آمریکا در هفت دهه اخیر پا جای پا دیگر کشورهای استعماری همچون انگلیس و فرانسه گذاشته و با توجه به این که در جنگ جهانی دوم با بمب اتم به کشور ژاپن حمله کرد و با کشتار صدها هزار ژاپنی، خود را پیروز این جنگ معرفی نمود و همین مساله موجب شد تا جهان صفحه جدیدی از استعمار را شاهد باشد.
یکی از اقدامات آمریکا در منطقه غرب آسیا حمایت بی حد وحصر از رژیم صهیونیستی می باشد، رژیم نامشروعی که دقیقا با قدرت گرفتن آمریکا پدید آمد. هرچند واشنگتن اهداف استعمارگرانه خود را در سراسر جهان ادامه داد، ولی در این بین سران کاخ سفید هیچگاه از تامین امنیت رژیم صهیونیستی غافل نشدند و در این راه میلیون ها نفر از مسلمانان تاکنون با توطئه سران آنها کشته شده اند که جنگ های عراق، سوریه و لبنان نمونه هایی از آن است.
سران آمریکا در همین مسیر از سال ۱۳۹۰ (۲۰۱۲) با کمک رژیم صهیونیستی، انگلیس، عربستان، فرانسه و ترکیه گروه تروریستی «داعش» را ابتدا در کشور سوریه ایجاد، سازماندهی و تجهیز کردند و قسمتی از همین گروه تروریستی را در خرداد ماه سال ۱۳۹۳ برای نابودی کشور عراق به آن کشور اعزام نمودند.
اما این توطئه با تلاش های جبهه مقاومت اسلامی به فرماندهی شهید سردار سپهبد «حاج قاسم سلیمانی» در پاییز سال ۱۳۹۶ با شکست مواجه شد و در این تاریخ گروه تروریستی داعش در دو کشور عراق و سوریه شکست خورد و از همان تاریخ بازماندگان آن در صحراهای این دو کشور مخفی شده اند که شمار آنها حدود ۳۰ هزار نفر تخمین زده می شود.
از زمان شکست داعش، تلاش های سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) و دایره عملیات خارجی «موساد» رژیم صهیونیستی (متساوا) نیز در سوریه بیشتر شد و نیروهای تروریست آمریکایی جایگزین عناصر گروه تروریستی داعش در شمال شرق سوریه شدند.
از ابتدای حضور نیروهای آمریکایی در شمال شرق سوریه که در محدوده استقرار کردهای این کشور بود، اهداف آمریکا حمایت از این گروه و برداشت و فروش نفت یا همان سرقت نفت سوریه اعلام شد، اما در همان زمان کارشناسان و تحلیلگران مسایل منطقه اعتقاد داشتند که اهداف واشنگتن بسیار فراتر از این مسایل است و با گذشت زمان این موضوع ثابت شد، که هم اکنون نشان می دهد که آمریکایی ها و صهیونیست ها به دنبال ایجاد «داعش ۲ » در منطقه هستند.
چندی پیش منابع آگاه فاش کردند که روانشناسان امنیتی آمریکایی و نیروهای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی مدتی است که عناصر و خانواده های گروه تروریستی داعش در اردوگاه "الهول" در استان «الحسکه» سوریه (شمال شرق این کشور) را تحت نظر و آموزش قرار داده اند و برخی امکانات زندگی را برایشان فراهم کرده اند و در کنار این امکانات، کتابهای تکفیری ها همچون کتاب "ملة ابراهیم" نوشته «المقدسی» را در اختیار آنها قرار داده اند؛ کتابی که در زندان "بوکا" نیز وجود داشت و سبب شکلگیری نسل جدیدی از تکفیریها شد. این افراد بعدها توسط نیروهای آمریکایی و با آموزش متساوای اسرائیل در سال ۲۰۱۰ آزاد و بدنه فرماندهی داعش را از سال ۲۰۱۲ تاکنون بر عهده گرفتند.
