مشهد- ایرنا- تولیت آستان قدس رضوی به همزمانی سالگرد حماسه نهم دی ماه و ایام شهادت ام‌الائمه حضرت فاطمه زهرا س) اشاره و بیان کرد: وجه تشابه سالگرد این ایام مهم در مطرح بودن موضوع ولایت در بطن آنها است.

حجت‌الاسلام ‌والمسلمین احمد مروی روز شنبه در نشست برنامه‌ریزی و هماهنگی برگزاری آیینهای ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)، دهه بصیرت و سالروز شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی افزود: مناسبتهای مهمی همچون سالگرد شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)، سالروز حماسه نهم دی ماه و سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی را در ماه جاری در پیش داریم که اگر عمیق و دقیق به آنها بنگریم، این مناسبتها بطور کامل به یکدیگر پیوسته هستند.

وی ادامه داد: ضمن رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی است، عزاداری ایام شهادت حضرت زهرا(س) باید باشکوه تمام اقامه شوند، حرم مطهر رضوی می‌بایست در این ایام رنگ و بوی عزا داشته باشد و از هیچ تلاشی در برگزاری باشکوه عزای فاطمی دریغ نشود. 

تولیت آستان قدس رضوی بر لزوم تبیین و تحلیل گفتمان و موضع‌گیریهای حضرت زهرا(س) پس از رحلت رسول خدا(ص) نیز تأکید و بیان کرد: "نوع خطبه‌ها، موضع‌گیریهای آن حضرت، چرایی توصیه ایشان به غسل شبانه و مخفی ماندن محل دفن" همه نکات بسیار مهمی است که باید در برنامه‌های فرهنگی و رسانه‌ای این ایام مورد توجه قرار گیرند. 

وی گفت: برگزاری شکوهمند و باعظمت آیینهای عزاداری سالگرد شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) حداقل کاری است که می‌توان برای قدردانی از زحمات پیامبر(ص) انجام داد. رسول مکرم اسلام که می‌فرماید "هیچ پیامبری به‌اندازه‌ من اذیت نشد" در برابر آن ‌همه رنج هیچ درخواستی جز "مودّت ذوی‌القربی" ندارد لذا گرامیداشت حضرات معصومین کمترین وظیفه و حداقل کاری است که می‌توانیم انجام دهیم. (ذوی‌القربی به خویشاوندان نزدیک حضرت محمد مصطفی(ص) اشاره دارد که در قرآن دوستی آنان مزد رسالت پیامبر(ص) معرفی شده است. بنابر روایات شیعه و سنی، علی بن ابی‌طالب(ع)، فاطمه زهرا(س)، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) مصادیق ذوی‌القربی هستند.)

حجت‌الاسلام ‌والمسلمین مروی در ادامه به مناسبت حماسه نهم دی ماه اشاره و آن را از ایام‌الله‌ انقلاب اسلامی توصیف و بیان کرد: این روز تاریخی و حماسه بزرگ ملی و انقلابی نباید به فراموشی سپرده شود، روشنگری و ارائه تحلیل به جامعه پیرامون ابعاد مختلف فتنه ۸۸ و وقایع تلخی که در آن رخ داد، حائز اهمیت است.
وی حماسه نهم دی ماه را مخلوق تدابیر و روشنگریهای رهبر معظم انقلاب اسلامی عنوان و بیان کرد: رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در دوران فتنه با بیانات، هشدارها و سعه‌ صدری که از خود نشان دادند و با بصیرت‌افزایی، تأمل و مدارایی که دارند، آن فتنه گسترده را به بهترین شکل مدیریت و حماسه نهم دی ماه را خلق کردند.

تولیت آستان قدس رضوی افزود: فتنه ۸۸ با حضور بی‌بدیل مردم و تدبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی خاموش شد. گرچه به موضوع حضور آگاهانه، مقتدرانه و بابصیرت مردم برای خاتمه فتنه پرداخته شده اما تدبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی برای پایان فتنه، کمتر مورد توجه قرار گرفته است. 

وی ادامه داد: مدیریت مدبرانه و منطبق بر ارزشهای اسلامی رهبر معظم انقلاب اسلامی در جریان فتنه ۸۸ موجب شد این فتنه بزرگ با کمترین آسیب خاتمه یابد لذا تدبیر رهبری در فتنه ۸۸ موضوع مهمی است که باید به آن پرداخته و برای مردم تبیین شود که این فتنه چه بود، پشت صحنه آن‌ چه کسانی بودند، نقش استکبار و هدف از این فتنه چه بود و چه عوارض مخربی برای مردم داشت.

