دکتر مجید عبدالهی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون بیش از ۷۵۰ نفر در استان خراسان رضوی پلاسمای خود را اهدا کردهاند که از هر نفر ۴۵۰ سی.سی پلاسما دریافت شده است.
وی ادامه داد: دریافت پلاسمای خون بیماران بهبود یافته از کرونا و اهدای آن به مبتلایان به این ویروس برای تقویت سیستم ایمنی آنان، داوطلبانه و اقدامی نوین برای کمک به درمان بیماران مبتلا به کرونا به شمار میرود.
مدیرکل انتقال خون خراسان رضوی با بیان اینکه طرح پلاسما درمانی از ابتدای اردیبهشت ماه امسال در پایگاه اهدای خون مستقر در محوطه بیمارستان امام رضا (ع) مشهد آغاز شد گفت: پلاسمای بهبود یافتگان بیماری کرونا پس از بهبودی کامل و گذراندن دوره قرنطینه که به بالاترین سطح آنتیبادی میرسد، میتواند جان بیماران بدحال مبتلا به کرونا را نجات دهد.
وی افزود: اهدای پلاسما آسیبی به فرد بهبود یافته از کرونا وارد نمیکند، لذا بهبودیافتگان از این بیماری میتوانند با اهدای پلاسمای خون خود به نجات بیماران کرونایی بستری در بیمارستانها بشتابند.
اداره کل انتقال خون خراسان رضوی پس از استانهای تهران و فارس رتبه سوم کشور را از نظر تولید خون دارد و تامین خون ۶۱ بیمارستان استان را عهده دار است.
۱۲ پایگاه اهدای خون در خراسان رضوی فعال است که ۶ پایگاه از این تعداد در مشهد و بقیه در سایر شهرستانهای استان دایر هستند.
پلاسما درمانی یکی از روشهای مداوای بیماران مبتلا به کروناست که با کمک سازمان انتقال خون در برخی از استانهای کشور راهاندازی شده است.
براساس آخرین آمار رسمی تاکنون یک میلیون و ۱۹۴ هزار و ۹۶۳ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و با فوت ۱۳۴ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان این بیماری در کشور به ۵۴ هزار و ۵۷۴ نفر رسیده است.
همچنین تاکنون ۹۴۲ هزار و ۵۴۸ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.