تهران- ایرنا- سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: به رغم تمام تلاش‌هایی که انجام شده اما مشکلات ناشی از تحریم تاکنون مانع از ورود واکسن کرونا به کشور شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، فرید نجفی روز چهارشنبه در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکی ایران که در سالن همایش های رازی برگزار شد، در این خصوص توضیح داد: در این شرایط، تحریم ها فشار بسیار زیادی را وارد می کنند و حتی برای ورود واکسن به دلیل تحریم ها دچار مشکل شده ایم.

وی ادامه داد: گاه در فضای مجازی اطلاعات غلط ارایه می شود که مثلا وزارت بهداشت نمی خواهد واکسن کرونا بخرد که این اطلاعات نادرست است. در شرایطی که مردم زیر بار مشکلات اقتصادی و بیماری کرونا هستند، دانشگاه ها رسالت خیلی بارز و مشخصی در این زمینه دارد.

نجفی اظهار داشت: دانشگاه ها باید به سمت دانشگاه نسل سوم حرکت کنند، این کار در کشورهای پیشرفته انجام شده و ما باید به این سمت حرکت کنیم. این کار باید در کنار حفظ ارزش های اخلاقی صورت گیرد.  

وی با اشاره به اینکه دانشگاه با تجارت متفاوت است، تصریح کرد: دانشگاه ها هم باید به سمت خلق ثروت بروند و هم باید مفاهیم اخلاق در مواردی مانند آموزش و پژوهش در این مراکز پررنگ باشد. دانشگاه ها نباید صرفا به تولید مقالات و فناوری بپردازند، هرچند این کار بسیار مهم است اما اخلاق مداری در این کارها باید لحاظ شود.

دکتر جلیل کوهپایه زاده ، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در این مراسم گفت: کووید - ۱۹ برای همه دانشگاهیان یک انگیزه مضاعف یا به عبارتی یک خودباوری ویژه در حوزه پژوهش و فناوری ایجاد کرده است ‌.
وی اظهار کرد که ساخت کیت، دارو و واکسن از جمله فعالیت های پژوهشی است که در سطح کشور در حال انجام است.
کوهپایه زاده اظهار امیدواری کرد که با خودباوری و تعامل بیشتر گروه های آموزشی، مراکز تحقیقاتی ، دانشکده ها و حتی بین دانشگاه ها بتوان خدمات بهتری به مردم ارایه کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: ما در سال آینده در بخش فناوری باید حرکت متفاوت داشته باشیم، البته ما باید بستر از جمله بودجه لازم را فراهم کنیم تا محققان در کنار کارهای جاری به فناوری بپردازند.
سید عباس متولیان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران در این مراسم به مقایسه تعداد مقالات در سال های اخیر پرداخت و گفت: برای چهارمین سال پیاپی از نظر کمی جایگاه قابل قبولی را در بین دانشگاه های کشور داریم.
وی افزود: از نظر تعداد مقالات منتشره در پایگاه اسکوپوس با اختلاف قابل توجه نسبت به بقیه دانشگاه های علوم پزشکی کشور هستیم.
متولیان ادامه داد که در سال ۲۰۱۹ حدود ۵۰۰ مقاله منتشر کردیم و بعد دانشگاه های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی، رتبه سوم هستیم.
در این مراسم  ضمن معرفی برگزیدگان پژوهش و فناوری از محققان و پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکی ایران تقدیر و تجلیل به عمل آمد.