آمریکا زندان "بوکا" را پس از حمله سال ۲۰۰۳ به عراق و اشغال این کشور در اطراف شهر "ام القصر" در استان بصره در جنوب این کشور تاسیس کرد و ظرف مدت شش سال، حدود یکصد هزار نفر از تروریست های القاعده و نظامیان بعث عراقی در آن زندانی شدند که اوج آن در سال ۲۰۰۷ بود. نتیجه این پروژه آمریکایی-صهیونیستی به ظهور گروه تروریستی داعش به سرکردگی «ابوبکر البغدادی» انجامید. البته آمریکایی ها ابتدا از زندان مخوف «ابوغریب» برای زندانی کردن عناصر القاعده و نظامیان بعث استفاده می کردند و پس از رسوایی های فراوان با ساختن زندان بوکا زندانیان خود را به این مکان انتقال دادند.
به گفته ناظران سیاسی، اکنون آنچه که در اردوگاه الهول سوریه و همچنین در زندان هایی که داعشیان در آن زندانی هستند، در حال رخ دادن است، کپی برابر اصل رخدادهایی است که در زندانهای آمریکا در عراق به ویژه در بوکا رخ داد و شواهد نشان می دهد که سرویس های امنیتی آمریکا، اسرائیل و انگلیس در حال بازتولید نسل جدیدی از تکفیریها با عنوان و مأموریت جدید هستند و شاید با نامی دیگر یا "داعش ۲" وارد عرصه معادلات منطقه شوند. فرقی که برنامه و توطئه جدید آمریکا و متحدانش در منطقه دارد این است که آنها این بار بیشتر از زنان و نوجوانان داعشی در توطئه های خود استفاده خواهند کرد.
گزارشهای موجود، بیانگر وفاداری شدید بخش مهمی از ساکنان اردوگاه الهول و داعشیان زندانی به ایدئولوژی داعش است و همین امر بازگرداندن آنان را به کشورهایشان دشوار میسازد، زیرا افکار افراطی آنها، تهدید بالقوهای برای کشورهای آنها به شمار میرود. به همین دلیل است که کارشناسان مسایل منطقه، پتانسیل موجود در داعشی های زندانی و ساکن اردوگاه الهول را برای احیای مجدد داعش یا گروهی شبیه به آن مناسب توصیف میکنند.
بر اساس آماری که در پایگاه خبری عراقی «ناس» به نقل از مرکز اداری این اردوگاه منتشر شده، اردوگاه الهول در زمان حاضر، ۱۷ هزار و ۶۹۳ خانوار و در مجموع ۶۴ هزار و ۳۷۳ نفر را در خود جای داده که بیش از ۳۰ هزار نفر آنها عراقی هستند.
در این گزارش آمده است که اردوگاه الهلول ۸ هزار و ۲۰۹ خانوار عراقی شامل ۳۰ هزار و ۶۰۶ نفر، ۶ هزار و ۷۰۹ خانوار سوری شامل ۲۷ هزار و ۲۲۳ نفر که اغلب از شرق فرات هستند و بقیه خانواده های عربی و اروپایی، از ۵۴ کشور جهان را در خود جای داده است.
هم اکنون حدود ۱۲ هزار تروریست مرد داعشی نیز در زندان "الصناعه" در منطقه «غویران» در الحسکه سوریه در بازداشت نیروهای کرد دمکراتیک این کشور می باشند که حدود چهار هزار نفر آنها از اتباع کشورهای غربی- عربی هستند. همچنین تخمین زده میشود که بیش از ۱۰ هزار زندانی داعشی دیگر نیز در زندان "السینا" در الحسکه نگهداری میشوند.
تاکنون با کفالت افراد برجسته عشایر عربی منطقه، ۲۷ کاروان شامل ۴ هزار ۷۸۹ نفر از اهالی «دیرالزور» و «رقه» از اردوگاه الهول خارج شده و به شهرهای خود بازگشته اند.