حجت‌الاسلام ‌والمسلمین مروی گفت: بسیاری از وقایع و چالشها را همچون جنگ تحمیلی، گروهکهای تروریستی، تجزیه‌طلبان و موارد مشابه آنها ظرف ۳۰ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا فتنه ۸۸ مشاهده کرده بودیم اما فتنه ۸۸ حادثه‌ای مسبوق به سابقه در انقلاب اسلامی نبود زیرا شرایط و ویژگیهای منحصر به خود این فتنه را داشت بطوری که می‌توان آن را یکی از پیچیده‌ترین شرایط در طول تاریخ حیات انقلاب اسلامی دانست.

وی افزود: گرچه رأس این فتنه در خارج از کشور و سرنخ آن به دست استکبار بود اما در داخل کسانی در شکل‌گیری فتنه نقش داشتند که در دوران انقلاب دارای سوابقی بودند و همین شرایط، تشخیص را برای عده‌ای سخت کرده بود لذا مدیریت چنین فتنه‌ای با حداقل هزینه کار بسیار دشواری بود. 

تولیت آستان قدس رضوی در ادامه به آثار سوء فتنه ۸۸ نیز اشاره و بیان کرد: مهمترین اثر سوء این فتنه امیدوار کردن دشمن به ایجاد شکاف در انقلاب اسلامی بود. این بزرگترین لطمه‌ای بود که فتنه ۸۸ به انقلاب زد و دشمن را نسبت به خدعه و دسیسه‌هایی که داشت امیدوار ساخت. 

وی در ادامه نشست رنامه‌ریزی و هماهنگی برگزاری آیینهای ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)، دهه بصیرت و سالروز شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی همچنین به ابعاد مختلف شخصیت سردار دلها اشاره و بیان کرد: شخصیت شهید سلیمانی ناشناخته مانده لذا می‌بایست زوایای مختلف زندگی و روحیات شهید حاج قاسم سلیمانی باید برای مردم بیان شود.

حجت‌الاسلام ‌والمسلمین مروی ادامه داد: شکوه و عظمت مراسم تشییع پیکر پاک شهید سلیمانی برای کمتر کسی قابل پیش‌بینی بود. در این مراسم حماسی همه اقشار مردم و حتی کسانی که اهل شرکت در راهپیمایی‌ و نمازجمعه نبودند نیز حضور یافتند. 

وی گفت: شهید سلیمانی نه تیم رسانه‌ای داشت و نه خیلی در رسانه‌ها حضور پیدا می‌کرد، اقداماتش هم به سبب نظامی بودن خیلی بازگو نمی‌شد، پس چرا اینگونه در قلوب مردم نفوذ یافت و مراسم تشییع پیکر پاکش با چنین شکوهی برگزار شد. دلیل آن جهات باطنی و معنوی شهید گرانقدر است. اخلاص رمز موفقیتها و محبوبیت شهید سلیمانی زیرا او حقیقتاً مرد خدا بود، برای خود هیچ شأنی قائل نبود و در برابر ولی‌فقیه مطیع محض بود.

تولیت آستان قدس رضوی افزود: شهید سلیمانی با مدیریت رهبر معظم انقلاب اسلامی فتنه داعش را نابود کرد و در حالی که استکبار جهانی و ارتجاع منطقه از داعش حمایت می‌کردند آن سلیمانی والامقام با اجرای فرامین رهبر معظم انقلاب اسلامی نقشه‌هایشان را نقش بر آب و چشم فتنه داعش را کور کرد. 

وی ادامه داد: شهید سلیمانی، شر پلیدترین موجودات را از سر مسلمانان کم و از حرمهای شریف اهل‌بیت(ع) در سوریه و عراق دفاع کرد. اینها خدمات بزرگ آن شهید به اسلام هستند که باید برای جامعه به‌ ویژه نسل جوان بیان شوند. 

حجت‌الاسلام ‌والمسلمین مروی گفت: باید به ابعاد شخصیت و جهات ایمانی شهید سلیمانی پرداخته و بیان شود که یک مدیر در جمهوری اسلامی می‌بایست از کدام روحیات برخوردار باشد تا یاری خداوند نصیبش شود. خداوند شهید سلیمانی را یاری کرد که وجودش این‌همه برکات برای اسلام و مردم به همراه آورد.