستگاه ها  و صنایع کشور مطرح می شود،  مرتبط با حوزه فناوری نیست.

وی افزود: به عنوان نمونه در حال حاضر با توجه به شیوع کرونا و  در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ طرحی از شورای نگهبان در زمینه نحوه برگزاری انتخابات پیش رو ارجاع شده است و بنیاد در حال حمایت  این طرح ها است.  

وی یادآور شد:  هدف ما از برگزاری این رویدادها این است که مساله‌ای طرح شود و برای این مسایل راهکارهایی از سوی تیم‌های دانشجویی در موعد مقرر ارایه شود، برخی مسأله هایی که ارایه می شود نیاز به سرمایه گذاری بزرگ دارد وبنیاد به دلیل محدودیت مالی نمی تواند وارد شود.

به گزارش ایرنا، مجموعه رقابت‌های فن‌آورد در سال ۱۳۹۳ توسط جمعی از فارغ‌التحصیلان و دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف شکل گرفت و تا کنون پنج دوره مسابقات تخصصی برگزار و ۵میلیارد و ۲۵۰ میلیون جایزه تاکنون پرداخت شده است.

این مجموعه در سال ۱۳۹۵ دانش بنیان شد و در سال ۱۳۹۶ به عنوان یکی از خدمات کلیدی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به شرکت‌های دانش بنیان معرفی شد، همکاری استراتژیک با شبکه نوآوری معاونت علمی و فناوری و معرفی به عنوان یکی از مبادی شرکت‌های خلاق از سوی معاونت، دیگر سرفصل‌های همکاری فن‌آورد و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.