چندی پیش "ریاض ضرار" رئیس گروه موسوم به "شورای دمکراتیک سوریه" از آزادی قریبالوقوع هزاران نفر دیگر از خانوادههای سوری عناصر گروه تروریستی داعش از اردوگاه الهول خبر داد.
ضرار به خبرگزاری فرانسه گفته بود که این عناصر از اردوگاه الهول خارج خواهند شد و فقط عناصر خارجی در آن باقی خواهند ماند؛ مسأله ای که نشان می داد مقامات آمریکایی، انگلیسی و رژیم صهیونیستی توطئه جدیدی را در سر می پرورانند.
در دو سال اخیر شمار زیادی از عناصر داعش یا از زندان های تحت نظر کردهای سوری آزاد شده اند و یا فرار کرده اند که یک مورد آن در ٢٤ مهر سال جاری روی داد که طی آن ٦٠٠ تروریست زندانی سوری داعشی از زندان آزاد شدند، اقدامی که با استقبال گرم مقامات آمریکایی مواجه شد!.
البته مقامات سوری و روسی اعلام کرده اند که این تروریست های داعشی توسط آمریکایی ها آزاد شده اند نه کردها.
دولت های روسیه و سوریه پنجشنبه گذشته تأیید کردند که قصد و نیت ایالات متحده از آزاد کردن تروریستهای داعش از زندانها، برهم زدن ثبات در مناطق تحت اشغال نیروهای آمریکایی و سرقت منابع سوریه است.
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) نیز در این باره گزارش داده که، روسیه و سوریه طی بیانیه ای تأکید دارند که ایالات متحده تروریستهای داعش را از زندانهایی در مناطق تحت اشغال نیروهای خود و نیروهای کُرد تحت حمایت آمریکا (قسد) آزاد کردند تا ثبات را در این مناطق برهم زده و منابع سوریه را به یغما ببرند.
در بیانیه روسیه و سوریه همچنین از جامعه بین المللی درخواست شده تا ایالات متحده را برای تغییر سیاستهای خود در قبال سوریه که مانع از آزادسازی سرزمینهای تحت اشغال غیرقانونی و همچنین بازگشت پناهجویان آواره به مناطق آزاد شده از دست تروریستها میشود، تحت فشار قرار دهند.
کارشناسان و ناظران مسایل منطقه بر این باورند که فراری دادن عناصر داعش و آزاد کردن شماری دیگر از آنها از زندان های کردها، با چراغ سبز و حتی دستور آمریکا صورت گرفته، زیرا واشنگتن با این اقدام و به بهانه مبارزه با تروریسم، در پی توجیه حضور غیرقانونی خود در سوریه و عراق است.
آنگونه که مشخص است، آمریکا هدایت طرحی را بر عهده دارد تا بتواند با اعزام، سازماندهی و تجهیز مجدد تروریست های داعش و اعزام آنها به عراق این کشور را به سال ۲۰۱۴ بازگرداند، تا بتواند توافقنامه امنیتی جدیدی با عراق منعقد کند و بغداد را ملزم کند تا نیروهای آمریکایی را در خاک خود باقی نگه دارد، نیروهایی که حکم اخراج آنها در سال گذشته از سوی پارلمان عراق و پس از شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه، ابو مهدی المهندس جانشین نیروهای الحشد الشعبی و هشت نفر از یاران آنها که در اثر حمله پهپادی تروریست های آمریکایی در فرودگاه بغداد صورت گرفت، صادر شد.
نکته مهمی که در این جا وجود دارد این است که سیاست های جنایت بار آمریکا در جهان به ویژه منطقه غرب آسیا با تعویض رییس جمهوری این کشور تغییر نمی کند و افرادی همچون «دونالد ترامپ» و «جو بایدن» خود مجری دستورات صهیونیست ها هستند.